Small Blue Thing
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger694
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Venche J.

Nydelige lys, skygger, former og farger i et flott utsnitt.

Liker det veldig godt. :)

Wenche
Venche J.

Må bare føye til at jeg syntes gråskalaversjonen er minst like flott. :)
Geir F.

Hei
Spennende snøbilde med abstrakt preg. Spennende å se de to like formene som spiller seg ut mot hverandre. Også spennende plassert i bildeflaten.
-geir fløde-
Bjarne B.

Lys og skygge gir et hint om hvordan vinden har formet snøen, det er som om skyggene visualiserer vinden. God komposisjon og enkel fargebruk styrker det visuelle inntrykket.
Godt observert.

Mvh Bjarne
Andreas S.

Hei.

Lite dette veldig godt! Som Wenche sier er det nydelige former og ikke minst linjer.

Mvh. Andreas D.
Jóhann Á.

Hei Fred!

Har forholdt meg noe skeptisk til slike bilder av snøformasjoner, men dette likte jeg! Det fordi jeg synes skyggene drar fram den bølge bevegelsen på en fantastisk måte. Det blir utrolig liv midt i bildet i en slags ''kulp'' og alle skyggene går jo dit. Fint utsnitt som holder det hele på plass. Bra igjen, Fred!
Skal forresten ringe deg angående opptreden i Fotoklubben og nå ser jeg at du er hjemme (kanskje!).

MvH, Johann
Johan K.

Svært pent dette. Ble jo nesten som en naturlig twirl :)

WJ oppsumerer det ganske godt, og jeg sier meg enig i hennes kommentar.

Liker bildet godt

Johan
Odd Tore S.

Snøformasjoner kan være pene og spennende, skygger i snø likeså.
Kombinert kan de fremheve og forsterke hverandre som her, vellykket!
Siden Johan allerede har nevnt naturlig ''twirl'' får jeg la det være.
Odd Tore
Ann F.

Jamen har du funnet en naturlig twirl!
Bildet inneholder veldig mange detaljer, mange linjer og retninger. Likevel spiller de på lag og lager et visst logisk mønster.
Jeg aner et lite magentastikk enkelte steder, det ville jeg vurdert å dempe for å få tonene enda renere. Ellers har jeg intet å sette fingeren på.
Mvh Ann
Fred S.

Takk for kommentarer: Noen som har funnet ut at jeg ser rødt hvis noen nevner ordet ''twirl'', skjønner jeg. Ja,ja, jeg får leve med den, denne ''twirlen'' er i alle fall ikke tilsiktet, tenkte faktisk ikke over den.
Har heller ikke oppdaget magentastikket ditt, Ann, men hvis jeg tar meg et glass rødvin i kveld, er det mulig det dukker opp da.
Johann, bare ring, men best at du prøver igjen i morgen, vi blir mye borte fra og med nå, og sjansen til å finne meg hjemme er best seint på natta eller før 12 om formiddagen ( har vinterferie) (Hvis du da ikke allerede har ringt fra et slikt dot-dot-dot...nummer: Da løfter vi bare av røret, regner med at det er noen som skal prakke på oss Omega et eller annet eller sexy undertøy)

vh fred
John-Tore G.

Hei, Jeg skal heller heller la ''twirlen'' komme tiltalte til gode. Så har ikke jeg heller nevnt den;-)
Jeg synes dette var bare ''lækkert''. Liker at det er så mye struktur her. For meg er det skyggene som gjør mye for bildet her. Flott
mvh John-Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Snø er pent. Og dette ble flott. Spennende former, kanskje noen litt for lyse partier? Prøvde meg på noen slike jeg også på fjellturen min i går til idag. Akkurat de i den kategorien ble...tja, ubrukbare.
Menmen, å komme opp på fjellet akkurat når sola begynner å komme inn i kveldstimene, DET var vakkert!

ingebjørg
Tone A.

Eit spanande snøbilde med nydelege blåtonar, linjer, former og eit lys som får fram litt glitring i snøen i forgrunnen. Eg trudde at dette var eit av dei vakre snøbilda til Inger Anne! Det ser mest ut som nokre fuglespor nederst over kanten. Den runde bølga kanten frå høgrehjørnet fortset innover til den snur bak, og vender mot venstre hjørnet. Også dei blåtona skuggelinjene har desse bølgeformene midt i bildet oppover, og bak i bildet svingar linjene elegant innover og ned. Mellom blåtona linjer er det snøen med struktur som er kontrast. Dette bilde er vakkert og elegant med linjene som minnar meg om sjøen, Fred! God vintarferie, sola har ikkje glitra i all snøen her ennå. Men det er nok å måka!
:) Tone
Fred S.

Takker:
John Tore: ''la twirlen komme tiltale til gode'' ! Herlig, jeg elsker slike litt intelligente ordspill !
Ingebjørg: Det er flere dager igjen av vintereferien, du finner sikkert noe, selv om tåka uteblir
Tone: Ja, klar over at det minner litt om Inger Annes, men jeg håper hun tilgir meg ( hun har gjort det før...) Vi har for en gangs skyld strålende vær mens store deler av landet snør ned, og motiver som dette nesten ropte om å bli fotografert oppe i fjellet.

vh fred
Avsluttet .

Ett vackert form & ljusspel...

Vh/Anders
Inge S.

Heisan.
Henger meg på og syns dette er meget bra.
Fine linjer og skygger og godt lys.

Mvh Inge
Espen A. I.

Nydelige former og lysspill, men slike bilder florerer jo for tiden her på dotten. Det betyr at det kan svunne hen, men det er noe ekstra med de skyggene.

mvh Espen
Hege J.

Hei Fred!

Det florerer av slike motiver for tiden. Årstiden innbyr til det, med uvanlig mye snø i flere deler av landet. Når så sola dukker opp blir fristelsen stor... Til tider kan det virke som om fotografen har løpt løpsk med kamera og kommer opp med kjedelige eller tilfeldige utsnitt. Derfor var det spennende å studere din utgave. Formene og linjene er ''avanserte'', synes naturen har vært flink her. For meg ser det ut som en snøfonn dannet av vinden. Pent og riktig så dekorativt ble det. Liker spesielt diagonalen i bildet, og formasjonene som bryter den gir bildet litt ekstra liv.
Jeg ser et par partier som er i lyseste laget - en smule utbrent? Ingen stor sak, men de irriterer littegrann når jeg først har hengt meg opp i dem.

Ellers må du nyte ferien videre og lade batteriene til elevene dukker opp igjen over helga. :-)

mvh Hege
Fred S.

Takk for kommentarer til Anders, Inge, Espen og Hege: Helt enig, slike bilder florerer, akkurat som solnedgangsbilder, fuglebilder, akkurat som hvitveisbildene vil gjøre det om en drøy måned, akkurat som gule lauv vil gjøre det til høsten, osv: Med andre ord, mye her som florerer konstant, mye som florerer avhengig av sesong, og jeg lot meg florere med.
Et gammelt jungelord: ''Det er bedre å florere enn å deflorere''

vh fred
Sigrun F.

It looks like sugar! Great colours! I like it very much!
Mange hilsen, Sigi
Ann F.

Hjalp det med rødvinen?
;-)
Det er betydelig mindre nå, tildels nesten helt borte, på en LCD-skjerm enn det er på min CRT-skjerm hjemme, men der jeg så det, er på snebuen som kommer inn fra høyre og i det hvite feltet rett til venstre for den knekken den lager.
Jeg vet også at min CRT-skjerm er mørkere og mer farge- og kontrastrik enn denne LCD-skjermen jeg sitter ved nå. Har fått hakaslepp av egne bilder redigert her og sett hjemme etterpå.
Mvh Ann
Stine J.

Hei Fred,

Nydelig twirl (kunne ikke dy meg, sorry). ;-)

Her har du fått snøen til å jobbe godt for deg og du og kamera har i fellesskap skapt et dekorativt bilde med fine former, skygger og lekre toner.

mvh Stine
Avsluttet .

Dette bildet er noe av det beste bildet jeg har sett av formasjoner i snø.
Her er formasjonene nesten enestående og kombinasjonen av lys/skygge forsterker denne. Teknisk svært bra.

MvhJRH
Fred S.

Takk igjen:
Sigrun: Must in your eyes be a sweet picture, then.
Ann: Ingen rødvin, men riksteater og påfølgende resturantbesøk med en halvliter i stedet. Den var ikke nok til at jeg oppdaget noe magenta.
Stine: Bare ''mobb'' du; bare pass deg så jeg ikke begynner å mobbe dine gode, gamle twirler !
Jan Roar: Hyggelige ord, hvor teknisk bra det er kan imidlertid diskuteres.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Naturlig ''twirl'' i et severdig tildels litt abstrakt uttrykk.
Velvalgt bildeutsnitt med fine tonar,
likte dette.

Inger Anne
Joachim H.

Litt rart at vi sitter her å sier pene ting om dette hvite svineriet som har dalt ned metervis den siste tiden. 2-3 timer måking daglig i nesten en uke gjør noe med begeistringen dette hvite stoffet.

Det er da det er da fint at Onkel Fred kommer inn på sidelinjen med et bildet som får senket hvilepulsen ned på normalt nivå igjen.

Nydelig lys og toner

Et godt eksempel på naturen evne til å skape de flotteste naturlige former.

Et flott bilde Fred :-)

JH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu