Blikket ned
Snø og sol. Ut i kulden.
Liker ansiktet hans. liker også de to personene som kommer gående i bakgrunnen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-29 09:58:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS300D
  • EF 50mm f1.8 II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW, iso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger965
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169710} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kent Inge O.

Dette var et rent og fint portrett. Flotte kontraster. De voksne menneske i bakgrunnen gir en god spenning til bildet.
Åsmund I.

Takk for kommentar. Dette er et av mine første forsøk på portrettbilder, og det første jeg liker noe særlig, så jeg trenger hjelp og tilbakemeldinger på hvordan jeg klarer meg. Fint å høre at noen synes jeg er på rett spor ;)

Mvh Åsmund
Alexander T.

Syns dette var veldig fint. Et spennende bilde som får meg til å lure på hva sammenhengen er, får meg til å stille spørsmål. Dette falt virkelig i smak, glimrende.
Geir F.

Du er absolutt på riktig spor.
Den lille skikkelsen i forgrunnen som er fanget opp tett på og de voksne som forsvinner ut av bildet i topp.
Dristig og absolutt vellykket denne komposisjonen hvor blikket blir dradd i hver sin retnng. Og så har bildet en historie som man kan fabulere over. Flotte kontraster i lys og mørke.
-geir f-
Tone A.

Flott kamerastandpunkt der du er på høgda med barnet og har fanga inn uttrykket hans. Han ser litt tankefull og kald ut med røde kinn som ungane får, når dei har vore lenge ute i kulden.
Dei lange skuggane etter damene med side kåper er ein fin effekt i bildet.
Den 3.lange skuggen lurar eg på. Er det skuggen etter ein lyktestolpe? Dersom den skuggen var borte, hadde bildet kanskje blitt rolegare.
Gutten som er på veg ut av bildet eine vegen og damene i andre retningen, skaper ein fin effekt. Fin dybde og flott lys. Kreativt bilde som fortel ein liten historie. Flott fanga motiv!
:) Tone
Åsmund I.

Takk for kommentarer folkens. Har lagt til en ny versjon. Ville teste litt grenser i forhold til utsnitt. Har muligens enda mer å gå på... Hvordan fungerer dette?

Mvh Åsmund
Helge R.

Synes at V2 fungerer vel saa bra. Likte utsnittet og de fjerne personene i bakgrunnen.
:)Helge
Peter W.

Ett fint och lite lågmält porträtt i en snygg gråskala. Tycker det blev riktigt bra detta!

Mvh Peter
Avsluttet .

Hei og takk for din kommentar på mitt bilde.

Synes bildet ditt er veldig bra, anderledes komposisjon som fungerer bra synes jeg. Blikket ned som du har fått fanget veldig bra her, fine toner og kontraster.

Likte dette.

mvh arild
Linda B.

Nydelig!!
Linda B.

Jeg liker versjon 2 mye bedre! Spennende og litt mystisk uttrykk! Du er flink!
Janne L.

Jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken versjon jeg liker best, for begge er gode. Men du verden for en forskjell det er på dem.
Meget spennende og dristigt bilde. Her viser du at du våger, og det blir du belønnet for. Jeg liker godt den utbrente bakgrunnen.
Janne
Åsmund I.

Takk for fine kommentarer folkens, det er veldig hyggelig å høre at det fungerer. Også artig å se at v2 også falt i smak. Gir meg lyst til å forsøke videre.

Mvh Åsmund
Knut Einar T.

Fint bilde, det må jeg si. Det er kanskje litt mye luft til venstre for gutten i v1, så V2 ble kanskje vel så bra. Åssen hadde det vert å kutte mindre av ansiktet? Det var kanskje litt lettere å fange uttrykket hans når man så mer av ansiktet? Just asking...
Tom G.

Hei,

For meg fungerer v.1 best, uten at jeg helt vet hvorfor. Det er som om ingenting har fått komme helt med i v.2. Jeg synes også ansiktet har blitt litt for ''flatt'' -- er det mulig å hente ut litt mer kontrast i dette området?

Teknisk lurer jeg på om du hadde en hensikt med å bruke ISO 800 ved denne eksponeringa, det er jo åpenbart en godt belyst scene og du har et lyssterkt objektiv.

Til sist: du skriver at det kommer to personer gående, men for meg ser det ut som om de går bort fra kamera. Hva er rett? Forandrer dette hvordan bildet oppfattes?
Stine J.

Dette bildet likte jeg umiddelbart. Guttens blikk og personene som spaserer bak gir en spesiell stemning. Komposisjonen syns jeg ikke du er helt i mål med og kunne tenke meg å se en 3.versjon hvor du beholder mer av gutten.

mvh Stine
Åsmund I.

Hei igjen ja. mer kutting til venstre er en ting jeg har forsøkt, og som fungerer rimelig bra. Mulig jeg legger ut det også. Flatheten i ansiktet var en av de tingene jeg forsøkte å få frem, ville ha det rent og nakent, så det er bevisst. Valget av iso er til en viss grad bevisst, jeg forsøkte forskjellige innstillinger og teknikker, og var ute etter både utbrenthet i snøen og endel korning. av de bildene jeg tok var dette det jeg likte best med tanke på uttrykket hans og hvordan det ble når jeg ''dro litt i spakene'', så da ble det et av dem med forholdsvis høy iso.
De to i bakgrunnen kommer gående. Det ser rart ut, men det fremgår ganske tydelig av originalbildet, dessuten husker jeg situasjonen, og jeg kjenner dem og snakket med dem rett etter at bildet ble tatt. Når du spør om det forandrer hvordan bildet oppfattes angrer jeg på at jeg skrev at de kommer gående. Jeg ser at det kan ha innvirkning på folks tolkninger av bildet, og burde ikke vært tatt med. Godt poeng Tom.

Ellers takk for kommentarer, gøy å få, lærerikt og hyggelig.

Mvh Åsmund
Knut Andreas K.

Dette var kult. Jeg syns selv det er gøy med litt mer ''ekstreme'' utsnitt, og du har klart en grei løsning på v.2. Likevel syns jeg v.1 fungerer bedre.

Er jo litt kult at det er utbrent i snøen bak, men likevel hadde det nok vært bedre om det hadde vært ''nesten utbrent''. Her hadde det lønt seg med film.

Bra kontrast, rent og pent - bra jobba her:)

mvh.
Knut A. Kvåle
Oda Lystrup H.

lekkert!
dette var et særs pent og godt bilde,
jeg liker det kjempegodt.
delikat.
fint uttrykk på gutten.
flotte kontraster.
v1 er det jeg syns er KLART best.
jeg bokmerker og anbefaler bildet.

Oda:)
Fred S.

Den var ikke dum...! De lange skyggers dag, rent værmessig, uten at været spiller så stor rolle her. Skyggene gjør imidlertid det, de tilfører bildet mye, likeså de to litt utflytende halvfigurene i øverste bildekant, i kontrast til det skarpt gjengitte gutteansiktet; halvt sjenert. halvt ettertenksomt. Et virkelig severdig bilde !

vh fred
Hans Jacob H.

Det er noe med dette blikket og uttrykket til gutten, en slags underlig kommunikasjon mellom ham og de vandrende bak. De der bak gir iallefall grobunn for tolkninger utover det at han ''bare'' har et sjenert og unnvikende blikk. Skyggene er fine og gir en visuelt spennende komposisjon.
Jeg leser bildet slik at de går fra gutten. Selv om det altså er motsatt. Versjon 2 blir for hardt kuttet for meg. Jeg går for 1-ern, men helst litt kutt i venstresiden, omtrent til 1 cm til venstre for hettestroppen.
Åsmund I.

Heisann folkens.
Knut Andreas: ''Nesten'' utbrent hadde nok også fungert ja, men det er litt vanskelig å få kontrollen på det der... Slik det er nå er er det noe som er ''nesten'' utbrent, og som går over i helt, fullstendig, totalt utbrent etter som man kommer bort fra gutten. Liker det litt. Hyggelig at du likte kontrastene, det er noe av det jeg liker best ved bildet, har jeg funnet ut etter å ha sett mer på det. Takk for hyggelig kommentar.

Oda: Hjertelig takk for anbefalingen. Gøy!

Fred: Skyggene har mye å si ja. Hyggelig at du likte bildet.

Hans Jacob: Kuttingen er forsøkt. Fungerer bra. Fint at bildet gir rom for tolkninger. Takk for kommentar, hyggelig.

Mvh Åsmund
Eliza A.

Vakkert portrett!!!
Fin disposisjon der ben/skyggene setter en spiss på komp.

Eliza
Silje V.

Hei!
Tusen takk for kritikk og tips!:) Setter stor pris på det!
Dette var et virkelig nydelig bilde, jeg liker det kjempe godt!
Det at han har blikket ned, gjør det enda bedre.
Veldig fine kontraster!
Andre V.

Slenger meg på de positve komentarene over jeg. Flott kontrast, bra blikk og den rene bakgrunnen fremhever bildet. De to personene passer perfekt inn i bildet. Liker v1 best.

Takk for komentaren til mitt bilde:)

Mvh André
Bjørgulf B.

Du hadde veldig mange spennende bilder. Vet ikke hvorfor jeg falt på dette bildet, men synes det var veldig mystisk, mulig å tolke på mange måter - finne en historie...

Hadde vært artig å fått deg med som medlem på flickr.com - om du orker en fotoside til - men varsko; det er lett å bli hekta :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu