Rykende råker
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-12 19:15:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-15 14:33:27
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1155
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Jörgen S.

Imponerande bild och ett magnifikt ljus i den stigande dimman.
Vilket landskap som breder ut sig, verkligen en scen för gudar!!
Helt otroligt!!!
Mvh, Jörgen
Avsluttet .

Et tåkebilde som nærmest gløder Fred.
Komposisjonen er ryddig og fin. Nok et severdig tåkebilde fra deg!

MvhJRH
Janne L.

Virkelig et nydeligt bilde. Kjempeflott stemning. Veldig spennende med vannet som det røyker av. Flott fargevalg. Bærre lekkert.
Janne
Ingunn S.

Hei! Slutter meg til kommentarene fra de andre, dette var bra. Likte veldig godt kontrasten med trærne mot lyset på dammen og skyggespillet på snømarkene. ''Alvedansen'', disen fra dammen er fantastisk flott. Synes kanskje sollyset på dammen ser litt utbrent ut enkelte steder, men det skaper som sagt flotte kontraster til trærne.

Mvh IngunnS:)
Espen A. I.

Stemningen stemmer, samt lysforholdene understreker dette. Flott med tåke som stiger til værs, også liker jeg fargen du har lagt på. Gir en spesiell glød.

Ser frem til videre billedutleggelse fra din side:-)

Godt nytt år forresten

mvh Espen
Tormod I.

Et severdig bilde i høyeste grad. Finner ikke noe spesiellt å sette fingeren på.
Inger Anne Maritsdotter V.

Her kommer bildet du nevnte under mitt bilde tidligere,

bildestørrelsen er såpass stor at du virkelig får formidlet en formidabel god stemning her, utbrentheten er forsåvidt ikke sjenerende, heller på grensen til å skape en magisk stemning i bildet ditt, rødfargen på tonene er eg derimot l i t t usikker på, d e n kan virke l i t t unaturlig, men må ''sove litt på det'' kanskje:-)

Uansett et stemningsbilde i beste Fred Strømme-stil:-)

Inger Anne
Kent G.

Fantastisk, dette var veldig etter min smak. Nesten som en duotone i gjennom hele bildet, meget bra utsnitt.

Kent
Ronnie S.

Fantastisk vakkert :-)
Tone A.

Bildet har ei mest trollsk stemning, med røyken som mest dansar opp av det lysande vatnet. Dei bare trea langs vannkanten i forgrunnen, danner ein fin kontrast til det lusande vatnet. Forgrunnen med den den snødekka marka har eit flott lys- og skuggespel. Landskapet med alle trea er fredeleg, med denne lysdansen som skaper liv og kontrast. Finr fargevalørar og komposisjonen er flott.
:) Tone
Fred S.

Takk for kommentarer, og veldig positive sådanne. Veldig hyggelig, for her var jeg i tvil. Hadde egentlig dømt bildet nedenom og hjem, men lot det stå til. Mulig at en blir ekstra selvkritisk når en har vært fraværende en stund, så det er fint med hyggelige tilbakemeldinger.
Bildet er tatt for ei uke siden, og akkurat det bekymrer meg litt: Det viser at jeg står på stedet hvil i ''fotografisk utvikling'', dette er vel et så klassisk FS-motiv som det går an å bli, og jeg har litt blandete følelser i forhold til akkurat det.....
Litt utbrent ja, Ingunn; er helt enig i det. Nettopp den viktigste grunnen til at jeg var opå nippet til å kassere bildet.
...og kanskje litt for rødt, Inger Anne; enig med deg også. Hadde faktisk tenkt meg en sepiavariant i retning ditt bilde, men fant ut at det ble for mye ''plagiat''.

vh fred
Per Harald O.

Et absolutt severdig naturbilde!

Prikken over ien hadde vært litt tegning i høylyset!
Kurt S.

Litt mere tegning i høylyset, som Per Harald nevner, kunne vært ønskelig.
Synes imidlertid ikke at det lille utbrente området skader helheten i bildet noe vesentlig.
Etter mitt syn ligger interessepunktet i bildet i råken. Hadde det utbrente området ligget en annen plass i bildet ville saken stilt seg anderledes.
Med den fine og spesielle fargetonen du har fått til ble det en trolsk og litt mystisk stemning i bildet. Råken ser ut som en dampende vulkan.
Man kan da forestille seg både alvedans og mye annet alt etter hvor godt fantasien strekker til.
Et storslagetn og flott bilde.
Mvh Kurt
ingeborg w.

Et vakkert motiv, med flott lys og fin stemning, mye viktigere enn utbrenthet synes jeg. Tror bildet hadde vært like fint med litt mer dempet rødfarge.
Erik A.

Som du selv sier, et klassisk FS-bilde dette. Nå synes jo ikke noen råker her, men frostrøyken stiger mer jamnt fra hele tjennet, så jeg ser ikke helt grunnlaget for KS sin kommentar ''Etter mitt syn ligger interessepunktet i bildet i råken...''. Fargene også vél kraftige etter min smak, en sephia-variant som du nevner tror jeg egner seg bedre. Videre synes også venstre bildedel litt tom, en mindre beskjæring til halvveis ut på åkerflata til venstre, kunne med fordel vært gjort der. Og hva har skjedd med åkerflata i bunnen? Ligger det lave tåkeslør nede ved bakken der? Åkeren synes flekkvis så suddig og rar der nede...

Men når dette er sagt, så er det stadig et interressant bilde da!
Fred S.

Takker for nye kommentarer. Er enig i en del av ''innvendingene'' her, og har lagt ut ny variant: mer i retning sepia, strammere utsnitt, og en smule mer ''grundig'' kloning. For ganske riktig EAA, det er noe ''muffens'' med forgrunnen. Det stod opprinnelig en rekke trær langs nedre kant; det har blitt til busker, og snølaget som erstattet dem, var påført litt tilfeldig. ''Råkloning'', får jeg vel kalle det.

vh fred
Kurt S.

V2 ble mye bedre.
Rettelse til min forrige kommentar: Jeg mente at interessepunktet lå i, og muligens rundt, tjernet og ikke i råken som jeg skrev. Var visst ikke helt våken da jeg skrev det-:)
Mvh Kurt
Ingunn S.

Hei igjen!

Ja dette ble bra Fred, v2 er kjempefin den også og er nok min favoritt:) Synes detaljene kom bedre frem her, alvedansen er nydelig og det ble et veldig fint lys på trærne til ve for dammen. Croppingen gjorde seg også, og som jeg nevnte tidligere så er lyset på dammen en fin kontrast til de nakne trærne foran.

Mvh IngunnS
Fred S.

Heisann: Jeg sitter jeg og ''vandrer'' fram og tilbake til bildet mitt for å kommetere bilder til mine kommantatorer, og sannelig har jeg ikke fått gjenvisitt av to i løpet av tre minutter. Hyggelig, og takk både til Kurt og Ingunn. En må være våken i råken, Kurt, men egentlig vises ikke råken her, så tittelen er kanskje litt villedende. Det er forresten ikke noen dam heller, men en sving av Namsen.

vh fred
Lars R.

Spændende! Flot som du har fanget 'mosekonens bryg' :-) Jeg kan bedst lide det i de stærke farver.
Tone A.

Takk for humoristisk kommentar på vassarvebildet mitt!
Du er også flink med ordspel i din siste kommentar her! V2 blei mykje betre pga meir vintarfargar, og at sjølve råken med frostrøyken kom meir i fokus. I v2 blei det litt mange marker, og fargen gjorde bildet meir dramatisk. V2 bildet formeleg gir eit gufs av kulde!
:) Tone
Tone A.

Ja, nå vart det visst seint på natta for meg også. Eg meinte at det i v1 blei litt mange marker, og at fargevalørane der gjorde bildet meir dramatisk enn v2!
;) Tone
Per Stian J.

Likte bildet ditt :) Liker spesiellt fargetonene og lyset du har fanget. Komposisjonen her er også veldig bra syntes jeg, med trerekken som slynger seg gjennom bildet og blir ''Møtt'' av vannet på den ene siden og åkerne på den andre + at tåkedisen følger fint formen på den en svingen på treklyngene... eneste minuset er litt vel utbrendt i høylys..
Bente K.

Her liker jeg best v2. Den røde fargen i v1 synes jeg ble litt kunstig, men passet kanskje til tittelen siden røyk ofte forbindes med en brann. Ellers er komposisjon og alt i sin skjønneste orden som vanlig fra deg.
mvh Bente
Torbjørn K.

Har ikke lest de forrige kommentarene, så min vurdering blir vel uavhengig av de. Helt suveren stemning i dette bildet. Kraftige farger i v1 ja, men jeg synes ikke de blir kunstige eller overdrevne. Jeg liker de jeg. Fin komposisjon og bra med den s-forma som vannet og skogen lager i bildet. Liker også utsnittet i v1 best.

Torbjørn
Odd Børge H.

Selv om fargen i v1 ble noe kunstig, synes jeg det ble et mektig bilde.
Flott.
Erik A.

Yes! V2 nær strøken. Malerisk og grafisk på samme tid, harmoni i både lyssetting og komp. Få, men akk så samstemte bildeelementer. Bent fram flott, spør du meg. Tror ikke du skal bekymre deg for egen stagnasjon Fred, slikt tåler vi myyye av...!
Anniken S.

Så var vi her igjen....savnet deg ;)
Enig med han Fred Strømme vedr. at dette er et typisk fotografi fra hans side og at han fremdeles fanger de samme motivene. Det er tåke, det er utbrenthet og det er det samme dalføre. Det som irriterer meg mest er at jeg blir pokker så imponert hver bidige gang. Dette fenger Fred og sånn er det med den saken. Du har funnet din sti og du fasinerer meg med den stilen du har. Vi får prøve å krysse stiene et par ganger i blant, så skal du nok se at vi blir mer allsidige begge to. V1 til meg. Skal det være, så skal det være!
John H.

Meget bra bilde bilde med en fin stemning, og jeg liker versjon #1 best. Som hentet fra en av Kodaks mange fotobøker. ''Utbrent høylys'' er ikke noe som for all del må unngås. Her fungerer det ved at solen nærmest får vannet til å dampe.
Fred S.

Hjertelig takk for et lite ''ras '' av nye kommentarer, blir glad av slikt !

vh fred
Knut L.

Jeg sitter å oppdaterer meg etter ''jul- og nyttårsperm'', og som du selv sier; her er allerede et ras av kommentarer. Og jeg har lite å tilføye i så måte.

Men i alle fall; riktig godt nytt år. Mitt valg et V2 - et strammere og mer fokusert utsnitt. Stemningsfullt motiv.
Jeg er sikker på at Namsen fortsatt vil bukte seg i pittoreske svinger i året som kommer og ser frem til nye visninger.

Hei så lenge
Knut.
Jan Frode A.

Egentlig ikke så mye mere å føye til her.
Landskapet er jo så typisk deg Fred. Stemning til tusen, og en god dose mystikk. Versjon #2 er bare helt toppers.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.

Ingeb andre enn deg, Fred.
Jeg har bare skumlest i kommentarene,
så jeg vet ikke helt hva folket mener.

Jeg ble litt usikker da jeg så bildet..intens og utbrent. Litt for utbrent?
Det tar svært mye oppmerksomhet.
Men fine linjer. Jeg synes at v2 blir litt for tam, så jeg velger meg v1.
Men det er noe med bildet som jeg liker, uten å klare å se hva..
Jeg hadde nok likt det enda bedre om det hadde vært blått.
Slik er jeg blitt.. :)

vh ingebjørg
Fred S.

Takk til Knut, Jan Frode og Ingebjørg !
''Slik er jeg blitt'', sier du Ingebjørg. Altså slik at du helst vil ha blå bilder...?
OK, request granted, legger ut en blå versjon til ære for natursvermeren fra Salsnes.

vh fred
Bjorn F.

Hei Fred.Vil bare gi min tilslutning til alt det positive som er sagt.Likte dette mega bra,-v2 står mitt hjerte nærmest.
Hilsen Bjørn.
Åsmund I.

Dette var pent! Kommer sent inn, og mye er allerede sagt (det meste er vel allerede sagt...), men jeg slenger meg på uansett.
Et velkomponert og fint bilde av et flott motiv. Frostrøyken som stiger fra vannet er helt fantastisk, og miljøet rundt står svært godt til den. Har også veldig sansen for den kraftige fargen du har lagt på, så jeg for min del velger meg v1. For all del, v2 er fin den og, men jeg liker litt ekstra smell i fargene (enten det eller ingen i det hele...). V3 ble ikke allverden synes jeg, men da sammenligner jeg jo med v1, og det blir litt som å hoppe etter Wirkola. Men du skal ha for at du eksperimenterer, hvis ingen hadde hoppet etter Wirkola, ville hoppsporten dødd ut...
Synes ikke utbrentheten i vannet er spesielt sjenerende, for meg er den slett ikke fremtredende nok til at det blir plagsomt. Synes bildet er spennende fordi det på den ene siden er fra et tydelig kaldt miljø, så bildet er i utgangspunktet kaldt, mens det på den andre siden blir gjort varmt av fargen. Liker det godt.

Mvh Åsmund
ingebjørg fyrileiv g.

Glemte helt at jeg hadde ønsket meg en ny versjon her jeg, Fred.
Jeg liker v3 godt, men føler at den blir for kald.
Så er det jo slik at man ofte liker den man ser først best, og jeg må si at det gjør jeg her. V1 har mer spennende fargetoner i tillegg til at de er varmere.
Mer intensitet.

Jo, liker bildet bedre nå, enn første og andre gang jeg så på det.
Tredje også i grunn..

vh ingebjørg
Nils G.

Oj hvilket lysspill. Imponerende og inspirerende. En flott kombinasjon av et bølgende landskap og den tåkegivende gryta som skilles med den buktende trerekken.
Versjon 1 for meg for der er gløden maksimal.

Nils
Fred S.

Og likeså takk for fire siste kommentarer her, og uenighet om hvilken versjon som er ''best''. Selv tror at jeg omsider har bestemt meg for at jeg liker førstevalget mitt best.

vh fred
Kristel S.

Jeg beveger meg heller bakover enn framover. Jeg har blitt litt slappere med å følge med i det siste, men det er vel egentlig bare litt sundt ;) Ser ut til at jeg stadig dumper oppi høylys-bilder. Ikke så rart, du har jo noen av dem, men det er til gjengjeld noe du mestrer.
Jeg tenkte med en gang på ditt ''the fire next time'', speilvendt og tettere innpå, er det samme stedet? Får samme feelingen her.
Jeg har bare skumlest gjennom de nederste kommentarene, og ser det dreier seg om de tre versjonene... Jeg synes de sto utmerket sammen. Det er kanskje smør på flesk, men alikevel, jeg synes hvert bilde formidlet hver sin stemning, og fargene var flotte sammen.
Er jeg NØDT til å velge, så velger jeg 1. Jeg liker det ildfulle og intense, du har en slags rolig dramatikk her (finnes det?.
Håper ikke jeg bare driver å gjentar hva andre har sagt nå, men snøen nederst var veldig kladdete, og det opplevdes forstyrrende.

God natt. (Håper du har kommet deg i seng)
Hilsen Kristel.
Fred S.

Du er ikke nødt til å velge, Kristel, tror egentlig du var mer ''skravlesjuk'' her. Hadde nok lagt meg på det tidspunktet du skrev kommentaren, men ikke så lang tid i forveien.
Kikket etter om du hadde et nytt bilde jeg kunne kommentere, men fant ikke noe, så jeg svarer her, jeg. Det blir en ''kommentar'' til, og er det ikke det vi dottere mest av alt higer etter her i livet, Kommentarer altså ? Omtrent som da jeg var unge, og vi samlet på stjerner i søndagsskoleboka. Dvs, ikke ''vi'', jeg fikk ikke lov å gå på søndagsskolen av en mor som avskydde bedehus og indremisjon, men jeg hadde venner som viste meg alle gullstjerneskattene de hadde samlet seg; ei stjerne for hver gang de stilte på søndagsskolen på bedehuset. Å Vestland, vestland.... I alle fall, søndagsskolestjerner og kommentarer på dotten er det mange likhetspunkter mellom.
Bildet ? Jeg mestrer det utbrente, skriver du, og da er vi borte fra bildet igjen. Den eneste utbrentheten jeg mestrer er lærer-utbrentheten min, i den forstand at jeg karrer meg opp om morgenen med et nødskrik, og kommer meg på jobb hver bidige dag. Egentlig burde C-mennesker ha forbud mot å være lærere, men det fungerer på et vis enda. Og du da, når var du i seng i natt. Ser du har skrevet en kommentar rundt klokka tre, har ikke du døtre som skal ha frokost før de skal på skolen, jente !? Nå kom jeg forresten på et bilde jeg skulle ha kommentert hos deg, nemlig det av den forlatte ungen på sparken. Var i gang med det forberedende tankearbeidet, men så fikk jeg lyst til å være litt ironisk ( vennlig ironisk) rundt disse tankene dine om mødre som er skapt til å jobbe i barnehage, og tenkte at du muligens ikke tacklet ironien min. Og siden nyttårsfortsettet mitt er å være snill gubbe her på dotten stod jeg over i første omgamg, og så glemte jeg hele bildet. Men kom altså på det nå.
Sånn, nå er dette bildet ''utkommentert'', vil jeg tro. Ha en fin dag, håper du har stått opp ....

vh fred
Kristel S.

Men hvor i herrens navn skal jeg fortsette denne dialogen da? Jeg har også et par ting jeg ville ha sagt om søndagsskoleheftet (vi hadde stempel, jeg fikk ett, det er en fisk, og jeg har den ennå. Jeg ble pekt ut som den eneste ikke-døpte av læreren, så det ble med det ene).
Tviler du på meg i min rolle som husmor, Fred? Hva kan jeg si?
(En femmer for hva du hadde tenkt å skrive ved bildet av mitt forsømte barn! ;)
-Kristel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu