Bildemontasje - Celine
Skal man lage montasje av den ene må man også gjøre det av den andre. Man skal ikke gjøre forskjell ;-)
Bildet inngår i albumet Fotomontasjer -
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetRedigert i Photoshop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger1022
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171878} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
roar h.

Kul montasje, dette er noe moro å ha på veggen!
Per L.

Tusen takk!
Litt arbeid, men jeg håper det vil ta seg ut i stua ;-)
Gro K.

Hei!
Veldig fin montasje dette også, men mulig jeg likte den med hettegensergutten bedre.
Det er veldig mange fine elementer her, men tror kasnkje det blir litt for mye av det gode... iallfall i forhold til den andre... for denne er virkelig bra denne også... :)
Per L.

Ja jeg ville ikke gjøre forskjell på ungene mine ;-)
Takk uansett!
Jan Å.

Veldig kreativt. Hvor mange timer har du lagt ned i montasjene, og hva er nøkkeltriksene?
Trond H.

Utrolig bra! Likte også best den med hettegenseren - men her var det litt flere kreative løsninger. Har allerede bokmerket begge bildene. Slutter meg til JÅ sin kommentar. Gi oss litt info om hvordan du jobber. Ikke bare med bildebehandlingen, men også med selve opptaket (belysning, bakgrunn osv). I din egen kommentar på bildet du la ut i går forteller du at dette er rimelig nytt for deg og at du akkurat har fått deg nytt kamera (gratulerer forresten!). Dette gjør at i hvertfall jeg fatter mot og håp om å kunne få til noe like bra. Håper på å kunne klare å spore opp en samarbeidsvillig unge...

Gleder meg til å se flere av dine bilder - lykke til videre!

Trond
Per L.

Tusen takk, Jan!
Jeg kjøpte meg kamera forrige uke, så jeg er forholdsvis ung som hobbyfotograf. Det tok meg en time, halvannen å montere bildene etterpå med Photoshop (som jeg har jobbet med en del år i forbindelse med webdesign).

Men selgeren i butikken som solgte meg kameraet gav meg ett viktig tips, uansett hvilke bilder jeg ønsket å ta: ta mange (!) bilder, så har du mer å velge blandt for å finne bilder som passer best. Jeg tok over to hundre bilder til hver av de to montasjene jeg har laget, plukket ut de mest passende, og puslet dem inn i en ramme jeg har laget på forhånd i Photoshop.

Når jeg tok bildene tenkte jeg hele tiden på at motivet skulle passe inn i en kvadratisk boks på en eller annen måte, gjerne i sammenheng (slik som ''lugge''-bildet)...
Per L.

Oj...!
Tusen takk for motiverende ord, Trond! Gjett om det smaker!

Det er mine to barn som er presentert her, og det har helt klart vert en fordel for meg med tanke på at jeg får dem lett til å le, og utføre ''rare'' ting de ikke ville gjort foran hvem som helst andre ;-)

Jeg skal inrømme at jeg lå i sengen til langt på natt (til i dag) og tenkte bilder, positurer osv..... -og forsov meg til jobb i dag, sikkert pga søvnmangel ;-)
Jan Å.

Men hva er trikset for enkelt og raskt kunne maske ut motivet... Når jeg bedriver utmasking, ender det alltid med en uoverkommelig oppgave.
Per L.

Høy oppløsning (eks. 3504x2336 hvis du har mulighet for det). Bruk Lys bakgrunn, og hold motivet et godt stykke unna for å unngå skarpe skyggefelter. Da blir det lettere å selektere motivet fra bakgrunnen.

Jeg bruker ''Magnetic Lasso'', Feather=1 px, Anti-aliased=Yes, With=5 px, Edge-contrast=10%, Frequency=11, Pen-pressure=No.
Når motivet er klippet ut plasserer jeg det i montasjen og tilpasser størrelsen slik jeg vil ha det, og justerer levels (Input levels -> ca 0/1,00/1,35) for å dempe kontraster og støy i bildet.

På forhånd har jeg satt opp rammeverket slik jeg ønsker det i et lag i front, slik at jeg hele tiden får et bilde av hvordan det vil se ut bak rammene.

Resten er tilpasninger av størrelser, or her setter fantasien grenser ;-)

Jeg kan sende deg rammeverket jeg har brukt til dette bildet hvis du vil (Photoshop PSD-fil)...
Dag B.

Dette var et utrolig artig og livlig bilde. Jeg la også ut en montasje i går, men det ble ikke mange kommentarer der. Ikke rart når man ser hva bildet mitt måtte konkurrere med... he he. Takk for at du har skrevet litt om hvordan du har laget dette. Skulle ønske flere kunne si litt om teknikken de bruker. Og du, dersom du har anledning så hadde jeg satt pris på om du også kunne sende rammeverket på mail til meg og :-)
Lars-Anders M.

Meget bra. Dette har du jobbet godt med. Liker det.
Per L.

Takk skal du Lars-Anders :-p
Ja, litt arbeid kan jeg si det ligger bak, men jeg planla en god del på forhånd. Lå oppe halve natten og komponerte deler av montasjen i hodet mitt ;-)
John G. N.

Veldig kreativ og bra montasje. Det beste jeg har sett tror jeg. Dette må jeg bare prøve sjøl. Kjempetøft. Hvis jeg skal være litt kritisk, så må det være at det hadde vært bra om du justerte lyset i ansiktet så det var likt på alle bildene. Det skal sies at jeg sitter med en elendig monitor her, kanskje det er bedre enn det ser ut for meg her.
Jan S.

Imponerende resultat! Dette må jeg prøve. Inspirerende serie!

Er ikke sikker på om jeg liker øyet i midten. Mulig det er bedre å ha ett bilde der.

/Jan
Per L.

Hei, John & Jan!
Jeg skal forsøke å bytte ut øyet med et annet bilde, og legge det ut som versjon 2.
Fargen varierer litt mellom bildene, men med den lyssettingen jeg hadde å jobbe med, var utgangspunktet dårlig for videre redigering i Photoshop, spesielt med litt dårlig tid. Bildet måtte nemlig være klart til i morges (presang), og jeg startet og med å ta bilder i går kveld....

Skal forsøke å gjøre det bedre neste gang. Må bare finne ut hva jeg skal lage. Har nemlig fått sansen for montasjer selv litt etterhvert ;-)
Jan Å.

Takk for tilbudet. Er ikke veldig avansert Photoshop-bruker. Mailadressen er jar@tv2.no
KG S.

Mycket bra idé o snyggt genomfört... Tackar för inspirationen :-)
Karen H.

Wow sier bare jeg.
Dette var virkelig bra.
Nå må jeg lete etter det andre bilde, som de andre skryter av.

Håper du kan sende rammen til meg også, for dette fristet å prøve seg på.

renperle@gmail.com


Karen...
Per L.

Takker & bukker, Karen :-p

Her er filen:
http://perlundgren.no/div/grafisk/Ramme.psd
Tone H.

Dette var jo bra. Korleis har du fått da til ?
GOdt Jobba..
Per L.

Hei, Tone!
Takk skal du ha ;-)

Har lagt inn en liten beskrivelse av fremgangsmåten litt tidligere i denne tråden. Se kommentar 12.1 kl. 07:19

Per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu