Ravn
Denne ravnen tok seg en liten pause midt på dagen og tok en titt på snøen som lavet ned rundt den.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger692
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Roy M.
Hei Svein!

Et ganske behagelig bilde av en sky fugl, men jeg synes at detaljene i ansiktet gror for mye igjen til at jeg får skikkelig kontakt med motivet. Hadde den sittet vendt andre veien hadde nok bildet vært helt topp. Fint med snøen på den svarte fuglekroppen. Du kan kanskje greie å lette skyggepartiene noe i PS?

Mvh, Roy

PS! Godt Nytt År!
John S.
Enig i at det hadde gjort bilde bedre om ''ansiktet'' hadde vært mer mot fotografen. Men fugler, generelt og ravn spesielt, er litt vanskelig å overtale til å posere riktig. Flott bilde. Der jeg kommer fra, Helgelandskysten, kaller vi denne fugelen KLOMPUS.
Rolf S.
Flott Ravnebilde, et pluss for skarphet og detaljer i fjørdrakt.
Mvh Rolf
ingeborg w.
Jeg synes dette er flott. Skarpt og fint, bakgrunnen godt ute av fokus, masse detaljer i fjærdrakta. Jeg mener du ikke behøver å lette opp skyggene mer. Det er en svart fugl og da synes jeg det blir unaturlig hvis den blir lysere enn den allerede er.
Magnus A.
Joda,denne var flott,gode detaljer i fjærdrakten,men er litt enig med R.M ang.detaljer i hodet,men ikke sjenerende.Ekstra fint med snøen som ligger på ryggen av ravnen.
Magnus A.
Stine J.
Ok bilde av ravnen. Den er ikke lett å ta bilde av. Fin detaljering i fjærdrakten, men litt mørkt på hodet på denne skjermen. En liten justering av mellomtonene i curves får fram mer detaljer på hodet. Men som sagt, det er mulig at skjermen min er litt mørk. Bra skarphet og fint med snøen på fjærene.

mvh Stine
Svein B.
Hei og takk for kommentarer. Når det gjelder oppletting her så vises detaljer i alle deler av fjærdrakten bortsett fra i ''ravnerompa'' her på min skjerm. Litt forskjellige skjermer/kalibreringer vil nok gi utslag på dette bildet, og jeg lar det være som det er foreløpig. Jeg synes faktisk at ryggen/oversiden av ravnen er mye penere enn fronten, med mye mer fargespill og mønster i fjærdrakta og derfor velger jeg ryggsida foran fronten her. Jeg kan være enig i at den gjerne kunne vendt hodet litt mer mot meg for å få bedre kontakt- men her var det likevel ravnens underfundige blikk på den dalende snøen som jeg likte ved bildet. At vi har forskjellige meninger om dette er bare naturlig og flott.

Mvh
Svein B
Stig B.
Fin positur, jeg ser detaljer så og si over det hele. Liker også den noe stillferdige funderingstonen i bildet. Fint med snø i fjærdrakten.

Mvh Stig
Espen A. I.
wow, sjelden å se et så bra ravnebilde, ikke at jeg har sett så mange, men dette var kjempeflott! Skarpt og nært bilde! Bra!

mvh Espen
Christian E.
Et meget godt portrett av en sky og vanskelig fugl. Teknisk er det kommet en del kommentarer på detaljering i fjærdrakta/oppletting i ansiktet. På min skjerm ser jeg godt detaljer i ansiktet, som ikke på noen måte er gjenngrodd. Snøværet gir en ekstra effekt som jeg liker. Å eksponere dette bildet - en svart fugl i hvite omgivelser, er ikke lett!

Mvh CE
Hans-Gunnar H.
Hei Svein!
Bra ravnebilde med god detaljering (på min skjerm)
Kunne imidlertid tenkt meg litt større rom i bilde, ikke mye men litt.....for å forsterke 'vær undringen' noe!
MVH Hans-Gunnar
Ann F.
Jeg ser detaljer i hele fulen med unntak av det aller mørkeste i hodet og helt bak i rompa, som du sier selv.
Litt mer luft hadde neppe skadet, da hadde den fått mer frihet rundt seg og været hadde fått være mer med i fortellingen.
Bortsett fra dette lille, synes jeg at ravnen har fått et fint portrett. Den kan gjerne stå denne veien for min del.
Mvh Ann
Roy M.
Det er mulig skjermen min er litt mørk ja, for på laptoppen er hele fuglen greit belyst. Ellers enig i at det kune vært litt mer luft rundt fuglen.

Roy
Jonas L.
Fint portrett av ravnen, og snøen er helt klart en veldig viktig faktor i dette bildet. Får virkelig følelsen av en barsk vinterfugl...

Jonas
Omar B.
Hej

Bra bild på korpen. De brukar vara väldigt skygga. Skarp och fin bakgrund. Bra exponerad. Fint att det snöar, ger en kall känsla!

Bra!

Hälsningar

Omar Brännström
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu