myrdun og midnatt
Sen kveld Juli/august. Originalen var en del overeksponert i utgangspunktet. Jobba fram dette resultatet i PS. Ble muligens litt vel mye dreamlike.
Utstyr
  • nikon d70
  • 18 - 70mm
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Filmtypeiso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger745
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ingebjørg fyrileiv g.

Du har mange dramatiske og fargerike bilder du. Jeg likte dette,
selv om det ikke er så naturtro.
Det eneste som trekker litt ned er at forgrunnen blir litt mørk.
Jeg skjønte ikke helt hva ''prikkene'' var først (blomster, mh?)
Fint lys på fjellet. Kunne tenkt meg å ha set originalfila.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Steinar R.

Flott bilde! Men trengte tittelen for å forstå hva de myrdunene var, men trakk opp bildet synes jeg. Kanskje litt for mørk forgrunn, og litt for brå overgang til grønt gress, særlig på høyre side. Og så føler jeg fjellet gløder litt i forhold til sjøen og himmelen. Regner med at du har et layer for havet og himmelen, og et for fjellet, om ikke fler.. Så hadde du brukt litt mer tid i PS, hadde du fikset dette. Men for all del, det er jo bare pirk... Veldig bra bilde! Likte godt V-formen fjellene gav, og spennende himmel! =)
Carsten A.

Et opptak som har tegning (=viser toner og/eller detaljer) i høylyspartiene er slett ikke overeksponert. Derimot ligger mellomtonenivået i en korrekt eksponert digital bildefil gjerne noe høyere enn det som ofte virker visuelt tiltrekkende.

Dette bildet kan se ut som et bra landskapsutsnitt som dessverre er behandlet ihjel. Dels er sporene etter dette alt for tydelige, bl.a. med kontur i overgang mellom himmel og fjellet til venstre og glorie ved overgangen fjell mot himmel/sjø-området til venstre. Dels er de inngrep som er gjort opplagt noe overdrevet, f.eks. virker mørksvarte himmelen i overkant bare kunstig og noe av det samme gjelder forgrunnen.

Det er en grei sak at man vil sette sitt personlige preg på resultatet. Antydninger passer stort sett bedre enn overdrivelser, og uansett skal de grep som gjøres ikke etterlate spor.

MVH CA
Camilla S.

Heisann

Nesten litt eventyraktig :)
Spennende å se på, artig arbeid i ps.
Litt dumt med den store overgangen fra fjellene til havet, det er litt for tydelig. Ellers kjempe lekkert motiv, drømmende og sommerlig.

-Camilla
Inger-Lise S.

Jeg liker dette godt. Struktur, fargetoner og komposisjon spesielt. Jeg syns du har mulighet for flere bilder i dette motivet, hva angår utsnitt.
C.A har vel rett m.h.t. overbehandling, vil jeg tro, men likevel liker jeg godt det dramatiske som blir resultatet av nettopp det..

Inger-Lise
May-Anita E.

Overbehandlet eller ikke, dette likte jeg! Veldig pent :)
Lekte litt med komposisjonen, og her er mitt ydmyke forslag:
Kutte ca en halv centimeter i toppen slik at det lyse feltet i høyre hjørne blir borte. Dernest kutte nederst til det blir helt kvadratisk.
Skikkelig flott var det uansett! :)

Maya.
Ina W.

Helt fantstisk nydelig! Eventyrakrig, nesten som en annen verden.
Hvis du jobber litt mer med overgangen fra fjlell til hav, blir dette perfekt.
Vakre mørke farger, og dramatisk uttrykk.
Flott!
Stig Morten S.

Mye skryt her. Liker stemningen i bilde. Enig i det som blir sagt i forhold til overgang fjell hav.
Avsluttet .

Bildet minner meg litt om endel av bildene til Galen Rowell, der bruk av filter hjalp til for å få frem slike ''dream-like'' bilder. Muligens ikke så veldig virkelighetsnær gjengivelse, men det gir et intenst blikkfang!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu