- Frostlagt Selestrand-
8.januar var det iskaldt, men beintfram nokså vindstille på Selestranda. Sanden var hard å gå på, og det var islagte render etter bølger. Eg kom der kl.14, men det vart fort mørkt pga tunge skyer. Iskalde fingrar fekk eg av fotograferinga, men elles var det ein frisk tur med gode klede .
Bildet inngår i albumet - Mine Jærske motiv - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-09 17:59:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-10 14:11:34
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-01-10 14:17:53
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Christian H.

Forslag til forbedringer:
- Rette opp horisonten
- Jobbe litt mer med lyset/kontrasten lokalt på stranden (lysere)
- Jobbe litt med kontrasten i himmelen (mørkere)

Noe som er vanskelig i ettertid, men som man kan tenke på neste gang, er å ta flere bilder hvor horisonten plasseres andre steder enn i midten av bildet. Midstilling gir lite dynamikk og her er nok ikke noe unntak.

Ellers har jeg sansen for motivet, og spesielt stranden ser spennende ut.
Tine H.

Nydelig hvordan de rosa skyene gir farge til vannet. Stemningsfullt og flott bilde. Tine.
Espen A. I.

Rolig, men alikevel tøft:-)

God dybde, samt vakre toner! Flott dette Tone. Liker disse landskapene dine.

mvh Espen
Bente K.

Jeg har aldri vært på Jæren, men gjennom dine miljøskildringer får jeg et innblikk i det Jærske særpreg. Flotte pastellfarger på himmelen denne dagen på den folketomme stranden. Versjon 2 med rett horisont ble best. Fin miljøskildring dette.
mvh Bente
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone,

gode forslag frå Christian, syns eg.

#2 for meg, den blei best i fargar, lys,komp. og utsnitt.

Inger Anne
Geir F.

Jeg har heller aldri vært på Jæren, men når jeg ser bildet kunne jeg godt tenkt meg å vært der. Liker godt gjenskinnet fra himmelen i havet. Synes også jeg ser et fyr der langt bak. Kunne det vært en ide å zoome litt tettere på bildet i den retningen slik at man får et fokuspunkt?
Og horisonten skulle jeg som Christian påpeker gjerne sett at den ikke var midt på.
Men jeg likte bildet meget godt. Spesielt lyssettingen tiltalte meg.
Er det det samme fyret som på et av dine siste bilder?
-geir f-
Tone A.

Takk for alle kommentarar og til Christian for gode forslag til forbetring. Eg er ikkje så flink i PS, så eg fekk det berre ikkje til.
Geir, dette er Feistein fyr som ligg langt der ute. Der er ikkje det vesle fyret som ligg på Nærland i forrige bilde. Det er ferjeturar til Feistein fyr om sommaren, men eg har ikkje vore der ennå. Med dette bildet ville eg visa stranda som er prega av frosten både på sanden og på steinane. Elles er blåtonane og lyset i havet som eg ville ha med. Eg har andre bilde der fyret er meir i fokus på bildet. Det vart mange bilde på turen, men det vart så fort mørkt. Eg er enig at horisonten er litt for midt på, så det vert vel ein versjon til!
Jæren har ei fantastisk kyststripe med Kongevegen, som gjer at ein kan gå ifrå Sola til Ogna. Eg er på ei gjennoppdagningsreise i det Jærske landskap etter å ha budd mange år i Bergen.
:) Tone
Jan Frode A.

Versjon #2 ble flott, men du kunne gjerne ha beskåret litt nedover fra toppen for å framheve forgrunnen. Det er denne stranda som gjør mye av bildet syntes jeg. Vinterslig jærsk med en anelse av frost og det spesielle lyset. Bildet har en ro over seg, som om landskapet hviler en stille vinterdag. Roen blir litt brudt av noen 'døsige' dønninger som ruller innover.
Lykke til videre med gjenoppdagelsen av Jæren. Et stykke Norge som ga meg masse fine opplevelser og motiver for 20 - 25 år siden. Det ble en tur tilBrusand med kamera sist sommer, og forhåpentligvis en tur igjen til sommeren.

mvh Jan Frode


Avsluttet .

Hei Tone
Her på denne sandstranda er igrunnen mitt andre hjem, her har jeg som liten badet utallige somre, og særlig om sommeren vender jeg tilbake her for å slappe av, finne meg sjæl. Særlig når været ikke innbyr til bading er her ro og finne.
Om vinteren kan en ofte se at mye av sanden er borte på stranda, akkurat slik som her. For noen vintrer tilbake var all sanden borte og kun rullestein som vi i ditt bilde ser antydning til på stranda.
Både storm og mye uvær høst og vinter flytter på utrolig mye sand, men også sterke strømmer i havet særlig på andre siden av Figgjo-elva's utløp, den heter forøvrig Borestranda.
Her på Selestranda finnes også endel sanddyner bak deg som er kledd med marehalm.

Nydelig bilde Tone.

mvh arild
Audhild E.

Fin komp, med steiner og sand i bunn, bølger som bryter, båten og fyret i horisonten, og fine skyer mot blå himmel.
Dette er også 'min' strand, er som oftest hit vi reiser når vi skal på straen.. Og Feistein er jo et flott motiv, da!!

Mvh-Audhild
Avsluttet .

Versjon 3 og 4 blir for lyse i forgrunnen synes jeg, så orginalen er best.

Takk for info, var inne på Hå Kommune, der var det kart, men jeg skal kjøpe boken ''Turbok om Kongevegen i Hå'', forfattar og redaktør Hanne Thomsen.

mvh arild
Tone A.

Tusen takk til Christian Hylland som forbetra bildet mitt. Den frostlagte stranda blei lysare og kom betre fram, i kontrast mot himmelen som blei mørkare. Versjon 4 fekk fram kontrastane og vintarlyset med fine detaljar.

Elles så var det langt på natt få eg skreiv, så eg må nok retta opp fleire ting.
Det er Nordsjøvegen som går ifrå Sola og sørover Jæren.
Kongevegen er ein turveg som følger stranda langs store delar av Hå kommune. Kongevegen følger rullesteinskysten frå Husvegg til Hå gamleprestegård. Navnet har vegen fått frå kongar somein meinar har ridd langs denne vegen.

Takk til Jan Frode, Arild og Audhild for kommentarar og fine skildringar. Det er Orrestranda som er den stranda eg bada på som barn, og som eg likar best. Men Selestranda og Borestranda har meir kontrastar med både sand og rullesteinar. Og Feistein fyr på øya der ute er eit flott syn!
:) Tone
Avsluttet .

Jeg liker både versjon 3 og 4.
Skal jeg fremheve noe må det være bildeutsnittet og kamerastandpunktet.

MvhJRH
Torbjørn K.

Helt klart v3 etter min smak. Her får du fine kontraster og mer mettede farger. Fin dybde og spennende forgrunn. Bra også med det fyret i bakrunnen som et spennende blikkfang. Horisonten blir alt for midtstilt i de tre første versjonene. Noe bedre i v4. Jeg kunne kanskje tenkt meg en versjon der du kutter 2cm over horisonten, akkurat der de lyse himmelpartiene kommer til syne. Da får du en veldig dramatisk mørk himmel og en lys forgrunn som gir dybde. Tror bildet blir vesentlig mer spennende da.

Torbjørn
Lasse E.

Hei
Jeg synes også V4 er slående mye bedre. Ellers minner dette meg om et annet og lignende, men ikke samme motiv, som jeg har kommet tilbake til flere ganger. Hver eneste gang er det noe som slår feil. Som oftest er det lyset. Jeg vet at det er et fantastisk motiv, bare jeg får til den rette belysningen... Når det slår til, skal jeg vise bildet her!
Mvh Lasse
Kurt S.

Heisann.
Dette bildet har jeg ikke fått med meg. Ser du har jobba deg fint fremover og V4 ble absolutt severdig og mye bedre enn f.eks V1.
Hovedgrunnen til at jeg liker V4 best er at her har du fått strammet opp utsnittet, forgrunnen d.v.s sanden med snøflekkene er lysnet opp og ble ikke så tung og ikke minst du har fikstet på skarphet, farger og kontrast slik at det fine lyset kommer til sin rett. -
Veldig bra jobba-:)
Mvh Kurt
Tone A.

Takk til for positive tilbakemeldingar frå dykk siste. Det var den siste helga det var frost på Jæren, nå har det regna i 5 dagar og blese mykje og det har vore så mørkt.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu