langebrutjern2
Tatt tidlig om morgenen, med sola som skinner gjennom trærne. Har eksperimentert litt, trekki i fargespakene, prøver noe nytt.
Er ikke helt sikker, blir litt malerisk, men skulle gjerne fått fram bjørkene på andre sida bedre.
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger356
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177038} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

Svært vakkert. Har desverre ingen gode råd om hvordan du får frem mer detaljer i bjørkene. På min skjerm er det godt med detaljer i bildet.
Robin J.

Fint bilde. Spennende.
Mvh Robin
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var både stemningsfullt og malerisk.

Tror du kunne fått det hakket bedre om fargene var litt mer naturlige, det er noen lillatoner i skodda der som ikke ser helt bra ut, og det er litt forstyrrende med støy/korn også i tåkehavet.

Hva med å legge ut en versjon, der fargene ikke er rørt, ev. med en touch av usm, men husk da å bruk usm etter bildet er forminsket.

Mvh IAV
Geir F.

Spennende effekt der konturene av trærne i bakgrunnen er mer kontrastfyldt enn trærne i forgrunnen.
Flotte farger.
-geir f-
Jan Frode A.

Jeg blir ikke helt fortrolig med fargene her. Selve motivet og stemningen, er veldig bra. Litt mystikk i landskapet, kaldt og disig. Syntes at bjørkene i forgrunnen såvidt i kontrast mot skogspartiet bakenfor, gir bildet en spenning.

mvh Jan Frode
Odd Tore S.

Fin stemning i tåka, men fargene blir litt overdrevne i forhold til lyset.
Her tror jeg at du burde teste ut metning i en og en farge for å se hvodan de bidrar hver for seg til helheten. Du får et rimelig bra inntrykk av hva som virker hvor ved å skru hver enkelt til metning og tilbake, og så gi på med det du finner passende der det er passende, dvs. gjerne områdevis om nødvendig.
Mulig at en innledende øvelse med Color cast på et sted hvor det burde være nær grått hadde gitt nyttig tilleggsinformasjon.
Områdevis usm avpasset etter det dø ønsker å få fram kunne muligens hjupet på bjørkene både i forgrunn og bakgrunn.
Odd Tore
ingeborg w.

Takker for konstruktive tilbakemeldinger. Som jeg skrev over har jeg eksperimentert og jeg ser det er delte meninger. Det er ikke overraskende. Det Odd Tore skriver om en og en farge er nøyaktig det jeg har gjort, så det er ikke tilfeldig at det har blitt sånn. Smaken er som... Jeg har andre, mer naturlige versjoner. Men denne gangen ville jeg være litt mer vågal.
Inge S.

Heisan.
Nydelig!!!!

Mvh Inge
Ingunn S.

Hei! Veldig spennende og mystisk stemning her med tåken over tjernet. Nydelig bilde:)

Mvh IngunnS:)
Fred S.

Fargene er ok i mine øyne, de litt ''uvirkelige'' tonene kler tåka. Ellers er jeg enig med deg i at det ville ha vært en fordel å dra fram mer kontur og farge på bjørkene på andre siden av tjernet ( de på ''denne'' siden også, forresten)
Hvis du har shadows/highlights-funksjonen i PS kunne det muligens vært noe å hente ved hjelp av den.

vh fred
Avsluttet .

Veldig stemningsfullt. Hadde, som du selv sier, vært flott om du hadde fått fram bjørkene bedre.

Skulle ønske jeg var PS guru og kunne komme med gode råd, men jeg er dessverre nybegynner på området. Jeg ville tro at det er mer å hente i orginalen. Særlig hvis orginalen er på RAW format. Bildet har så absolutt kvaliteter som gjør det verdt og jobbe med litt mer.

mvh Wilhelm

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu