Sortland Kystvaktbase
Enda et HDR - bilde fra meg, tatt i dag! Nå er sola forsvunnet bak horisonten og kommer ikke frem igjen før 23.01.06. Vi har allikevel en fin tid med mye flott lys, hvis vi kan få beholde et pent være selvfølgelig. Dette bildet tok jeg i dag på oppdrag for Kystvaktbasen på Sortland, og det er en sammensetting av 7 eksponeringer (med PS CS2's HDR - funksjon).
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/13
  • FilmtypeDigital ISO 100, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger891
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166064} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Fin stemning og flotte farger. Komposisjonen synes jeg ble litt ''avklippet'' på høyresiden.
Rolf S.

De er virkelig flotte disse HDR bildene dine, med så stort spenn i lyset så blir det virkelig flott, det er synd ikke kameraene takler dette selv.
Mvh Rolf
Torgeir S.

Takk for kommentarer!

Bernt, ''klippingen'' på høyre side er med hensikt da dette bildet er tatt for å skal brukes av Kystvaktbasen så det er der eiendommen slutter.

Rolf, ja jeg er enig i at det er ''litt'' synd ikke kameraene takler dette selv, jeg mener selv at det nok er en stor mulighet for at denne teknologien vil bli tilgjengelig i kameraene etter hvert. På den andre siden så vil kanskje det igjen gjøre skillet enda mindre mellom erfarne fotografer / bildebehandlere og ''vanlige'' brukere. Det er jo uten tvil fint å kunne tilby noe som ikke alle andre kan!!!

Mvh. TS
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Flott presentert.
Mvh Vegard
Werner V.

Helt rått!!
HDR ser rimelig heftig ut. Dette må jeg gjøre flere forsøk på selv. Har hatt noen spede forsøk, men ikke fått til noe særlig.

Hvilke forskjellige eksponeringer har du benyttet?
Torgeir S.

Hei Werner, jeg har brukt gjennomsnittsmålings måling for deretter å starte på -3 i eksponeringskompensasjon for så å øke med 1 blender opp til +3. Dette gir 7 eksponeringer som inneholder et informasjon i alle områder, inklusive skygge og høylys. Hvis solen er i motivet må du også sannsynligvis undereksponere enda mer (manuelt) får å få detaljer i den og. Se dette bildet jeg har tatt for å se et bilde hvor der til og med er detaljer i solen (ikke utbrendt): http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=201757

Lykke til!

Mvh. TS
Frode G.

Fint bilde, men synes fjellenes skyline virker veldig ''klipp og lim'', selv om dette ikke nødvendigvis er tilfelle...

Mvh Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu