Hvitryggspett (dame)
Ja nok en gang har jeg væt på jakt etter ørna, men heller ikke dene gangen sto lykken meg bi. Når det er sagt så er jeg evig takknemmelig for den muligheten Rolf Selvik gav meg i helga. Beklageligvis så kom ei ørna inn over hans flotte kamuflasje, men spenningen var jo ikke mindre av den grunn. En flott spennende opplevelse i nye trakter for meg. Når det da gikk mot kveld og jeg var i fred med å pakke sammen sakene dukka denne sjeldenheten opp på skrå framfor objektivet. Isoen måtte opp og objektivet svinges rolig men bestemt i Hvitryggspettens rettning. Det ble ikke mange bilder men dette er et av disse. Igjen takk for opplevelsen Rolf.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 300mm AF-I, f/2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetIso 400 Bildet bør betraktes i fullformat
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178814} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ketil K.
Riktig flott av en utrydningstruet art - her i Oslo er forresten kommunen i gang med å snauhogge det siste området den ble sett i Østmarka. Parkifiseringen går sin gang.... Noen som bryr seg?
kaare F.
Flott bilde av av en sjelden spette. Denne blir nok ofte forvekslet med flaggspett av folk som ikke er fugleinteressert.
Nils B.
KK: Mulig BioFoto bør engasjere seg mer i denne parkutbyggingen. Kan jo være at om en legger press på kommunen i form av aktiv bilde og lyd og fremstår som en tung aktør, så muligens noen gidder. Men........
Rolf S.
Hei Nils
Du har fått til et riktig bra bilde av Hvitryggspetten her.
Mvh Rolf
Per Harald O.
Heldig!
Nok et fint artsbilde fra deg!
Nils B.
Hyggelig med litt tilbakemeldinger på dette bildet. Jeg synes vi naturfotografer bør gå (mange gjør det allerede) i bresjen for å være med på og ivareta miljøet til noen av artene vi har rundt oss. Mange jobber for miljøet, men det gjør ikke noe om vi blir flere som kan dokumentere dette på mange forskjellige måter, enten det er med bilder, eller bilder sammen med tekst. Ble litt oppskjørtet da jeg leste KK sin kommentar om parker. Parker er bra, men å oppleve fugler og dyr i sitt rette element bør ha høy prioritet for dem som ønsker å verne om miljøet rund omkring i Norge.
Espen A. I.
Enig med Per Harald, nok et nydelig artsbilde fra deg. Miljøet stemmer også!

mvh Espen
Svein B.
Fint bilde av en art som desverre har en svært negativ utvikling- og Norge bør utvise et spesielt ansvar over for denne arten. Vestlandsliene er de aller viktigste områden for denne spetten, og -som nevnt over- de fleste områder der den ellers fantes tidligere andre steder i landet ødelegges av den generelle mentaliteten at døde trær er unyttige. For de fleste spettene og mange andre fuglearter generelt (og ellers andre deler av økosystemet) har dødt trevirke svært nyttige sider, men de sidene blir ofte oversett siden det ikke kan måles i utbytte i kroner og øre. Skal vi i noen grad ha håp om å kunne oppleve denne spetten- og mange andre fuglearter for den saks skyld- i framtida må denne trenden snu. Hvitryggspetten er litt spesiell i forhold til de andre spettene våre siden den krever større områder med sammenhengende god tilgang på dødt eller døende trevirke, og da er rasutsatte bratte vestlandslier snart de eneste gjenværende områder som kan gi arten forhold den krever.

Jeg er enig med deg NBH i at vi som Naturfotografer, sammen med andre miljøvernorganisasjoner og miljøintresserte må vise at vi er til, at vi sammen må kunne bruke felles kompetanse og ressurser på å bevisstgjøre myndighetene og allmennheten på at miljøvern ikke bare er noe vi må jobbe for at ''andre'' skal utøve. Her hjemme hos oss er det mer enn nok å ta tak i, og at vi kan stå sammen og vise jevnt og trutt at vi bryr oss om en frisk natur som er både sunn og mangfoldig er svært viktig. Parker er vel og bra- men hvilken funksjon har de når Norges nasjonalparker ikke har rare begrensningene i forhold til det øvrige arealet av landet (det er til og med i disse nasjonalparkene at noe av det mest skammelige i Norsk rovdyrforvaltning finner sted- hiuttak av jervunger i yngletida)!!
Bilder, sammen med tekst, er alltid nyttig som en del av synliggjøringen av et tema, og vi som naturfotografer kan nok ved å engasjere oss i dette dokumentere med bilder både positive og negative sider i utviklingen, som ikke like lett kan beskrives med kun tekst alene.

Uansett- nok politikk- artig at du fikk oppleve hvitryggspetten på nært hold, og i tillegg fikk et såpass bilde av den.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu