Hurtigruteanløp Sortland
Her ser dere litt av grunnen til at turen med Hurtigruta kalles ''verdens vakreste sjøreise''! Tenk at selv midt i mørketiden kan vi oppleve et lys som dette, det er noe helt spesielt når det virkelig slår til for fullt, enda det er nesten en måned til sola kommer over fjelltoppene!
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 24-70 f/2,8 L USM
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital ISO 200, RAW
  • Nei
  • AnnetDet er brukt et gradert gråfilter i toppen for å kompensere for kontrastforskjellen grunnet motlyset!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1231
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Øystein S.

Det er jo lekre farger i et flott landskap. Jeg ville kuttet halvparten av sjøen mellom båten og bildets nedre kant.
johnny n.

Jeg synes dette var MEGET bra, flotte farver og god dybde.
mvh johnny
Magnus K.

Overdrive fargene litt mer? Jaaaaaaa! :-p

Fint i Vesterålen, men her blei d litt i overkant av hva jeg klarer å se på.

*sikle på kameraet til Torgeir*
Torgeir S.

Takk for kommentarer folkens, og tro meg, slik ser det ut i Vesterålen når alt klaffer. Jeg har ikke overdrevet med fargene her, men det graderte gråfilteret gjør at jeg får fremhevet lyset godt uten at det blir utbrendt i for å fremheve forgrunnen. Derfor når kontrasten/sortpunktet blir etterjustert på himmelen kommer den flotte briliansen i fargene frem.

Ta dere en tur nordover å opplev hvordan det virkelig kan være her, sånn er det bare!!!

Mvh. Torgeir
Torgeir S.

Forresten, pga. den flotte strukturen i havet / bølgene etter hurtigruta er jeg ikke enig i å kutte bunnen av bildet. Personlig synes jeg bølgeformen / strekene skaper en dybde og leder øynene nede fra høyre og opp mot hurtigruten, for så å fortsette blikket inn mot byen og videre til de hærlige fargene i himmelen!

Mvh. Torgeir
Kay M. J.

Synes vannet i forgrunnen er flott jeg med refleksjonene fra himmelen over. hvis det er forsvarets båter som ligger til høyre der hadde de nok satt pris på at du kuttet litt der.
Anne O.

Synes bildet er godt komponert, og ville heller ikke ha kuttet noe i bunnen av det. Utrolig flotte farger, men ved første øyekast syntes også jeg at fargene på himmelen var litt i overkant. Men jeg vet jo selv at lyset i Nord-Norge i mørketida kan være helt fantastisk! Godt jobbet!

Mvh Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Jøss, kanskje man bør skaffe seg et slikt filter.
Her jeg bor, i midten av norge, ser man heller ikke sola så veldig mye.
Jeg sover den ofte bort nå når det er fri..

Kjempefine farge (og lys, selvfølgelig).
Synes utsnittet skal være som det er.

hilsen ingebjørg
flemming r.

Meget flot motiv med fine farver.
Torgeir S.

Takker igjen for kommentarer!

Jeg har tidligere lagt ut endel bilder som jeg har brukt PS CS2's nye HDR-funksjon, og blir å fortsette med det, men effekten av et gradert gråfilter vil nok aldri kunne oversees. I enkelte situasjoner har man ikke mulighet å ta flere eksponeringer, for så å benytte ''det beste av hvert bilde'' (uten klipp og lim), og da er dette løsningen.

Med vennlig hilsen
TS foto

Torgeir Sørensen
http://www.tsfoto.no

PS! Kikk innom min oppgraderte nettside som nå har fått seg en ''facelift''. Menyene er ikke helt ferdige enda og blir oppgradert i tiden som kommer!
Sindre S.

Nydelig bilde, som så absolutt ikke må kuttes. Om det kappes nede ødelegger man hele stemningen og forgrunnen. Meget godt gjort!
Eyvind R.

Nydelig bilde, velkomponert og med fantastiske farger.. Fungerer godt med valgt utsnitt, men kunne sikkert tålt en beskjeden beskjæring i nedkant også ..

MVH Eyvind
Ola M.

Flott bilde, men her blir sjøen for lys i forhold til himmelen. Vet ikke hva slags gradert gråfilter du har benyttet (3-stop?), her hadde gjort seg med et lettere gradert filter, ev. å gjøre sjøen noe mørkere i ps.
Carina H.

Det klør i fingrene når jeg ser på dette bildet. Har så lyst å være der selv med kameraet mitt! Helt fantastisk flott, med yndlingsmotivet mitt (Hurtigruta) i midten av bildet :-)

- Carina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu