:: slagmark ::
Måka var sjanseløs, da denne jegeren hadde stilt inn siktet....
Lyset var fraværende i dag, men det ble nå forhåpentligvis et ok bilde utav situasjonen.
Bildet inngår i albumet Dyr -
Utstyr
  • Canon EOS 1D MkII
  • -
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO-400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Petter Andreas S.

Stilig bilde!

Utrolig klart også, men det er ikke så rart med det oppsettet du har der=)

Stilig at du greide å ta bilde når fugln så på deg, eller i din rettning, var vel kanskje ikke så vanskelig å få den til å gjøre det;)
Roy M.

Så det var der den var! Ikke rart det var dødt på fôringa i dag :-)

Bra bilde!

Mvh, Roy
Truls S.

Heisann.

Takk for kommentarene:)

PAS: Den var rimelig aktiv med å passe på omgivelsene og den kikka ofte opp mot min posisjon, gjorde dog ingenting for å få oppmerksomheten dens. Går ut fra at den var veldig klar over at jeg var i området:)

RM: Er dette den samme fugelen som jeg har sett at vel både du, Nils m. fl. har bilder av her på dotten?

Var heldig når jeg kjørte ut i dag. D
en hadde tatt måka, utpå en mark og klarte ikke å ta av med måka i klørne, så den endte med å ribbe måka inntil en sti på enden av marka.
Selv befant jeg meg i bilen. Regner med at den var fullstendig klar over at jeg var i nærheten, men den lot seg i bry med mitt nærvær.

Var en del turfolk i nærheten og når disse kom kjørende til en nærliggende parkeringsplass, så stakk hauken, men returnerte etter en stund.

Fikk gleden av å være i nærheten i halvannen time. Da var det fortsatt mye mat igjen i måka:)
Roy M.

Den er nok bare en av mange hønsehauker i området :-)

Roy
Sigbjørn S.

Hei,
Et kjempebra bilde, men jeg lurer på om det er for mye luft på høyresiden?
Jeg ville gjerne sett et bilde der fuglen var nesten sentrert?...

Ellers er det absolutt ingenting å utsette på bildet!
Truls S.

RM: Ok, ser at det er mange fugler i området, ser ut til at de befinner seg ofte i de samme områder. Kan kanskje regne med at dem har sine avgrensede områder?!

SS: Joda, men jeg ønsket å få med fjærene som ligger i forkant av bilde, for å vise litt ''dramatikk''. Takk for tipset uansett!!
Christian H.

Noe lys må det ha vært, for dette ble slett ikke verst. Enig med deg at fjærene fra slåsskampen bør være med, men det ser ut som du har kuttet bort halvparten av den siste fjæra, det kunne kanskje vært unngått. Fin plassering av dybdeskarpheten. Lyset i omgivelsene kunne kanskje vært dempet en smule for å gjøre hauken litt mer synlig?
Nils B.

Helt greit dette både farge og tonene + kompet funker for meg. Selvfølgelig kunne du nok beskåret bildet tettere på unhauken, men det er nok en smakssak.
Når det gjelder denne pippen så tror også jeg at dette bare er en blandt mange for tiden i traktene du har vandret. Om du ser nøye etter så har iallefall ikke jeg fotografert denne pippen ved kamuflasjen vår.
Hønsehauken jakter stort sett hele dagen om den må, men de voksne fuglene og da i serdeleshet hunnene er mest aktive morgen og kveld. Den noe mindre hannen er nok ikke så tøff som damene, men den finnes i området den også. Hønsehauken er jo regnet som en av de virkelig tøffe blandt rovfulglene og jeg har en plass lest at om den først har bestemt seg så følger den gjerne etter byttet sitt inn i hønsehuset om nødvendig. Hauken er ganske myteomspunnet og det finnes mender av lesestoff for den som har lyst til å lese om en lynkjapp jeger og dens nedtegnede meritter fra gammelt av.
mvh Nils
Avsluttet .

ikke helt min greie, det vet du truls hehe. Men ære være deg for at du ''gadd'' å sitte i ro for å få fanget fuglen. Flott bilde ble det og.
Jostein M.

Meget bra Truls. Spesielt tatt i betraktning at det ikke er noe foring med i bildet. Dette er real :-)
Mvh
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu