Mår
Utstyr
  • Canon EOS 1 D mark II
  • EF 70-200 mm. f2,8 IS.
  • Brennvidde70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1026
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Svein B.
Se der har du jammen fått måren på brikka og ja! Her får du pluss for et noe utradisjonelt og vanskelig motiv, men billedmessig skorter det litt synes jeg. Det ser ut som om det er blitzlys her..? Måren er engang mest aktiv i de mørkere timene av døgnet, så å unngå blitzen krever nok en tålmodighet mot det ekstreme. Det ser ut som om du har fått vinklet blitzlyset slik at det ikke blir helt direkte- men noe hardt blir det likevel. Fokus ligger også midt på kroppen- ikke på hodet. Får du måren inn mens det er lyst etterhvert, og får med litt miljø og landskap- slik vi er vant med fra deg- så blir det spennende å se resultatet! Likevel er jo dette et spennende bilde, absolutt!!

Mvh
Svein B
Avsluttet .
For noen år siden ble vi plutselig bortskjemt med gode mårbilder fra OJ Vorraa og Jan Rabbben. De la lista svært høyt. Og dine bilder av hjort og andre dyr er normalt i nasjonal toppklasse, så når du nå presenterer en mår i hardt blitzlys, er det ekstremt langt under det jeg har vent meg til å forvente fra din hånd...

Blitzlys er i seg selv ikke noe problem – det understreker at måren er nattaktiv (selv om den er mye ute om dagen også, ifølge boka til de to nevnte herrer). Men nennsom lyssetting med flere blitzer er første bud hvis du skal fortsette å fotografere måren om natta.

Per Harald O.
Uansett, TØFT!

Desverre, hardt blitslys dreper litt av naturstemningen.
Synes å huske at Jan Rabben brukte to blitser og reflektorer på sine fantastiske uglebilder!
Rolf S.
Takk for kommentaren til dere. Jeg er helt enig med dere at bilde ikke er så mye å skryte av, blitzlyset blir fort hardt og skjemmende midt i natta, men med besøk nesten hver natt nå, så håper jeg på å finne på noe mere spennende med denne etter hvert.
Mvh Rolf
Nils B.
God kveld Rolf.
Tok meg enda en gang meg den frihet å hente inn bildet i PS. Lag bidet en hel del mørkere i mellomtonen så funker det bedre. Er ening med KSH ang kvalitet osv, men det er jo helt tydelig at her kommer også fotogleden inn. Et lite hint med hensyn til blits. Du kan relativt lett dempe det kraftige høylyset fra blitsen om du legger et tynt tøystykke over, og stiller kamera inn på lav kontrast. Kontrasten henter du inn i PS når du har tatt bildet.
mvh Ørneløse Nils
Lasse H.
Hei Rolf

Skal ikke delta i den tekniske diskusjonen, vil bare si at det var moro å se bilde av mår, ikke akkurat dusinvare her. Håper du får mange besøk fremover som gir ytterligere uttelling.

Lasse
Kjartan T.
Bra og vanskelig motiv. Lykke til videre med denne arten. Høres ut som om du virkelig har gode muligheter til enda bedre bilder.
S. N.
godt mulig maaren er vanskelig aa faa paa skuddhold, og at det saann sett er en bragd aa feste den til brikken, men hvis en ikke-naturfotograf faar komme med en kommentar synes jeg at det ekstremt harde blitslyset gjoer at dyret ser for utstoppet ut. hvis det ikke er helt bekkmoerkt gaar det kanskje an aa eksprimentere litt med lange lukkertider, bevegelse og litt mindre blits.

s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu