Noch einmal
Ble litt fascinert av denne leken med snø, lys og skygge. Har valgt å tone bildet denne gangen for å få en annen blåfarge
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-04 14:03:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-04 14:04:11
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger686
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179716} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Torbjørn K.
Lys, former og stubben er meget bra her. Synes du får frem en fin dybde i bildet med å ha en linje som går fra topp til bunn, og som som blir smalere. Jeg er dog ikke sikker på om jeg liker fargetonene i bildet. For meg blir de for kunstige.

Torbjørn
Hege J.
Nei, du gir deg ikke så lett du, Fred. ;-)
Skjønner at du lar deg rive med litt her... Slike motiv ber jo om å bli fotografert, som du selv er inne på under ditt forrige bilde.

Her er det de flotte linjene som er interessante. De horisontale linjene er lange og lekre. De vertikale skyggebuene er i og for seg fine nok, og har antydning til diagonal, men liker ikke at du har plassert dem så og si i midten av bildet.
Bra med trestammen som stikker opp og er pent plassert i bildet. Det bryter fint med et inntrykk som ellers kunne blitt litt kjedelig.

Også denne gangen er det noen partier som er for lyse på min skjerm, det vil si rundt trestammen oppe til høyre.
Fargene synes jeg er ok.

Mvh Hege
Jóhann Á.
Hei Fred!

Her ble det vel mye linjer som jobber mot hverandre, som jeg ser det. Særlig den som går tvers over og nesten deler bildet i to. Linjen innover leder til treet, men mine øyne stopper veldig opp hvor diss to linjene krysser. Og da faller treet litt utenfor. Men bildets øvre/høyre 1/4 del syns jeg mye om! ;o) Og fargetonen liker jeg!

Kveðja, Jóhann
ingebjørg fyrileiv g.
Fargene stemte ikke helt hos meg heller. Det er liksom ikke noe futt.
Som Jóhann, liker jeg også det hjørnet godt. Linjene er fine og
interessante å følge. Men bikldet gikk ikke helt inn hos meg.
Mulig synet er litt redusert etter å ha så å si fått en røyk stumpet i øyekroken.. Noen litt for lyse partier kan også jeg skimte i bildet.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Fred S.
Takk for kommentarer: Fargen ER kunstig, Torbjørn, men jeg valgte å ha den slik. I stedet for å legge ut bildet med de naturlige fargene prøver jeg meg med en variant i svart/ hvitt.
Du skal få en med mer ''futt'', Ingebjørg, skjønner du trenger det når folk bruker deg som askebeger. Det der hørtes ille ut, håper du ikke har fått en skade som varer. ( men versjonen med ''futt'' er om mulig enda mer ''kunstig'' enn versjon 1)

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Mer futt ble nesten litt for meget. Iallefall idag.
Men likte den litt bedre enn originalen.

Når folk bruker meg som askebeger? Det er vel litt verre at jeg bruker meg selv som askebeger..Det er ikke så ille som det kan høres ut som.
Men det ble litt tåke..
Avsluttet .
Ett fint formspråk & skuggspel, där den lilla stammen ger stöd åt blicken..

Vh/Anders
Cristina B.
Tiltrekkende og spennende bilde nettopp pga av samspillet former og skygger.
Stilig med s-formene midt i bildet som deler bildet i en mørkere del og en lysere del.
Alle versjonene har noe for seg, men likte best nr.1. s/v er den tradisjonelle, men mer kjedelig, De med farger er dekorative og så kan man velge 1 eller 3 etter humør. Jeg er ikke opptatt av at det skal virke ekte.
Den lille stubben er bra for både komposisjon og for at bildet ikke skal flyte ut. Ett hvilepunkt får øyet.
mvh Cristina
Kurt S.
Flotte linjer og fint samspill mellom lys og skygge. Absolutt et flott motiv og et fint bilde.
Om linjeføringen kunne vært bedre vet jeg ikke. Konstanterer bare at det ble slik og at jeg synes det hele ble til et spennende og bra bilde.
Av versjonene foretrekker jeg V1 med V2 som en god nummer to.
Forresten den store diagonale linja nederst kunne godt vært litt smalere eller ikke vært med i det hele tatt. Ble, som Johann nevner, en liten stopper for blikkets vandring innover i bildet.
Mvh Kurt
Stine J.
Hei Fred,

Her var det rene dansen av lys og skygge mellom linjene og formene i snøen. Pent. Jeg kan ikke bestemme meg helt for om jeg liker v1 eller v2 best, men v3 er definitivt den jeg ikke liker.

mvh Stine
Odd Tore S.
Tema med variasjoner er noe store komponister til tider tyr til, og ofte med hørverdige resultater (får Tsjaikovskis Rokokkovariasjoner med Rostropovitsj på internintranettet mitt just nå).
Du gjør likeså, denne gangen uten antydet twirl, men med flere andre ornamenter. Rutinert, uten at jeg tar helt av.
s/h versjonen passer nok best for min smak, litt tungt og mollstemt i v1, kanskje en sopran med iskald og skingrende stemme i v3?
Odd Tore
Janne L.
Hei Fred.
Dette var et vanskeligt bilde å kommentere. Jeg har veldig stor sans for farge tone valget ditt. Men er noe usikker på komposisjonen av bildet ditt.

Merkelige greier. I det ene øyeblikket synest jeg det er et stemnings fuldt bildet. I neste øyeblikk synest jeg bildet har en merkelig komposisjon med en kvist i høyre hjørne. ..Samtidig som jeg liker den..
Dette bildet larte jeg ikke å bi enig med meg selv om. Jeg glemmer nok ikke dette med en gang.
Janne
Tone A.
Eit vinterbilde med linjer, buer, lys, skugge og mykje snø. Eg likte nok best v1 pga at den er mest naturleg. Forgrunnen med den bølgeforma snødyna med skuggepartiet likte eg godt. Litt merkeleg med den markerte breie stripa på tvers. Er det ein lyktestolpe? Trestubben er jo litt av eit blikkfang, der den både er ein kontrast, der den ligg langs vegen av den bølga linja innover. øverste høgre hjørnet er det lyst med ulike mønstre. Eg trur mest at det er ein nedsnødd bekk som slyngar seg nedover. Rart korleis den mørke stubben kan ta blikket i all denne vinteridyllen. Ja bitte, dieses bild kanst du noch einmal presentiren!
:) Tone
Tom A. T.
Flott formidling av lys og skygger som skaper både former og linjer. Jeg syntes dog at bildet er litt ubalansert i komposisjonen. Det er bitte litt for tungt på høyresiden. Etter min mening burde ''inngangen'' på bildet vært lagt litt lenger til venstre. Jeg tror det ville vært godt for aua.
mvh Tom T
Fred S.
Takk for kommentarer: Når det gjelder den buete, diagonale ''linjen'' eller bekkedalen, som det er, er den hovedårsaken til at jeg valgte å fotografere dette motivet, så den fjerner jeg ikke , selv om dere ( Johann/ Kurt) mener at den sperrer. Jeg oppfatter den nok ikke på samme måten.
Visste ikke at du røykte, Ingebjørg, men la gå da, skjønner du ikke har noe imot litt tåkete syn av og til ( Røyker jeg også, men dobbeltmoralistisk som jeg er liker jeg ikke at ungdom røyker...)
Janne: Du behøver ikke å bestemme deg , vet du, fint at du har mixed feelings til bildet.
Tone: Nei, ingen lyktestolpe, men en kvistet furulegg; dette er langt til fjells ( ''Fjell'' vil i Overhalla stort sett si glissen furuskog, men vi har selvsagt også snaufjell som på det høyeste hever seg til svimlende 700 m.o.h.)
Odd Tore: Synd Olga Mikalsen ( tror hun het det) ikke er blant oss lenger, hennes sopran ville ha passet bra til treeren, skjønner jeg. Morsomt med en musikalsk tolkning av bildet. Har bestandig ment et det musikalske og det visuelle går godt i hop. ( vel, det ble nesten for selvsagt, bare tenk hva filmmusikk har å si for selve filmopplevelsen)
Tom: Hyggelig å høre fra deg; lenge siden sist. Litt i tvil om hva du mener med høyre og venstre her, men hvis du med høyre mener den siden du får når en snur ryggen til skjermen er jeg til en viss grad ( men bare en liten ''viss grad) enig)

vh fred
Tom A. T.
Det jeg mener Fred er at bildets to hovedelementer som er den lange buede skyggen/formen som starter i nerkant av bildet og stubben oppe til høyre begge i hovedsak ligger på samme siden av bildeflaten. Skyggen burde etter min mening vært bitte litt lenger mot venstre bildekant for å fordele noe av denne ''vekten'' på begge sider. Det kunne du sikkert løst ved å endre standpunktet ørlite. Men ikke misforstå, det blir mest pirk siden bildet er mer enn brukbart som det er ;o)..
mvh Tom T
Espen A. I.
Fine formasjoner i snøen med vakre skygger som kaster seg bortover snøen. Store kontraster bak i bildet som lager forskjeller. Litt for mye kanskje, men det er helt greit slik som det er. Stubben skaper balanse og står i sin pene posisjon.

mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.
Går for #1, likte formene og spillet av lys og skygger.
Trestammen passer fint inn.

Inger Anne
Birger N.
Hei Fred. Må si jeg liker lysspillet i snøen, og alle linjene som dannes av skyggene. liker versjon en best. Er ikke helt sikker på stubben, men den skaper blikkfang som jeg synes passer bra i dette bildet. Vinteren er en fin tid for å fange motiver.

mvh birger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu