Buktende
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger639
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Espen A. I.
Heihei Fred!

Jaja, jeg får være førstemann til dette bildet da. Jeg liker toneforløpet og at det forholdsvis innehar tre farger, nemlig blått, svart og hvitt. Det er de fargene som jeg ser for meg når jeg hører ordet vinter. Vakkert dette og du får frem det litt kalde preget som vi nå trer inn i. Bra med bekken som trer seg inn i bildet og skaper dybde! Mitt store spørsmål er om du her står på tynn is?

mvh Espen
Nils G.
Rått og kaldt med noe tåke.
Det er jo fine buktninger innover i bildet. Og så er det mye svart kratt som gjør det litt uryddig, men det er jo slik det er før snøen rekker å dekke til.

Nils
Åsmund I.
Bekken gir en fin dybde i bildet, og fargene er så rå og kalde at man nesten grøsser. Bra vinterbilde dette, av en annen slags vinter enn den ''skiløper i gnistrende nysnø over vidder med blå himmel i bakgrunnen'' man ofte ser. Man kan si det er beinhard vinterrealisme over dette. Mulig du kanskje kunne kuttet bittelitt i bunn, men bildet står bra som det er. Tåka og korningen forsterker det kalde, rå intrykket man får. Et dystert og fint vinterbilde.

Mvh Åsmund
Hans Henrik F.
Likte dette umiddelbart ved åpningen og har sett litt på det nå. Herlig med elva som bukter seg bortover og gir dybden, som du forøvrig er god på generelt, må jeg si. Jeg finner også farvene behagelige og formatet er godt. Det er noen ''utstikkere'' fra elva som forstyrrer en liten smule og som bare 20 cm snø kunne gjort noe med. Det eneste jeg ellers kan finne å sette fingeren på (om man nå skal det da), er at jeg synes det er litt merkelig støy øverst i bildet. Ser ut som digitalbehandlings-feil av en eller annen art. Det er ihvertfall ikke 100% tåke, tror jeg.
Janne L.
Dette falt i smak med en gang. Kaldt og tåkete. Forholdsvis mye i bildeflaten, men det ble ikke rotete for her hadde du få farger.
Janne
Øyvind A.
Nja, jeg er ikke overbevist. Jeg har sett kalde vinterstemninger fra deg som er mye mer fengende enn dette. Komposisjonen og bruken av elva som dybdeskaper fungerer forsåvidt greit, men motivet i seg selv er vel ikke mer enn sånn passe. Det tekniske ser heller ikke bra ut.
Ø.
Kurt S.
Absolutt et bilde du kan være bekjent av.
Fint å se hvordan elva, som holder på å fryse til, bukter seg innover og skaper god dybde i bildet.
Mangelen på farger, som Espen nevner, gjorde bildet enkelt og skaper et kaldt og fint inntrykk.
Du viser her at man kan få til gode bilder i gråvær. Slik sett blir det en inspirasjon å betrakte dette.
Når det gjelder det tekniske: Ser du har jobba litt med bildet i P.S. Kanskje litt for mye. Fra midten av øvre bildekant og utover mot venstre kunne det vært litt bedre. Betrakter man bildet litt på avstand sjenerer dette imidlertid ikke noe av betydning. Det ser da ut som tåkedis. Noe som ble bra for bildet.
Jeg vet du er istand til å få til et teknisk perfekt bilde. Spørsmålet blir da: Må et bilde være teknisk perfekt for at det skal være presentabelt?
Skal ikke komme med noe svar på dette. Lar spørsmålet henge i den rå høstlufta-:)
Mvh Kurt
Marius F.
Jeg må bare si at jeg synes du er virkelig dyktig som formidler av landskap. Behagelig lys som er fint eksponert. Komposisjonen sitter godt og den buktende elven danner en fin diagonal innover bildet. Pent.

Mvh MF
Fred S.
Takk for fine kommentarer. Bildet er nederste del av et annet motiv/bilde som ble lagt ut for et par år siden. Synd å si det, men å finne motiver i Namdalen på denne tida av året er ikke enkelt i halvmørket og gråværet, så det blir litt ''resirkulering'', og litt misunnelse i retning kystbeboere og ''søringer''. Blir vel litt likere når værgudene har avgjort seg i mellom om vi skal ha høst eller vinter.
Teknisk er det nok ikke bra, innrømmer gjerne det. Ikke bare skodde i bakgrunnen, nei, Hans H., en god del støy også. Det blir en del støy i noen av bildene mine, og skylder som regel på kameraet; jeg somler fælt med å anskaffe meg noe bedre. Og Kurt, du har helt rett, bildet er temmelig mye bearbeidet i PS, eller kanskje jeg heller skal si overarbeidet.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
God morgen Fred!

Og takk for sist, svært hyggelig å treffe deg.
Sannelig tippet jeg riktig etter hvert!

Jeg trodde først at dette var en krunglete vei på thumben,
så feil kan man ta..Jaja, mandagsmorgen.

Bildet er fint, men jeg måtte gi det litt tid.
Og nå liker jeg det bedre og bedre.
Fargekombinasjonen er svært god.
Et enkelt, noe trist uttrykk.

Men tåka di når nok ikke helt opp her.

vh ingebjørg
Bente K.
Dette bildet minner meg om de dagene jeg som hundeeier har vært omtrent den eneste som har beveget meg utendørs. Det er kaldt, rått og surt vær, og alle andre sitter inne i varmen. Denne stemningen har du formidlet bra her.
mvh Bente
Odd Tore S.
déja vu?
Det virker litt kjent, minner om de første bildene dine som jeg kommenterte.
Fine linjer, men litt vel mye selektiv skarphet og tåkevirkning?
Råken langs land som bukter seg er nok hovedinnholdet her. Kanskje den hadde klart seg bra uten hjelp av PS?
Odd Tore
Hans Jacob H.
Den buktende bekken er vel hovedingrediensen her, som knytter sammen et velkjent tåkelagt Namdalsk vinterlandskap. Fungerer bra det, men jeg blir ikke helt dus med kuttingen på venstre side, der bekken renner ut i litt for stor del av bildekanten, og dermed også faktisk hele komposisjonen i mine øyne. Mulig det faktisk ikke er mulig å fullføre shcwungen på en skikkelig måte, og kanskje det slett ikke fungerte i det hele tatt med bredden innenfor kanten. Men uansett er det litt uheldig slik det står nå, mener nå jeg da.
Ellers litt usm-spor (?) på buskaset til høyre og det nevnte grumset også. Så alt i alt, et stemningsfullt hederlig forsøk, men ikke av dine beste. .-)
Knut L.
Hei Fred.

Jeg blir ikke helt fortrolig med bakgrunnen, dvs. den øverste delen av bildet, som riktignok skaper dybde, men ellers blir litt rotete.
Med ''scrolling'' har jeg kuttet hele pysjet vekk slik at bare de to halvøyene blir igjen sammen med den buktende tilfrysende bekken som diagonalt komposisjonselement. Men det ble liksom ikke så mye mer futt i det heller.

Ellers så har du jo fanget en vasskaill stemning som god illustrasjon til årstiden.

Og nå er det bare noen heftige førjulsuker til sola bikker andre veien.

mvh
Knut
Anniken S.
Evigheter.... Har selvfølgelig fått med meg deler av samlingen til lærer Strømme, men kommenteringen har uteblitt...
Liker det jeg ser her. Dystert, men det er ikke din skyld... Det er stemningen. Tåka ligger tykt som på Gardermoen. Svingen gjør hele susen her. Skulle ønske det var et par grader kjøligere så du kunne ha fått vinterkledde trær og busker...
Avsluttet .
Tåkestemningen og bekken som slynger seg bortover under isen ''er bildet'' for meg. Det begynner å bli en del tåkestemningsbilder, men jeg synes du er flik til å få fram noe eget i hvert av dem.

Jan Roar
Stine J.
Jeg er svak for slike bilder, iskald skildring av vinterlandskapet. Flott komponert og med fine toner. :-)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu