warm us in your glow
Min andre overnattingstur alene på fjellet.
Her er jeg iskald. Jeg brukte i overkant av to timer opp. Krystall-puddersnø med speilblank is under. Og jeg med skiene på nakken.
Jeg nærmest falt meg oppover.

Det tok ca. 4 timer før hytta var varm.
Jeg kald. Men for en tur... ! !



''Forstått på denne måte er øyeblikket ikke egentlig tidens, men evighetens atom.
Det er evighetens første refleks i tiden, dens første forsøk på liksom å stanse tiden''
-Søren Kierkegaard
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-04 18:19:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-17 17:52:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger655
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Hans Jørgen G.
Jeg synes bilde har finne farger farger og et spenende komp
men nå er jeg ikke en ekspert på natur bilder, men det er et bra bilde i mine øyne

mvh

HJG
Bente K.
Jeg synes du her har klart å få fram det spesielle lyset som treffer den løse snøen veldig godt. Dette gir et inntrykk av den kalde snoen som forårsaker snøføyken. Jeg nærmest kjenner kulden når jeg betrakter bildet.
Jeg synes nok at det mørke patriet i forkant kunne vært litt mindre dominerende her.
Sammen med diktet ble dette en veldig bra stemningsrapport fra hytteturen din.
mvh Bente
Torbjørn K.
Her kunne jeg tenkt meg å sett en større utgave av bildet, jeg synes de blir vanskelige å vurdere når de er såpass små. Tung og dystert lys, men likevel glitter og intenst lys i snøen. Jeg synes det ble en bra kombinasjon. Et bilde som er behagelig å se på.

Torbjørn
Kurt S.
For det første: Jeg må si du er skikkelig tøff som tar slike utfarter. Det er vel ikke lenge før du er fullt på høyde med Lars Monsen -:)
Godt sett at du fikk øye på det lette snefokket over bakken og fikk festet dette til brikken.
Prøvde bildet ditt i P.S med Shadow/highligt-funksjonen, en veldig slakk S-kurve i Curves og en liten etterjustering i levels.
Amount shadows ca 15 og amount highligts ca 10, men der kan du prøve deg frem hva du synes er best.
Fikk det da slik at det ble en anelse tegninger i forgrunnen samtidig som det ble litt mere glød i himmelen.
Det er en mulighet.
En flott stemningsrapport.
Mvh Kurt
Peter M.
Får først og fremt gode vibber av motivet ditt. Grunn: minner meg veldig om barndommen i Finnmark og Laksefjordvidda hvor trekkhundene dro oss mange mil innover på vinterstid. Stemningen og fargene gjør at jeg tenker på mine fars fargedias fra den tiden.

Du har fanget dette særegne lyset, varmt men samtidig litt dystert. Kulda kommer frem i dem glitrende snøen. Komp og utsnitt er så där...
Men jeg liker det, og likte historien til bildet. All honnør, tøff er du :-)

mvh. Peter
Inge S.
Heisan.
Hmm.....for det første så likte jeg veldig godt det lyset i snøen,
men syns det ble litt mye kvister i bakgrunnen men alt i alt
et fint motiv :-)

Mvh Inge
Hege J.
Fint oppbygging av bildet. Er svak for diagonaler.
Bakgrunnen har en fin glød, men synes det blir for mye kvister slik at det virker litt rotete.

Det at du er alene på slike turer imponerer meg!
Skjønner godt tittelvalget ditt, kan virkelig forestille meg hvor kaldt det måtte være.

Mvh Hege
Stine J.
Hei Ingebjørg,

Jeg syns du har fått et bra bilde av v1, snøføyken nedover bakken lager en fin diagonal av ''stjerner''. Fargen på himmelen gjør at siluetten av kvistene blir dekorative og en fin kontrast til ''stjerne''diagonalen.

Jeg liker det!

mvh Stine
Odd Tore S.
Snøen som fyker og glitrer i diagonalen er beholdningen her. Forgrunn og himmel må være med, ellers blir det jo ingen diagonal, mens trærne bidrar mest med kaos.
Dette er et motiv som det ville være interessant å rendyrke i all sin enkelhet, uten ekstra ornamentering. Her tror jeg at du kunne piffet opp fargen på himmelen en smule til.
Etter beskrivelsen av turen din til hytta blir jeg litt imponert over at du maner Kierkegaard fram i tankene, min erfaring tilsier adskillig mer jordnære tanker i en sådan stund!
Odd Tore
ingeborg w.
Fine farger, god komp og det gjør seg godt med sola som skinner på snøføyka. Synd med alle kvistene.
Espen A. I.
Et nært, spesielt og personlig bilde. Bakgrunnen med sin gule farge står i kontrast med den mørke forgrunnen, midtpartiet har den spesielle snøføyken som jeg liker veldig godt.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
takk for kommentarer.

Torbjørn - jeg forsøkte å legge det ut større, men gikk ikke.
Så jeg var klar over at det var litt lite.

Kurt - tror det skal litt til før jeg har tatt igjen Lars Monsen ja.. Jeg har bare elements hjemme, så får ikke til det du forklarer. Du kan godt sende meg en versjon om du vil.

ifg

Fred S.
Blåser på toppene, ser jeg. Fint med den diagonale lysstripen i snøen, hvis du i stedet for buskene hadde hatt en horisontal linje rett ut fra den, med den fine himmelen bak, ville bildet ha blitt adskillig renere. Så som du skjønner, buskaset plager meg litt.

vh fred
Morten W.
Er enig med TK's kommentar.
Du er virkelig i farta, ser jeg.
Jan Frode A.
Jeg leser underteksten og blir mektig imponert. Var en tur på ski selv idag, og tok av fra løypetrasse og oppover en bratt skråning, dog med ski på beina. Nå aner jeg virkelig hva du opplevde. Nok om det.
Du legger ut en versjon #2 som viser helheten, men duverden jeg har sansen for utsnittet i versjon #1. Den lysstripa med detaljer er gull verdt! Virkelig godt sett, og flott formidlet. Normalt ville jeg nok ha sagt at det blir litt mye kratt i bakgrunnen, men i dette bildet syntes jeg at det blir underordnet; lysstripa med detaljer låser blikket, omgivelsene blir en kulisse.

mvh Jan Frode
Tone A.
Eit flott visdomsord av Søren Kierkegaard som du har med under bildet. Og jammen er du modig som dreg på ein slik tur aleine! Det hadde ikkje eg tort, ikkje dattera mi på 16 år heller! Men du fekk deg visst ein bra og iskald tur, med fotografering i fjellet. Har du med mobilen?
Dette fjellbildet har desse litt dystre fargetonane, der lyset i den smale stripa med puddersnø over fjellet faktisk gjer bildet spesielt. Gløden i snøen skaper liv og varme til dei kalde og mørke blåtonane, spesielt i forgrunnen. Dei nakne greinene bak med den overskya himmelen, gjer at noko av miljøet er med.
;) Tone
Ketil K.
Her var det hinder på hinder! Absolutt et personlig bilde, originalt. Jeg synes du formidler problemene du hadde på turen. Kalt, dystert, slitsomt til det uoverkommelige - det går frem av bildet. V#1 for meg. (Om det er et godt bilde generelt sett blir vel en annen sak - fint også å se noe annet enn ''pene'' bilder. Dette er vel tatt med vottene på?)
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere siste.

Kvistene skulle kanskje ikke vært med, men jeg stoppet ikke så lenge, for å si det slik. Slik jeg føler det, har bildet mistet noe uten dem.

Tone - joda, telefonen var med. Jeg hadde en nesten-ulykke på vei opp, nesen kunne blitt slått inn da jeg falt forover. Heldigvis fikk skistavene tak..Så telefonen vil alltid være med.

Jan Frode - #1 er ikke et utsnitt av #2, men et annet bilde.

Ketil - nei, vottene var ikke på....
Helge R.
Slutter meg til de andre, et perfekt vinterbilde som gir meg frysninger paa ryggen. Bra komposisjon, lys og farger som er topp. Likte snöen som fyker hilsen
:)Helge
Jan O Ø.
Hei. Vinterlig, kaldt og vakkert. Sikkert en fin tur. Synes du har fått frem været fint i dette bildet, noe som ikke er lett å fremheve. Fine farger i et godt bilde fra deg.
Mvh Jan O.
leif b.
Vinterbris i eventyrland. Da tenker jeg på # 1 . Et vakkert stykke moder jord innbakt i et lys og krystalldans. Farger og komposisjon fra en annen vinkel, enn hva en er vandt til og se slike bilder. Ingen tvil om at det er kaldt, men det er jo vinter.??
Ha en fin dag.
Inger-Lise S.
Fint motiv med gode farger, fin komposisjon og godt lys. Den løse snøen gjør mye for bildet :-)

Inger-Lise
Terje V.
Dette var vakkert;)
Bra komposisjon og fine farger! Snøen som blåses opp gjør bildet! Er selv en del på fjellet, så dette blidet ga meg gode assosiasjoner, kjempeflott;)

Eneste som er forstyrrende, er kvistene i bakgrunnen, men vet ikke om bildet hadde vert det samme uten...:)

Terje
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere siste.

Takker også Kurt for en ny-redigert versjon.

-ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er et nydelig bilde der du har fanget det optimale og magiske lyset.
Fin diagonal gjennom bildeflaten.

Inger Anne
Anne A.
Flott bilde som med snøføyka illustrerer en sur og kald vinterdag/-kveld. Fin diagonal og lys, kvistene mener jeg hører med til bildet, kunne blitt kjedelig uten.

:)
Siri S.
Fine farger og komposisjon. Bra sett.
- Siri
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu