~aha~
Her er jeg spent på om utsnittet fungerer. Kutt av haka var kanskje ikke så bra? ;-) Dette er ikke et planlagt portrett. Jeg holdt på å fotografere noe helt annet mens yngstedatter satt på en benk og fulgte med. Snudde meg rundt og tok dette bildet av henne.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-20 14:55:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-20 15:10:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger927
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Christian Erik B.
Huden ser svært bra ut, noe dessverre ikke håret gjør - på min skjerm ser dette en anelse grønt ut. Kan rettes opp dersom dette skulle være tilfelle - også på andres skjermer (-;

Skarpheten er upåklagelig, utsnittet ok. Det hadde neppe redusert kvaliteten om haken var med, men gjort er gjort. Det er noe med det spontane og livlige uttrykket jeg liker.

Mvh CEB
Inger Anne Maritsdotter V.
Stakkars jente, fargene er ganske unaturlige her, håret har fått grønntoner og det samme med ansiktet, alt dette ødela litt for det visuelle, for min del, dessverre. Utsnittet er ok, at ikke hakespissen er med plager ikkje meg, syns ellers det ble litt vel rett på, og for nærme.
Hva er det du har gjort i PS for å få fargene slik?
Mvh Inger Anne
Johan K.
Utsnittet synes jeg fungerer. Hadde nok fungert enda bedre om haketuppen hadde vært med.
Men er enig i at fargene ikke er helt topp her. I tillegg til hva overnevnte har sagt, synes jeg de blir litt intense og ikke helt kledelige til dette portrettet.

Johan
Jan Frode A.
Heisann og takk for tilbakemeldingene :-)

Jeg har sett bildet på litt forskjellige skjermer nå, og ser at fargene ikke ble helt heldige,(veldig variable fra skjerm til skjerm) så der er jeg enig. Legger ut en ny versjon; et forsøk på å konvertere til sort/hvitt. Hud og hår er jammen ikke enkelt for en som mest driver med landskapsbilder og sånt ;-)

Kanskje jeg kommer tilbake med en ny fargeversjon også.

mvh Jan Frode
Knut L.
Hei Jan Frode.

Et freskt og supernorskt motiv - !

Jeg tror bildet har et grønnstikk som skulle vært fjernet, om mulig.
Og så kunne jeg tenkt meg en mellomting mellom #1 og 3 som fargeversjon, kanskje softet noe?
S/h-versjonen synes jeg trenger mer ''trøkk'' - kontrast og sånt.

Det er ikke alltid lett. ;-)

mvh
Knut

Espen P.
Det som ''redder'' bildet er blikket til en vakker jente. Og selve den vakre jenta selvfølgelig. Synes fargene er til de grader for sterke - i den siste versjonen har du fortsatt en del stikk, men der blir det liksom en smule blasst alt sammen, og du har skarpet det alt for mye - slik at det har kommet en slags ''glorie'' rundt tennene - og man ser det også i den superskarpe huden. Ellers synes jeg utsnittet
er bra.

Espen
Lena K.
hakentuppen som sagt, burde vært med, men jenta er pen å se på, slik at utsnittet fungerer godt. Jeg er derimot litt usikker på hva du mener med øret. Ser du har gjort det blåe og grønne i bakgrunnen uklart på venstre side, men tror øret burde vært klarere. Du skulle kanskje prøvd å få litt med av det blåe på høyre side også, så ville du kanskje sluppet å gjøre øret og deler av håret uklart.Og som et lite jentetips, prøv å fikse litt på høyre øyenbryn i PS :p Kanskje bare en bagatell, men jenta virker veldig naturlig ved første øyenkast (fregner, solbrent osv), slik at et halvt øyenbryn ødelegger det inntrykket litt..

Lena Klefstad
Tone A.
Slike spontane portrett likar eg, pga at det er så naturleg. Eg får litt kjensla av ''Synnøve Solbakken'' i v1 pga fargane. Og dette er ei naturleg og vakker jente med eit naturleg uttrykk. Ho har vakre auge og eit direkte blikk. Eg likte v2 med svart/kvitt versjonen og v3 med meir rolege fargar. Flott lys i bildet. Til å vera eit spontant portrettbilde så synes eg at du har lukkast å få fram særpreget hennar, sjølv om alt ikkje er teknisk perfekt!
:) Tone
Avsluttet .
Hei Jan Frode
Synes nok du drev det vel langt med farvene i v1 ja, men det er lov å prøve.

I v3 ble det mer normalisert, og bildet er jo nærmest knivskarpt. Synes det tette utsnittet fungerer veldig bra.

mvh arild
Christian H.
Om haka burde vært med? Tja. Tror ikke det er så viktig for meg. Utsnittet fungerer.

Fargene er det største problemet her syntes jeg. Jeg antar at du har prøvd å gi fargene et naturlig uttrykk, så om det ikke stemmer kan du se bort fra resten av kommentaren. Fargene i v1 syntes jeg rett og slett er grusomme :) v3 er en del bedre, men fremdeles ikke helt bra. Kan det stemme at du har brukt RawShooter og dratt en del i 'Fill Light'-bryteren?

Syntes det bør gjøres et nytt forsøk på sh-konvertering. v2 ble ganske flat.
Avsluttet .
Hei Jan Frode,

Ja, versjon 3 var mye bedre. Jeg liker utsnittet godt og bildet er sylskarpt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu