verdensrommet
Bildet inngår i albumet Universet - Skoleoppgave- fritt valg av tema men hovedelement form og lys.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-17 11:28:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 350D med sigma linse 18
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/1s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger439
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172687} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Belinda K. O.

Hvordan kan jeg unngå å få så lite bilde og samtidig få riktige kB ved innlasting?

Bel
Ottar J.

Hei Belinda!

Bildet ditt er bare 397 x 265 piksler. Det kan være inntil 1280 piklsker bredt og 768 piksler høyt, maks 300 kb. Jeg synes du bør velge en bredde på 800-1000 piskler i hvert fall. Spennende motiv forresten. Kan du røpe hvordan du har gjort det?
Geir Helge S.

Hei Belinda.
Flott bilde, men kanskje litt ''tungt'' på høyresiden.
For å få mindre kB ved innlasting må du komprimere bildet mer når du lagrer det. Har du photoshop, vil du få opp en dialogboks hvor du kan stille inn kvaliteten fra 1-10 når du lagrer. I denne dialogboksen finner du også en estimering av størrelsen som filen vil komme på. Alternativt kan du klikke på ''Save for web'', og få opp lignende alternativer og samtidig kan du se hvor mye kvaliteten på filen reduseres ved komprimering.
Håper det hjelper.
Hilsen Geir
Atle I.

Hei,

For å optimalisere kvaliteten for skjermpresentasjon kan du jo bruke ''Save for web'' og beholde verdien i fil-størrelsen, slik Geir beskriver. Likevel blir bildet utsatt for såkalt ''destruktiv komprimering'', et visuelt tap i bildekvalitet - også kalt ''generasjonstap'' av kvalitet.

Hvis du vil lagre bildet i beste jpg.-kvalitet for å minimalisere generasjonstap er en annen mulighet er å skalere bildet med ''Image Size'' i Photoshop:
Hvis du vil tilpasse bildet til 800x600 piksler (i Pixel Dimensions). Da må du gå ned i ''Document Size'' (utskrift-størrelse) og følgelig opp i utskriftsoppløsning (ppi). Om bildet så blir i 1100 ppi oppløsning spiller ingen rolle, for det gjelder jo for utskrift. Størrelse på filen og presentasjon av bildet på skjerm blir som du ønsker og du bevarer beste kvalitet i jpg-komprimering.

Det er forresten en utbredt myte at alle bilder som skal skjermpresenteres måå ligge i 72 ppi. Det du fysisk ser på en data-skjerm derimot, det er normalt i 72 ppi oppløsning (eller noe mer).

Hilsen Atle
leif b.

Spennende reultat du har fått til.Herlige farger og et bilde som hadde gjort seg stort på veggen.
Camilla S.

Heisann

Ville bare si at dette var kjempe spennende!
Abstrakt og artig, mange fine linjer og farger.
Hvordan er oppskriften? Synes du har lykkes bra med dette med tittel ''verdensrommet''.

-Camilla
Belinda K. O.

Takk for god hjelp!

Jeg kan røpe at det er lys i ulike fager som er oppstilt i et mørkt rom, og med en god del trening på å kontrollere kamera og lukker så har jeg fått til en serie som kommer inn her etter hvert.

Hilsen Belinda
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu