Voksen gråhegre
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetTC 20E
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger642
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168288} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Thomas B.
Bra bilde av hegren dette, med fint lys og fin komposisjon.

Men jeg syns den grenen som stikker ut forran fuglen trakk litt ned.

1000 mm?? Det så jeg ikke før nå. Er ikke bildet tatt fra kamuflasje?

Mvh
Thomas
Eyvind R.
Et fint komponert hegrebilde med god skarphet og bra med detaljer, spesielt tatt 2x TC i betrakting. Fint lys. ''Vannspeilet'' kan med fordel rettes opp..

MVH Eyvind
Jan O Ø.
Hei. Nydelig bilde. Fuglen er i sitt rette miljø og lyset i bildet er spesielt fint synes jeg. Kvisten til venstre foran fuglen irriterer veldig.
Mvh Jan O.
Stig B.
Teknisk bra bilde av en hegre, med imponerende skarphet og detaljering tatt i betraktning 2x-konverter til 1000mm.

Kvisten er omtalt. Synes det lave standpunktet er bra, utsnittet fungerer og fargene er ok. Bra som artsportrett, klassisk ventepositur.

Mvh Stig
Magnus A.
Fint dette og det meste er nevnt.Er litt usikker på ''vannspeilet''som også E.R er inne på,kan kanskje rettes litt.Kvisten er også nevnt,men er vel lite å gjøre med,ellers fin plassering av hegra i bildeflaten og duse behagelige farger.Ingen lett fugl å komme på fotohold av,så en skikkelig tele er nok ganske nødvendig.
mvh.Magnus.A
Magnar B.
Fint hegrebilde… lyset er perfekt for god gjengivelse av fargar. Vannspeilet er nevnt… syns kvisten passar der eg d兠det reinska og perfekte er ikkje alltid det beste.
Geir Helge S.
Hei Svein.
Liker bildet ditt godt, og kjenner til situasjonen. Fantastisk å studere disse fuglene på nært hold. De voksne fuglene er som du sier i kommentaren til mitt bilde vakre.
Bildet er bra som artsportrett som Stig sier, men jeg mener at bildet er mer enn et rent artsportrett. Bildet er tatt i et typisk miljø for fuglen. Personlig tror jeg at jeg ville hevet mellomtonene litt for å få enda mer ut av bildet.

La oss håpe på flere gode fotodager i det nye året!
God jul til deg og alle dere andre :-)

Mvh Geir
Stig B.
Kan være enig i at dette er mer enn et rent artportrett, dens vanlige miljø kommerjo godt fram i bildet. Det jeg egentlig tenkte på var at et neste steg kunne jo være action-bilder, som du allerede har flere av, der den jakter og spiser både frosk og fisk. Har man et godt skjul på en bra fiskeplass så burde muligheten dukke opp, da de gjerne bruker litt tid på et sted dersom de ikke forstyrres og føden finnes.

Mvh Stig
Per Harald O.
Flott miljøbilde!

Kvisten nevnt!
Carsten A.
Meget bra hegrebilde, selvom den uskarpe kvisten i forgrunnen sjenerer endel (og den ikke-fjernete støvflekken bak hodet er tydeligvis glemt - pirk, ja - og det er vel også noen flere).

Tilfredsstillende skarphet, jeg reagerer for min del litt mot å vurdere detaljgjengivelsen posivt ut fra at det er brukt en 2x konverter. Detaljgjengivelsen (''skarpheten'') er vel egentlig akkurat slik man kan vente med 500mm brennvidde og 2x konverter brukt på en kompetent måte. Som sagt tilfredsstillende, men detaljgjengivelsen stilles jo avgjort i skyggen av den detaljgjengivelse som et slikt objektiv gir uten konverter.

MVH CA

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu