Lunde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-12 13:48:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1H
  • Nikon AF-S 80-200/2,8 IF ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger865
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Carsten A.
Dette er bra (og ikke spesielt lett).

For min del hadde jeg gjerne sett en del mer trøkk i presentasjonen.

MVH CA
Henrik H.
stilig motiv, men som Carsten sier, kunne du ha laget litt mer ut av det i photoshop. Litt mer trøkk i presentasjonen.... er super amatør, så for min del, e r dette bildet supert egentlig...
Robin J.
Kjempebilde,nydelige farger,dette var skikkelig bra
Mvh Robin
Kjell G.
Jeg synes dette ble riktig flott. Ser rimelig naturtro og friskt ut på min skjerm, men det er mulig at et lite grep med kurveverktøyet i PS kunne ha hevet bildet ytterligere.

Godt skutt!


Espen A. I.
Et aldeles fantastisk bilde hvor du beskriver fuglens verden på en ypperlig måte.

mvh Espen
Per Harald O.
Morsomt!

V2 best! Tåler kansje enda litt mere kontrast og oppskarping?
Atle H.
Eit svært bra flukt bilde av lundefugl,har forsøkt ein del sjølv og det er ikkje enkelt. Kunne kansje piffa opp fargane litt ,men då ville eg holdt igjen føtter og nebb der det er meir enn nok farge. Svært bra artsbilde.
Carsten A.
Fargene syns jeg er helt fine i dette bildet (V1), det er toneforløpet som etter min mening er litt flatt. En forsiktig S-kurve er det eneste som etter min mening skal til, kanskje kombinert med en anelse strekk av histogrammet på den mørke siden.

MVH CA

Avsluttet .
Svært godt fanget. Lunda kommer temmelig brått inn for landing, så det er godt gjort å fryse situasjonen og samtidig få til en god komposisjon.
Svein B.
Takk for kommentarer alle sammen, skal gjøre noen ytterligere forsøk med curves/levels for å se om jeg får til dette bildet.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Ser du har dykket i arkivet og får fortjent skryt.

Synes hele bildet har en litt grov følelse og er et stykke unna den skarphet som du vanligvis leverer. Lyset er da selvfølgelig også grått og kjedelig, men venskelighetsgraden den er, som flere skriver, høy.
Hans-Gunnar H.
Går for #1 her, kanskje litt mer kontrast i den versjonen!
Ellers et likandes bilde dette Svein!
MVH Hans-Gunnar
ingeborg w.
Bra fanget, med fangst i nebbet og fuglen godt plassert i bildet. Foretrekker v1, fargen på beina i v2 ble for sterk for meg.
Stig B.
Tror jeg velger KT sine ord i sin helhet. Tror også kanskje at litt av følelsen av ''gråhet/toneslapphet'' kommer av at det ikke er maksimal skarphet på hodet.

Dette er ellers et bilde jeg har høyt på min ønskeliste. Skal prøve igjen i år :-)

Mvh Stig
Svein B.
Tusen takk for kommentarer til dere som er kommet til også.
Jeg sitter og behandler endel RAW-filer på nytt med RawShooter nå, og det er alltid artig å jobbe med eldre bilder når en har latt de ligge en stund. Ofte ser en muligheter i andre bilder enn de en likte best først. Dere har rett i at skarpheten desverre ikke sitter 100% på hodet på dette bildet- noe som selvfølgelig irriterer meg litt. Jeg har prøvd å kompensere noe under bildebehandlingen, men det er grenser for hvor godt jeg klarer å få et ikke 100% opptak selvfølgelig. Dette er kanskje det bildet jeg selv føler sitter nærmest det jeg hadde håpet på å få med tanke på innflyvende lunde med fisk i nebbet, noe som var en utfordring av de store. Men artig var det å prøve seg på, og Runde er en opplevelse uansett bildemessig resultat. Det spørs nok om ikke lundene får se meg igjen til sommeren også.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
En mycket bra bild på Lunnen som visar den i sin rätta miljö. Att den har mat i munnen ger en beskrivning av dess betingelser jag verkligen gillar att se. Liv och händelse med utmärkta färger och exponering.
Väl komponerat!
Bilden får mig att än mer se fram emot min resa till Runde i Juni då jag hoppas få uppleva denna fågel på nära håll!
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu