På golvet
Från en studiosession.
JHag tycker den blev bra, vad tycker du?
Utstyr
  • Canon 10D
  • Ef50/1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger1507
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169656} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Morten G.

Hei Tore!

Du skriver ''Jag tycker den blev bra'' . Hvilke kvaliteter i bilde er det som du vektlegger i din vurdering? en totalvurdering av å se en flott kvinne?

For det første vil jeg si at hva vi andre mener er underordnet om du liker det selv. Med andre ord så ta komentarene som det de er. Og de er ikke absolutte!

Men du ber om tilbakemelding og det vil jeg gi deg ut i fra mitt ståsted:

Det første jeg reagerer på er at jeg rett og slett ikke ser modellen for bare pupper.... Brystene er lagt midt i synsfeltet og ansiktet blir underordnet i komposisjonen. Du har riktignok lagt bilde under kategorien ''Mote'' og ikke portrett, men skulle jeg bedømme dette så er det mer et portrett. Dette fordi kleskoden hverken er dominant eller synelig. Skal man presentere klær, smykker eller andre moteobjekter bør objektene som skal vises ha fokus.

Ser vi bort i fra kategorien og tar komposisjonen for seg selv så er den for ''trang'' i mine øyne. Det blir noe vel tettpakket på alle kanter. Videre er vinkelen svært vanskelig i forholdet til alt annet en å vise puppene. De kommer selvsagt til sin rett i en slik komposisjon. Du har brukt en 100 mm brennvidde som er et perfekt objektiv for denne type bilder. Det må være brennvidden som er grunnen til at du har nedtoning på dybdeskarpheten på tross av en eksponering med blender 16 (f-stop). Olabuksen er mest ute av fokus og fokusen skjerper seg jo lenger ''frem'' mot modellens hode du kommer. Denne toningen er fin i en bildeflate som dette, men burde vært ytterligere forsterket om du ønsket å flytte betrakterens fokus fra bryst til ansikt. F.eks. f:stop - 3,5-5,6. Da ville sansynelig vis brystene blitt såpas tonet ned at skarpheten i ansiktet ville ha dratt oppmerksomheten dit på tross av at hvert av brystene er perfekt plassert i det gyldne snitt av bilde.


Greit lys og pen modell skal du ha pluss for ;) - du skal også ha + for at du har lagt fokusfeltet på modellens øyne. men det holder altså ikke å ha ''utstyret'' på plass, gode bilder krever nok litt mer en det. Komposisjon er vanskelig!

Men det må ha vært godt med naturlig lys her og det gir fine hudtoner. Dette bygger jeg på at du har en lukkertid på 1/180 sek. med blender 16 og lysfølsomhet 100 ISO, på tross av at blitsen ikke er avfyrt. Men hva har skjedd midt i panna? Har du klonet noe der? Der syntes jeg huden ser unaturlig glatt ut på bare ett gitt felt midt i panna?

Ok, det ble kansje like mange spørsmål som svar her, men ta det med godt humør. Dette er min mening, men det finnes fler her ute, -gode og dårlige. Tro meg!

mvh
Morten Gjerde
www.mortengjerde.com
Morten G.

En tileggskomentar:

Har du brukt studiolys? Ser foresten at du har mye bra bilder (og modeller) på nettsida di. Men dette er et stykke fra fra det beste du har vist på sida di slik jeg ser det.

God jul!

mg


Espen A. I.

Maks enig i Mortens kommentar og finner ikke noe annet å si enn det blir for mye kropp og lite mote her.

vh Espen
Jan v.

Hei Tore.

Dette likte jeg. En betraktelig nivåheving fra dine tidligere bidrag.

Jeg synes bildet virker naturlig og liketil. Jeg liker spesielt vinkelen modellens ansikt er fotografert fra. Hun har et fint uttrykk med et litt drømmende blikk som passer med hennes hvilestilling. Belysningen er jevn og behagelig. Du har også vært heldig med kontrastene svart/hvitt og rødt/blått som komplementerer modellens friske farger.

Jeg synes imidlertid hendene forstyrrer, særlig den høyre. Tatoveringen på skulderen er helt unødvendig på en pen pike, og tilfører ikke noe etter mitt syn. Jeg antar du har prøvd å fjerne noen reflekser i pannen, det kan du sikkert få bedre.

Mvh Jan


Tore N.

Tack för era kommentarer.
Morten, jag lade ett mail till dig med svaren på dina frågor.
(det blev för långt för att läggas upp här)
Gott nytt år önskar jag er alla!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu