Kannesteinen i Vågsøy kommune.
Utstyr
  • Pinhole
  • -
  • Blender-
  • FilmtypePolaroid 55, 4x5
  • Nei
  • Annet5 min. lukketid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171627} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Espen A. I.
Meget godt dette. Har ingen invendinger, imponert over det tekniske samt naturens underverk representert som en Kannestein. Vakkert!

mvh Espen
André M.
Liker godt at hovedmotivet framheves av at det er omkranset av mørke steiner i forgrunnen og mørke truende skyer. Og horisonten som perfekt bryter det smaleste punktet på steinen. Og får den til å framstå sårbar. Lekkert.
Ronnie S.
Deilig å se bilder som tar luven av all form for ''moderne duppeditthysteri''!
Dag J.
Flott dette her. Elsker gråtonene, men ikke den dominerende ramma. Den følger vel med scanningen, men spesielt oppe tar den mye oppmerksomhet. Kappe noe der kanskje.
Jan v.
Hei Eirik.

Dette var storartet bra, og med et pinhole Polaroidkamera!

Ikke verst å få så god kontroll over komposisjonen, du hadde vel en hjelpesøker på kameraet antar jeg. Har aldri prøvd meg på dette.

Du har ikke oppgitt brennvidde og blenderåpning. Men store hullet kan det jo ikke være, så pass skarpt som bildet er. Tipper rundt 0,5mm ut fra oppløsning på bildet og filmformat tatt i betraktning.

Mvh
Tone B.
Dette tror jeg må være det beste bildet jeg har sett av Kannesteinen (sammen med ditt andre bilde fra samme sted bilde nr. 134156). Liker godt midstillingen av motivet, og som André Merhaug også sier i sin kommentar om horisonten som perfekt bryter det smaleste punktet på steinen. Flott! Fargetonene er nydelig og gjør mye for den spesielle stemningen i bildet. Liker ikke rammen, men det er pirk her,,,

Dette var virkelig flott Eirik!

mvh Tone
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Ramma får eg alltid kommentarar på. Nokon likar den, andre ikkje. Det er sjeldan folk er ambivalente til polaroidramma, men den er no ein gong eit slags ''varemerke'' for denne fantastiske filmen. Personleg likar eg den, og difor blir den værande. Eg må understreke at negativet er slik, ramma er ikkje lagt til i etterkant.

Jan: Eg har brukt eit Zero pinhole-kamera som tar polaroidbakstykke. Eg fekk horisonten relativt rett ved å justere denne etter kanten på polaroidfilmen som stikk opp frå filmholdaren. Brennvidda er 50mm og blendar er f/176. Biletet ser nok litt ekstra skarpt ut i dette vesle web-formatet. Det er sjølvsagt ikkje sylskarpt i 40x50.
Per L.
Flott bilde!
Hvordan laget du rammen? Plug-in i Photoshop?
Uansett en pen ramme (også)
;-per
Eirik H.
Takk for kommentar.

Ramma er ein del av filmen. Sjå kommentaren ovanfor.
Oda Lystrup H.
nydelig.
flott lys og gråtoner.
fine kontraster.
bra motiv.

Oda:)
Asbjørn M.
Likte godt dei harde ''glatte'' kontrastene her.
Liker gløden i bildet.
Ville kanskje kappet litt i bånn.

mvh Asbjørn
Anders Patrick K.
Teknisk er dette helt fremmed for meg som relativ fersk hobbyfotograf; er det noe info om dette på nett? hva er egentlig pinhole? og f\176 virker helt ekstremt. ser veldig spennende ut, må vel være en oldschool greie som har forsvunnet litt i det digitale hysteriet...

ellers er bildet sterkt, har ikke så mye å tilføye.

mvh

apk
Robin B.
Bra, jeg får ro i sjelen av se på dette. En velkommen avveksling fra skarphetsjaget som rår ellers. Men du har vel beskjært maska litt, hvorfor ikke vise hele for slippe de sylskarpe rette linjene, det villa ha harmonert med resten av bildet. Men det er mulig at dine polaer er annerledes enn de jeg har laget og det er en stund siden sist nå.
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Patrick: Pinhole er ein type kamera utan objektiv, men berre med eit veldig lite hol for å sleppe inn lys. Sjekk http://www.pinholeresource.com. F/176 er ganske mykje, men dette er storformatsfilm og der er det vanleg med mindre blendar enn 22-32 som er maks for småbileteobjektiv. Dette negativet er i overkant av 5x4 tommar.

Robin: Eg har kutta kantane på negativet sidan eg har retta opp biletet i PS. I den vesle innsenkinga øverst ser du den originale kanten.
Tim Ø.
Absolutt et av de bedre bildene av Kannesteinen Eirik.
Du har greid det kunststykket å isolere den samtidig som du gir oss litt av omgivelsene. Horisonten er perfekt plassert. De store kontrastene understreker det dramatiske, samtidig som det er rikelig med detaljer. Slik kunne jeg holde på.
Nøyer meg med å konstatere at bildet griper meg.

Mvh Tim

PS. Jeg får lyst til å ta meg en tur selv. Når på døgnet er dette tatt?
Eirik H.
Takk for kommentar Tim. Dette biletet er tatt mellom 13 og 14 på dagen i slutten av desember. Sola ligg veldig lågt på himmelen på dette tidspunktet.
Lasse F.
Veldig bra bilde! Likar den litt dramatiske stmninga!
Kjørte forbi den i dag og då var den ikkje så dramatisk! :) hehe.. Likte ramma.spennande!

Mvh. Lasse Fløde
Nina R.
wow... morsomme former :)
emil s.
jeg har nu set en del af dine billeder, og jeg er ret imponeret.

min efterlysning af mystik i mit først kommenterede billede var nok lidt forhastet.

Dette er SÅ fint. Type 55 er en fantastisk film, og dette ser så godt ud.

jeg sidder her og tænker, at hvis det var mit billede, så ville jeg lave en bromoil af det... se DET ville noget!
Audun I.
Hei

Gratulerer med porfolioen i LensWork! Eg gler meg verkeleg til å sjå den på trykk (og ikkje bare deler av den på web).

Når eg såg den så kom eg på at det er ei stund siden eg har sett på bileta dine, og her er eit som absolutt må kommenterast. Det er jo artig å sjå at eg ikkje var den einaste som kraup omkring Kannesteinen med en 4x5 frå Zero i slutten av desember :-)

Eg synes utsnittet fungerer veldig bra, og med svart/kvitt får du godt fram ein del av strukturen i steinane som lett blir overdøyvd av fargane når ein brukar den slags film. Og det skadar ikkje at ramma frå filmen er med :-)

Mvh
Audun




Eirik H.
Takk for kommentaren Audun. Eg håpar du likar det du ser i Lenswork. Trykkvaliteten i Lenswork er svært bra. Ein del av bileta har ikkje tidlegare vore vist på foto.no. Eg var litt overraska over kva bilete dei valde ut til sjølve bladet, men på CD'en til Lenswork Extended er alle bileta i portfolioen med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu