I FARTEN
Liten sak jeg fant i skogen utenfor huset, spør igjen om det er noen som vet hvilken type det er.
Synes den ligner litt på en apekatt i ansiktet. Ligner veldig i form på speideren min men har en annen farge.
Ok
Utstyr
  • 300d
  • 100 mm tror jeg
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179871} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tone H.

Hei..

Er veldig glad for at da ikkje er i min hage den var. Men aner ikkje kva for ein edderkopp da er. Har du ei bok om småkryp, så kanskje du finn den der. ;) Ellers har du fått fint fram da vetle krypet.
Avsluttet .

Bra fanget med fint lys og bruk av blender slik at ikke bakgrunnen forstyrrer for mye. Savner litt teknisk info som i grunnen er velidg interessant i et slik bilde.
Lisa Maria S.

Hei!
Dette synes jeg var et veldig fint bilde! Edderkoppen på bildet er mest sannsynlig en ulveedderkopp, som er vanlig i Norge. Fargen kan variere fra lys gul til mørk brun eller fiolett. Liker at lyset faller på hodet og kroppen, slik at dette blir framhevet! Bildet ditt er bedre enn det jeg har i boka mi:)
tommy s.

Takk for kommentarer. Ludvig teknisk er 1/100 og 5,6 brukte ekstern blits.
Håper det var nok.
Mvh Tommy
Thomas K.

Må nok bare stille meg bak Lisa på den kommentaren mht art. Er en edderkopp i familien Lycosidae, ulveedderkopp. Det er ca 50 arter i Norge av disse!
Bildet er bra. Fin plassering i av edderkoppen i bildet, men savner litt dybdeskarphet...
tommy s.

Takk for hjelpen ang art. Thomas, kunne nok vært noe skarpere. Som tittelen sier så var den i farten og hadde det veldig travelt. Kan kanskje legge ut en som jeg har justert litt.
Mvh Tommy
Avsluttet .

Det er en jaktedderkopp/lyngedderkopp (alt etter hvor du leser), latinsk navn er Pisaura mirabilis. På engelsk ''nursery web spider'' på grunn av det ''barnekammeret'' den lager ved å dra sammen lange gresstrå og spinne sammen toppene. Den er i slekten pisuaridae hvor du også finner myredderkoppen, norges største edderkopp. Se forøvrig her på mine bilder i Foto.no, der finner du to av samme art.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu