Kongeørner i kamp
Prøver med ett bilde av en kampsituasjon mellom to kongeørner.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF300/2,8L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigitalt 200ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger849
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177846} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Dramatisk situasjon der den lange lukkertiden gir uskarphet som tilfører bildet dynamikk. Gode farger og fin komposisjon. Dette er nok et motiv mange kunne tenkt seg å fotografere !

Eneste å pirke på er kuttingen av vingen og einekvistene nede til høyre.

Mvh Åsmund
Hans-Gunnar H.

Joda Magnar!
Dette lukter det bra av!
Må si meg enig med ÅL, synd hele vingen ikke fikk bli med!
MVH Hans-Gunnar
Svein B.

Flott situasjon, og jeg synes du har fått til et svært bra bilde av denne ''fighten''. Snøføyka og bevegelsene gir troverdig liv i en allerede dramatisk situasjon. Ørlite minus for kuttingen av vingespissen til den ene ørna, men helhetlig sett er dette egentlig uvesentlig. Jevnt godt lys som gjengir masse detaljer. For å pirke ørlite så skulle jeg nok gjerne sett at skarpheten på venstre ørns hode var ennå ett hakk bedre, men det er bra som det er også.

Mvh
Svein B
Rolf S.

Flott situasjon, her var det ikke mye om gjøre før det hadde vert et blinkskudd av det sjeldne.
Ser du bruker fast brennvidde, min erfaring er at det er best med et zoom objektiv i en slik situasjon, to Kongeørner tar en del plass i kameravinduet.
Mvh Rolf
Magnar L.

Takk for gode tilbakemeldinger. Det ergret meg litt den kuttinga av vingen ja, men slike situasjoner oppstår raskt, så det er ikke lett å få med alt i farten. R.S. har nok rett i at zoom hadde vært bedre akkurat i denne situasjonen.

mvh Magnar
Oddvar V.

Utrolig fin ''positur'' av ørna som har overtaket. Lite å pirke på utenom det som allerede er skrevet. Et meget dramatisk bilde.
mvh Oddvar
Kurt S.

Veldig godt gjort å beholde roen og konsentrere seg om det fotografiske i en slik situasjon! At litt av en vinge ble kuttet er for en bagatell å regne synes jeg.
Dersom jeg hadde kommet over noe slikt ville nok pulsen blitt temmelig høy og det er fare for at hele bildet kunne blitt mislykket-:)
Et rått, ekte og et naturbilde av ypperste klasse.
Mvh Kurt
Ole Martin D.

Hallo Magne.
Likte dette bildet svært godt,for meg betyr det ingen ting om vingen er kuttet.
hvorfor ikke ennå tettere?Alt trenger ikke å være likt.
Har for tiden ad Kongørnpar på foringsplassen og hannfuglen sitter på åtet og kaller på hunn fuglen som er der,altså !! her blir det paring i løpet av kort tid og da er det kunsten og være på rett plass ..............................!!!
Morten W.

Praktfullt bilde.
Ser poenget med vingekuttinga, men vil ''trøste'' deg med at en innertier er en innertier selv om et av hullene alltid er nærmere midten.
Har en mistanke om hvor bildet er tatt, og gleder meg stort til torsdag! Får ta med 70-200'n, tror jeg.
ingeborg w.

Imponerende, flotte farger, god bruk av lukkertid som gjør at du får fram dramatikken. Synd med vingen, men siden den allikevel ikke er med helt, hva med å kutte litt i bånn av bildet, til rett over lyngen?
Magnar L.

Takk for nye fine kommentarer. Til K.S. skal jeg hilse og si at pulsen har vært høy mange ganger når jeg har hatt ørn i søkeren. Men så har jeg brukt mye tid og resurser på ørnefotografering de siste vintrene også. Til M.W. kan jeg opplyse om at dette bildet ikke er tatt der du tror, bildet er fra min ''private'' åteplass. Men uansett så ønsker jeg deg lykke til!
Forslaget fra I.W. om å kutte litt i bånn av bildet var faktisk ikke så dumt.
Så ser jeg fram til å få se parringsbilder fra O.M.D.

mvh Magnar
Ole Martin D.

Hallo Magnar.
Det blir vel ikke jeg som får det bildet:-( gjester sitter i skjulene og jeg tar aldri bilder ilag med mine gjester.I går fikk en gutt fra Holland et kjempebilde av en fight oppe i et furutre.Du må bare ta vare på ditt eget sted,det er jo toppers å sitte slik å vente på denne utrolige vakre fuglen.( er ikke god nok på billedbehandling så det blir en stund til du får se noen av mine bilder-kanskje noen skulle kjørt et kurs i Flatanger!!?)
Aleksander M.

Veldig bra kampbilde!
Synes utsnittet fungerer godt.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu