Å kaste høstlauv i glasshus
Tror jeg har nevnt i et par kommentarer i det siste at jeg begynner å bli lei høstgule lauv. Kunne likevel ikke stå for disse to da jeg stakk nesen ut på altanen den dagen i november det var sol.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-22 19:04:33
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger810
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165588} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Knut L.
Jeg skjønner godt at du måtte ... - fotografere.

Lekkerbisken dette - i nydelig motlys og med vinterhatt på hodet.

November er egentelig gråblå vattert melankoli, vet du, - derfor takk for denne humørfylte fargeklatten mot solblå himmel.

Forresten - gjennomtenkt komponert og teknisk ellers; - vel blåst.

mvh
Knut
Torbjørn K.
Kan ikke huske at jeg har sett såpass mange høstgule lauv her at jeg har gått lei av de enda. Synes dette ble riktig så pent jeg. Når du først har valgt en såpass midtstilt komposisjon, så ville jeg tatt`n helt ut og gjort den helt midtstilt. Med andre ord så ønsker jeg meg et lite kutt til høyre. Skarpheten og fargene er bra, men kanskje litt mye cyan i himmelen. Men slik er det vel på denne årstida? Nede i venstre hjørne ser jeg litt tendenser til ''banding'' (tror det er det det heter), noe som kan tyde på at du har dratt en del i spakene. Nå skal det dog sies at jeg sitter på en LCD-skjerm med ganske god kontrast, så den er ganske nådeløs mot akkurat dette.

Torbjørn
Fred S.
Takk til begge dere.
Torbjørn, du har rett; banding eller hva det nå heter. Jeg så det ikke, trodde faktisk at det var striper etter støvtørking på skjermen, det finnes noen av dem. Ellers ikke uventet, det er den enkle oppskarpingsmetoden min som sanns.vis er årsaken.
Legger ut ekstrabilde : samme motiv, ikke samme bilde, behandlet kun i shadowes/highlight, akkurat som det første, av en eller annen grunn mer farge på lauv, mindre på himmel. Samme enkle oppskarping her ( ''sharpen'', kort og godt), men ser ikke ''bandingmerker'', i alle fall ikke i samme grad. Definitivt midtstit. Beskjæring: tett

vh fred
Tone B.
Hei Fred,

Her går jeg klart for v 2 som fikk en varmere fargetone og i tillegg likte jeg midtstillingen av motivet. Enkelt og pent med fine høstlige farger. Fint med innslag av snø som tegner overgangen mellom to årstider. Fint og skarpt, så det tekniske sitter. Bra dette!

mvh Tone
Espen A. I.
Flott klassisk bilde med nydelige toner, spesielt i V2! Det tette utsnittet gjør seg også veldig bra. Kanskje litt kjedelig etterhvert, og lyset er vell det mest beundringsverdige her! Det tekniske, som Tone sier, sitter bra:)

Ja, jeg veit hva ''raue georginer'' er. Bestemor har to stk i karmen sin;)

Mvh Espen og ha en god kveld
Kurt S.
V2 ble adskillig bedre.
Vakkert.
Et fint og mykt lys som ga varme og fine farger.
Flere lekre detaljer og snøen på toppen ble prikken over den berømte i`en.
Så også de stripene i V1. I V2 er de borte.
Faktisk ikke helt sikker på hva slik banding kan komme av.
Mvh Kurt
Ishi K.
hm.. øhm.... hm... nei, sorry, funker ikke..
Stine J.
Hei Fred,

Lyset og fargene er bra. Komposisjonen syns jeg er best i v1. Pent høstbilde. Kanskje ikke det mest spennende motivet, men... Alt er jo ikke det. :-)

mvh Stine
Stig S.
Pene farger, Fred, men ellers et noe uspennende motiv som ikke gir meg så mye.... Sorry :-)

--stig--

Bente K.
Selv om vi har sett høstløvbilder her i alle mulige varianter i løpet av høsten, blir jeg fortsatt imponert over hvor flotte de er er i rett belysning. Bildet ditt er kort og godt strålende bra.
mvh Bente
Tone A.
Eg likte også best komposisjonen i v1. Den blåe klare himmelen med lette skyer friskar opp bildet, og blada tek ikkje så stor del av bildeflata som i v2.
Flott lys på desse skarpe og haustfarga blada som har fått litt snø på. Sjølv om bandinga er der så vert det v1 for meg. Eg blir ikkje lei av haustfarga blad med flott lys, pga at det er så kort tid me ser dei.
:) Tone
Odd Tore S.
Høstfargede blader er en fristelse som det er naturlig å falle for, og litt vinterhatt hjelper på. Tiltalende, uten tvil, enkelt. Hatten kunne vel blitt utnyttet bedre med mer lysspill, men den ligger vel oppå bladet som bøyer under den, og kommer derfor i skyggen?
Slike morsomme mønstre som du har på himmelen i v1 har jeg også sett mye av, helst i motlys og på flater med svake gradienter i lys og farge. Bildet med Ute Mountain var helt håpløst slik. Siden det i utgangspunktet var et dias, kan jeg med sikkerhet si at dette er en digital effekt, og på det kom effekten ved digitaliseringen, uansett hvilken oppløsning jeg scannet med. Ikke mye trøst i dette, men det lot seg fjerne med NI, avarter av Blur og kloning med lav density. Har du noen ledige kvelder, så god fornøyelse!
Av og til lager digitaliseringen problemer som vanlig analogteknikk ikke merket noe til i det hele tatt.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Et fin-fint høst-går-over-til-vinter-bilde, Fred!
Da jeg så #1, var det noe som manglet. Men jeg så ikke helt hva.
-helt til jeg tittet på #2. Perfekt. Varmere farger/lys og et bedre utsnitt.
Bra foto.

ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Likte best komp. og utsnitt i #1, og fargar, detaljar og lys i #2.

Eit vakkert motivvalg, flott gjengitt, eg blir aldri lei av slikt.

Inger Anne
Fred S.
Takk for kommentarer; mye variert her, og flere positive tilbakemeldinger enn dette bildet egentlig fortjener. For det er jo et litt ''oppbrukt'' motiv på denne tida av året, og jeg hadde på forhånd bestemt meg for at høstlauv skulle være det siste jeg la ut. Men, men....
Lite ''juling'', med andre ord, så særlig takk til dere som har ''innvendinger''. Det jeg IKKE liker med disse kommentarene, er imidlertid at både Ishi og Stig ( hei Stig, lenge siden sist) sier ''Sorry'' !? Alle ønsker vi tilbakemeldinger på bildene våre, og når noen gir det, så beklager de det ???
Jeg synes ikke det er synd hverken på meg selv eller andre som får en ikke-rosende kommentar, vi får alt for lite av sorten. Jeg sier ikke ''sorry'' for å legge ut et bilde som jeg vet vil få både ris og ros, jeg sier defintivt ikke sorry når jeg selv ''slakter'' et bilde, eller starter en debatt som jeg vet blir opphetet, så jeg behøver ikke et ''sorry'' for å overleve at noen ikke liker bildene mine.....

vh fred
Bente K.
Sorry for at jeg likte bildet.
mvh Bente
leif b.
Motivet er jo ikke oppbrukt men kansje utbrukt. Men så lenge det er, noen som har glede av og ta slike bilder, og så lenge det faller i smak hos betrakter, har jo motivet sin fungsjon.
Men at det finnes mange av samme slaget rundt omkring er jo så, men flertallet av disse er av ikke noe annet slaget, enn et - knips forbi i farten - noe som jeg også föler at dette er.
Nå er vel ikke motivet slik det henger så mye og gjöre med, uten stige,gardintrapp,reflektor,filter x 2,sag,öks,saks. Og selvfölgelig under full kontroll i atelieet, med lamper is,snö,froströyk,farger,glass,lysmåler og lamper.
Jeg er enig med Ishi.K og Stig om du trekker fra sorry.
Ishi K.
ok, ikke sorry, og bildet funker fortsatt ikke. ;).

Og du trenger ikke forklaring, dette er for de som gidder: Om jeg er nødt til å velge, velger jeg v1, der er ihvertfall fargene *noe*. Motivet er så klassisk dead-center midstilt, rommet rundt bladene bidrar ingenting til bildet, høydeformat virker feil, bladene krangler om oppmerksomhet. Sitter igjen med ''ok, høstblader, og så?'' V2 blir enda mer som et bilde, dog ikke akkurat fint en gang, i pek-og-lær leksikon for småbarn. Bladet til høyre har så utrolig vakker struktur og farger, hvorfor kveler bildet med å ta med så mye som ikke gir noe?! Som sagt, for de som gidder :)
Fred S.
'Love is never having to say you`re sorry'', he,he...
Helt OK, Bente, du er tilgitt, og jeg håper du ikke er fornærmet over jeg takket mest til de kritiske. Og hvorfor så småarrige, Leif og Ishi ? ( har jeg en egen evne til å irritere...? ) Jeg kan som sagt ikke si ''sorry'' for at jeg har lagt ut bilde, dessuten har jeg ikke et studio med alle de ingrediensene du nevnte, Leif. Jeg var nødt å fly fram og tilbake på altanen og knipse lauvene i forbifarten, selv om det ikke engang fantes en tåkedott, og enda mindre frostrøyk, i nabolaget. Livet er hardt !

vh fred
leif b.
Joda Fred, livet er det man gjör det til.
Bente K.
Jeg trenger absolutt ikke tilgivelse.
Her reagerte jeg på at du svarte som en skolemester som hadde fasiten på de ''rette'' svarene, samtidig som du kommenterte de ''gale'' svarene.


Stig S.
Vet det, Fred - er bare litt rusten i formen.... Lover å legge meg i hardtrening igjen, og ser frem til å gi deg bank uten dårlig samvittighet :-)))

--stig--

Ishi K.
nåja, mine tær er ikke tråkket på slik jeg ser det, bare ertet deg :)

og tenkte bare jeg skulle utdype hva jeg egentlig mente som feil med bildet, slik som ''bildekritikk'' påkrever :)
Ronnie S.
'Morsom'' tittel ;-)
Fred S.
Ja, her er alle fire, pluss Ronnie, (som synes tittelen er mest interessant)
Tror det ble en del feiltolkninger her, så kort og godt: Poenget mitt er altså ganske enkelt at en ikke skal beklage at en legger ut en kritisk kommentar. Resten er ikke særlig alvorlig ment fra min side heller, men jeg har det med å bruke litt for mange ord, og er flink til å tåkelegge det jeg skriver, slik at det blir vanskelig å tolke for mottakerne. Utdyper ikke dette mer, men hvis jeg (igjen) har trakket noen på tærne, må jeg bare si ''so..... . Nei, det var jo sant... .

Takk for kommentarer, i alle fall !

vh fred
Sondre S.
Dette likte jeg virkelig, Fred!
Farger og lys stemte for meg.
Likte utsnittet, men kanskje burde det ikke vært så midtstilt?
Morsom tittel, ja..! (-;

SSS
Hans Jacob H.
Det første som slår meg her, er det vakre lysspillet og fargene i bladene, der skyggen fra bladet bak skaper en finfin effekt. Nærmest hver eneste nervetråd i blad er jo synlig her, og den lille vinterlige toupèen setter en artig spiss på det hele.
Dernest er jeg ikke uenig i endel av kritikken som er fremkommet her når det gjelder den litt for midtstilte komposisjonen. Ganske uspennende, og heller ikke en bakgrunn som er spesielt interessant og ei heller gir meg noen dybdefølelse. Av fargemessige grunner velger jeg meg dog v1.
Tittelen; sånn på det jevne, du har laget morsommere der også før.
Forøvrig sitter vi stort sett alle sammen i glasshus og slenger rundt oss med både høstløv og steiner og alt mulig annet... :)
Janne L.
Dette var et krystallklart vakkert bilde. Det er nok fargene som gjør bildet for meg. V2 er iksom litt mer fargeløst. Så det ble v1 for meg. Virkelig et bilde som skildrer høst, vinter og sommer i et og samme bilde. Meget bra!
Janne
Jonny E.
Hei hei

Eg har sansen for slike avbildinga av detalja fra naturen
og har massevis av dem ligganes på lager for modning...

På det her bildet liker eg måten lyset kommer inn på og lager skygga,
eg synes også du har truffet godt med kamerastandpunktet,
V1 liker eg best fordi den e luftigst,
eg villa foretrukket enda litt mer luft under.


Ha en god kveld

. JonnyE
Jan Ove H.
Hallo, Fred.
Fint bilde.
Har det bra i Det fjerne osten.
Skal paa padletur i morgen med kajakk.
Godt nytt aar
Har tatt masse bilder av alt mulig rart. Det er mye rart her.
Tok bilder av stekte insekter i dag. Sikkert snadder for thaiene.

Jan Ove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu