Piazza Rotunda 1.1.2006
Bildet inngår i albumet Nyttår rundt Piazza della Rotunda - Min favorittpiazza,med to tusen års historie,fortsatt full av liv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-26 20:51:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Espen A. I.

Her syns jeg det beste bildet fra serien din kommer frem. Knall komp og flott miljøskildring. Det som overrasker meg mest er at du har klart å få matche farvene på paraplyene til noen plakater på veggen, dette limer på en måte sammen bildet. Jeg er glad du gjorde dette uskarpt.

mvh Espen
Hans Jacob H.

Jeg synes du har tatt med for mye her. Restaurant-taket deler bildet i to, og den nederste delen er definitivt mest spennende, med alle fargerike paraplyene i kontrast mot de tomme bordene. Øvre del blir en slags arkitekturskildring, og der passer ikke uskarpheten. Kutt litt over blomsterpotta på høyresiden, da tror jeg du får et mer spennende bilde, og de fargerike paraplyene får være blikkfang alene, uten konkurranse med fargene på bygningen.
Gunnar H.

Synes første versjon fungerte bra, selv om taket bryter litt opp. Fargene i vinduet til høyre er med og binder sammene elementene i bildet. Fint ! Gunnar
Kurt S.

Skjønner at du eksperimenterer og har laget bildet litt uskarpt med vilje.
Litt usikker om det fungerer helt. Tror nesten jeg ville foretrukket det litt skarpere og heller hatt en svak softing.
Når det gjelder usnittet: V2 ble kanskje komposisjonsmessig mere ''korrekt'' men jeg foretrekker likevel V1.
Synes dette utsnittet ble mere spennende med masse fine farger og kontraster.
Likte spesielt godt den varme fargen på veggen.
Mvh Kurt
Bente K.

Disse paraplyene ble et fargerikt og fint innslag i bildet. Jeg ser at bevegelsesuskarpheten gir en effekt til bildet, men kanskje det hadde holdt med at barer paralyene var i bevegelse her.
mvh Bente
Jan Frode A.

Veldig interessant å se hvordan helhetsinntrykket forandrer seg fra versjon #1 til versjon #2. Egentlig blir det 2 forskjellige bilder, men med de samme hovedelementene. Hvilken som er den beste, er smag og behag tror jeg. Selv liker jeg godt at 1'ern har såpass mye av miljøet rundt plassen i form av fasader. Allikevel er der noe med versjon #2 som nok pirrer nysgjerrigheten mere.
Uansett, du har din spesiell finnish på disse nyttårsbildene fra Italia. Så langt føler jeg at dette blir det beste.

mvh Jan Frode
Venche J.

Sett med mine øyne er versjon en best.

Syntes det lyse ''taket'' trekker for mye oppmerksomhet i versjon to. Øyene mine finner ikke ro og blir fort slitne når de prøver å skarpstille bildet i versjon to.

Men det er meg...

God helg til deg også Steinulf. Jeg håper på flott fotovær. :)

Wenche.
Avsluttet .

Fint bilde med god komposisjon. Men jeg lurer på hvordan det hadde vært hvis paraplyene var skarpe og ingenting annet?
Inger-Lise S.

Her er det noe som tiltrekker, uten at jeg kan sette fingeren på hva..Muligens stemningen og uklarheten...Jeg liker best v#1.

Inger-Lise
Hege J.

Hei Steinulf!
Forstår av de seneste bildene dine at du har vært på reisefot igjen, og at du har vært flittig oppe med kameraet. Fint at du deler reisebildene dine med oss.

Synes dette ble sprekt og fargerikt.
Versjonene gir veldig forskjellige uttrykk. Versjon #2 er jo roligere og enklere, men versjon #1 får meg i mer feriestemning. ;-) Vi aner miljøet rundt kafeen og det urbane, pulserende livet.

Litt usikker på om det uskarpe tilfører mer enn det ''irriterer''. En skarp versjon ville gitt svar på det.

Mvh Hege
Christian H.

I likhet med Espen André syntes jeg dette er det beste i serien. Etter min mening fungerer den ''dårlige'' teknikken best i dette bildet; det virker litt mer gjennomtenkt. Foreløbig heller jeg ganske langt mot v1, både på grunn av formatet og fargene som repeteres ulike steder. I v2 blir balansen litt skjev mot det nederste hjørnet til høyre. Regnværet ser ut til å være redningen for en ellers dårlig besøkt restaurant.
Helge A.

Her liker jeg komposisjon, farger og miljøet., Jeg synes V1 gir det beste helhetsintrykket av miljøet, mens V2 blir et annet , enklere og renere bilde av selve kafeen.

Helge
Roger K.

Hei og god dag, Stenulf!
Ja du er flink til å dele dine reiseopplevelser med oss andre dottere. Denne gangen er jeg noe tvilende til din bruk av skarphetsplan i bilde. Som Wenche sier må også jeg anstrenge meg for å fokusere på bilde ditt. Dette har så absolutt med smak å gjøre, men mistenker deg for å eksperimenterer litt. Hos meg ble det som sagt litt slitsomt og velger meg versjon 2 som er mindre å forholde seg til i farge og mengde.

Mvh RK
Mone S.

Hei Steinulf. Sterke farger som fenger samt mye dynamikk, fikk en følelse av å være tilstede i motivet.. Paraply motivet er jo også flott for seg selv.

Mvh mone
Cristina B.

Jeg liker begge versjonene, den første gir mer inntrykk av en reiseskildring pga bygningen og farger, mens den andre fremhever været bedre, og virker mer anonym i forhold til sted.
Jeg har vært og tittet på dette bildet flere ganger, og det er ett bilde, begge versjoner, som jeg er blitt glad i.
Det har også fått meg til å tenke over dette med uskarpe bilder, når det er tiltenkt. Det gir en egen atmosfære og får en til å stoppe opp ved bildet.
mvh Cristina


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu