Kvinde på busstation
Utstyr
  • Nikon CoolPix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger370
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Aleksander J.

Bra bilde. Forteller mye.

Hvor er det tatt? På Lillestrøm?
Vemund L.

Ja, bildet forteller mye, men hva???

Liker det godt, ikke mis-forstå, men jeg får ikke helt tak i budskapet....stemingsfuldt og fortellende, uten at det egentlig sier så mye.....
rart....
hmmm...tror jeg bør legge meg nå, klokka er halv-fire:)

Likte det godt, fint bilde.

Vemund
per f a.

illedet er taget i Puhna, Indien

mvh Per
Avsluttet .

Meget bra bilde...
John G.

Hallo!
Til Aleksander:
På Lillestrøm? FY!!!!
Mvh,
John
PS Budskapet? En sliten gammel dame som hviler bena sine!
Dag T.

Liker ikke slike bilder, de er så lette å ta når man er på et eksotisk sted, og nettopp det eksotiske er det eneste som får det til å skille seg ut. Det og det faktum at vi neppe hadde tatt det i Norden, rett og slett av frykt/respekt for personen.

Hun er betraktet gjennom en søker, distansert, uengasjert.
Carsten A.

Er vel mest enig med DT her - bildet har ikke noen særlig verdi utover å vise en scene som er litt uvanlig betraktet fra våre egne tilvante forestillinger. Såvel ut fra etiske normer som ut fra mer formelle regler har ellers den avbildete personen sannsynligvis grunnlag for å protestere mot å få sitt bilde offentliggjort, men det skjer nok ikke - av lett forståelige grunner.

Lillestrøm var ingen dum idé, Furuset T-banestasjon heller ikke (eller sammenlignbare steder i fotografens hjemland). Det blir nok litt vanskeligere å gjøre opptak av personer der, men kanskje vel så verdifullt å skildre et faktisk eksisterende nærmiljø.
MVH CA
per f a.

Jeg havde gerne taget dette billede både i Danmark og Norge. Spurgte for øvrigt altid mine 'modeller' først.
I Danmark er det tilladt at tage billeder på offentlig tilgængelige steder - er det forbudt i Norge?

mvh Per
Dag T.

Det er lov å ta bilder, men ikke nødvendigvis å vise dem. Når én person fremtrer som særlig viktig i et bilde har han eller hun rett til å protestere mot at det vises frem.

Hyggelig å høre at du spør, men bildet er likevel for distansert og uengasjert. Det bærer for mye preg av telelinse. Gå nærmere, få blikkontakt. Har du likevel spurt burde det ikke være så vanskelig.
per f a.

I Danmark kan en person ikke gøre indsigelse, som man åbenbart kan i Norge.

Dag: Jeg er ikke enig i, som du synes at mene er en lov, at billeder, som fremstiller mennesker nødvendigvis skal være med øjenkontakt.
Her er det vigtigste miljøet og en almenmenneskelig attitude.

mvh Per
Dag T.

Det er ikke en ''lov'' som sier at man skal ha blikkontakt, men her mangler bildet eventuelle andre virkemidler. Alt i bildet formidler distanse, blikkontakt er ett av flere mulige virkemidler som kunne vært brukt for å fjerne den følelsen.

Distanse behøver heller ikke å være et onde, men det er ingenting i bildet som forsvarer den heller.
Avsluttet .

Den viktigste innsigelse mot bildet synes jeg er at det ikke er noe spesielt godt bilde. Det er godt eksponert, og skarpt, personens hode og kropp er fint plassert i flaten, men bildet havner litt på mellomdistanse når det gjelder veien mellom portrett og miljøskildring. Ikke nær nok for å være et virkelig godt portrett, og for lite med av miljøet for å være en god miljøskildring. Jeg skulle gjerne ha sett mer av knyttet som ligger på gulvet, mer av veggene, ja, mer av alt rundt personen. Da hadde fotografen også sluppet spørsmål rundt personvernet.
Jeg er av den mening at et bilde først og fremst må være et godt bilde, og dernest gjerne inneholde noe eksotisk. Men bildet kommer først. Det er ikke nok å vise noe fremmedartet alene.

Jeg tror, men vet ikke sikkert, at man i Danmark også kan gjøre innsigelse mot at et bilde som er egnet til å virke krenkende for ens person, selv om det er tatt i det offentlige rom, overhodet publiseres. Om dette bilde er et slikt er jeg ikke i stand til å vurdere, men det er jo ingen grunn til å tvile på fotografens forklaring eller motiver. At spørsmålet reises rundt dette med personvern får fotografen tilskrive kritikernes over-årvåkne samvittighet når det gjelder utnyttelse av verdenssamfunnets svake og fattige. (Vi er våkne når det gjelder fotografering, men sover kanskje i timen når det gjelder forbrukersamfunnets utnyttelse av den tredje verden.)

MVH OEH
Carsten A.

Dansk rett (LOV NR. 157 AF 31. MAJ 1961 OM RETTEN TIL FOTOGRAFISKE BILLEDER) begrenser seg såvidt forstås til bare å regulere fotografens rettigheter, og omtaler, i motsetning til det motsvarende norske regelverk, ikke mulige begrensninger i adgangen til å offentliggjøre bilder av gjenkjennelige personer. Hvorvidt dette betyr at det i Danmark uten videre er fritt fram å offentligjøre et bilde av en hvilkensomhelst person i en hvilkensomhelst situasjon uten personens samtykke, skal være usagt. Jeg tillater meg likevel å tvile på at det ikke gjelder begrensningsregler, skrevne eller uskrevne.

Her får vi imidlertid legge til grunn at samtykke foreligger - men en offentligjøring i Norge reguleres utvilsomt av norske regler.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu