I skogen
ok bilde med fine farger !?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-30 10:18:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • EF 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger487
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166547} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan v.

Hei Cathrine.

Artig parkmotiv, friske farger.

First lesson: Større bilde er du snill. Opp til 1280 x 768 (max 250kb).
Du kan legge det inn som versjon #2.

Vennlig hilsen Jan
Joárr Larsson B.

1280 x 768 er for blir for stort. Begynne å scrolle for å se bilder burde vær unødvendig. Ikke alle sitter med så stor skjerm. Bildet ditt er veldig uklart av en eller annen grunn.
Cathrine B.

ja jeg også så dette! Fikk ikke lagt ut en mellomting.. Tenkte bare jeg skulle prøve et så stort bilde siden jeg fikk tips om det=) men på pcen min er ikke bildet uklart i det hele tatt.. ?! vet ikke hva som har skjedd jeg.. :)
Jan v.

Takk for versjon #2 Cathrine.

Versjon #2 er så pass uskarpt at det er tilstrekkelig med 150x103 pixler.

Jeg tror ikke mange bruker mindre enn 768 x 1024, så det er litt å gå på fortsatt mhp størrelsen generelt.

Second lesson: Bildet er uskarpt. Det er imidlertid ting som tyder på at du ønsker det slik, en kommentar?

Vennlig hilsen Jan
Cathrine B.

Takk for kommentarer! =) Angående størrelse skal jeg legge ut et større bilde neste gang, men ikke fullt så stort som versjon 2 ble her. Jeg ønsker ikke at bildet skal være uskarpt, når jeg redigerte størrelsen så bildet helt skarpt ut men da jeg sjekket bildet her inne på foto var det ganske uskarpt ser jeg. Skal se hva jeg kan gjøre, noen tips?

Tusen takk for god hjelp, er nybegynner så alt hjelper! :)
Med vennlig hilsen Cathrine! =)
Thomas M.

dette bilde var flott!!! synd det ble så uskarpt når du forstørret det :( utrolige flotte farger, og en bra komposisjon Cathrine :)

mvh thomas mørch
Jan v.

Ser ut som jeg skal svare på skarphetsproblemet.

I dette tilfellet virker det som om du har fokusert nærmere enn noe av det som er med i bildet. Dette er vanlig i en situasjon som ditt motiv. Det er ikke noe objekt nær midten av bildet. Kameraet skulle ha fokusert på bakgrunnen, men noe har sviktet.

Hvis du bruker autofokus, må du passe på hva kameraet fokuserer på. Du må evt. sørge for at det du vil ha i fokus er på et fokuseringspunkt i søkeren, så trykker du utløserknappen halvt ned og kameraet fokuserer. Mens du holder knappen halvt nedtrykket, flytter du kameraet slik at du får med det du vil av motivet på bildet, trykk så utløseren helt ned.

Manuell fokusering gjør du mens du ser i søkeren. Det er vel en kontroll for fokusering og en for zooming på kameraet ditt.

Den andre vanlige grunnen til uskarphet er bevegelse, enten av motivet eller kameraet. Jo lenger eksponeringstid jo større problem. Stativ er ofte løsningen, ellers er det viktig å holde kameraet støtt.

Du må også velge med hvilken kvalitet kameraet skal lagre bildet. Se mer om det i bruksanvisningen. Det er skjelden vits å bruke dårligere kvalitet enn den beste, ellers kunne du like gjerne kjøpt et billigere kamera. Dårligere oppløsning gir mindre detajer i bildet.

I dårlig lys kan du velge høyere ASA innstilling (lysfølsomhet) slik at lukkertidene blir kortere. ASA kan også være på auto, slik at kameraet selv endrer følsomhet etter behov.

Vennlig hilsen Jan
Cathrine B.

Jan: Tusen takk for hjelpen, skal ha alt dette i bakhodet til neste gang! :) Kvaliteten kameraet skal lagre bildet står på den beste kvaliteten, det er nok litt ustødig holding av kameraet eller noe av det andre som er årsaken, men nå skal jeg ha det i bakhodet til neste gang, så håper jeg det blir bedre da! :)

Tusen takk for hyggelig kommentar Thomas! =)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu