Stengt fram til våren
Nederste del av bygdas største foss i vinterdrakt
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger655
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Geir F.

Mytisk og eventyrlig vinterlandskap. De stadige gjentagende formene skaper stemningen her.
Flotte grå-grønne-blå fargetoner.

-geir fløde-
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Fred. Dette må være det beste på lenge fra deg, slik jeg føler det.
Det er vakkert. Kjempefine former, farger (ikke minst!) og utsnitt.
Naturen skaper de nydeligste ting.
Mange fine ord her, men de kommer fra hjertet.

~ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette bildet kunne passe godt som en illustrasjon til en eventyrfortelling;-)

Eg ser massevis av troll i allslags fasonger, i grunn severdig at tonene ikke er blå over det hele, det gjorde bildet enda mer spennende og interessant.

Flott utsnitt!

Inger Anne
Stefan Olaf S.

Synes du har faatt frem et malerisk lignende bilde som bringer frem den vakre naturen.
Mvh Stefan
Fred S.

Takk for kommentarer. Ja, meningen her var kanskje å lage noe ''tuss og troll''-aktig ut av fossen. Var en tur innom fossen i går, men snøfall for 4-5 dager siden hadde fjernet mesteparten av formene. Tror imidlertid det er mye å hente i denne fossen når litt mildvær har ryddet opp en del, og sola kommer såpass høyt at jeg får noen lyseffekter å spille på. Fossen ligger nemlig i skygge til langt ut på ettermiddagen, og da er det ikke mange minutter en har til rådighete for den ( sola) har forsvunnet.

vh fred
Espen A. I.

Mye, mye bedre enn ditt forrige elvebilde. Dette hadde et utrolig sortement av farger og toner, samt en fungerende komposisjon. Liker også formatet du har valgt. Alt i alt så er dette i en høyere klasse enn ditt forrige, der jeg synes utsnittet ble så som så.

mvh Espen
Kristel S.

Ja, dette var fint, med fantastisk flotte farger! Trollete synes også jeg det er, jeg ser et både her og der, så det syns jeg absolutt du har lykkes med.
Jeg skal vise dette til døtrene mine, er spent på å høre hva de ser :)
Må bare understreke en gang til fargene; de var nydelige!

Mvh Kristel.
Kurt S.

Som tatt ut av en eventyrbok. Her er det bare å bruke fantasien og sette igang å skrive eventyret ... og tilslutt ble alle trollene til is-:)
Veldig fint. Masse flotte former og fine farger og variasjoner.
Mvh Kurt
Tone A.

Dette bildet er mykje betre enn det første elvebildet. Første inntrykket er at det har noko eventyraktig av seg, med troll både her og der. Nederst i venstre hjørnet ser det ut som ei frosen hand som ligg oppå den flate og blåtona isen. Venstre øvre hjørnet og høgre nedre hjørnet har same istrukturen med dei same fargane. Imellom kjem utrulige former og fargevalørar i isen. Du har verkeleg tatt eit flott utsnitt av eit kunstverk i naturen, som ikkje eg er van med å sjå. Vakkert bilde med fargevalørar og former som gjer bildet heilt spesielt . Også eg synes at bildet er litt malerisk, Fred. Fargane minner meg om maleriet med jenta på isbjørnen : Kvitebjørn Kong Valemon av Theodor Kittelsen.
Sist vintar fraus ein kunstig laga foss på Bryne, og det var berre ein dag at den var frosen!
:) Tone
Ann T.

Wonderful colours and forms in this temporary sculpture! Well spotted and well captured.
Regards, Ann
Fred S.

Takker; hyggelig at dere lar dere ''fortrolle''. Er vel egentlig et ''særnorsk '' bilde dette, tror muligens at nordmenn gjennom sin kulturskatt av eventyr om troll og vetter er mer mottakelige for å ''lete etter'' troll i en frossen foss. ''Testet'' bildet på Photosig, der jeg normalt får rimelig bra respons, men dette fikk en kald skulder. Får trøste meg med at det som slår best an på ''siggen'' er nakne damer, og siden en kommer over flere ''troll'' enn nakne damer når en vandrer rundt i Namdalsnaturen, får en bruke det en en har mest tilgang på.
PS: Mulig den frosne hånda du ser ,Tone ( ser den jeg også), tilhører en sparsomt kledd trollkjerring.

vh fred
Stine J.

Hei Fred,

Lekkert og litt trolsk bilde med fine fargetoner. Når det er sagt, syns jeg den snøkledde isklumpen nederst ble litt for dominerende. Scrollet opp litt og syns bildet kunne fungert enda bedre (for mine øyne) i kvadratisk format hvor du kutter nederst.

mvh Stine
ingeborg w.

Her er det vel helst fargene som gjør det, variasjonen i fargene, ikke bare blått eller cyan. Synes det er det som gjør det bedre enn det forrige isbildet ditt. Virker også som lyset er bedre her, blir mer liv i landskapet og ikke så flatt som det forrige. Jeg har forøvrig lagt igen en kommentar til braveheart-bildet ditt, så ikke det før inatt. Nå går jeg og legger meg, godnatt.
Odd Eirik S.

Absuloutt et severdig bilde. Farger og formasjoner gjør bildet levende. Med alle de fargene i isen så ble det hele nesten absurd :). At det bor både tusser og troll i denne fossen er vel hevet over enhver tvil. Hva er det ellers alle fargene og formasjonene kommer fra?

mvh
OddES
Fred S.

Takk igjen:
Stine: har nok ikke lyst å kvitte meg med den nederste store klumpen. Mulig at den blir for ''dominerende'' i den forstand at den stikker seg ut mht farge, men alt i alt er den for meg en vesentlig del av helheten.
Ingeborg: Takk for kommentar på Braveheart-stuntet mitt også: Måtte le litt til den om ''de proffe gubbene som ble mugne hvis de fikk negativ kritikk på egne bilder''. Kan vel være en liten kjerne av sannhet i den, uten at jeg har helt klart for meg hvem som i dine øyne er ''proffe''.
Odd Eirik: Fargene ? De var nok der fra børjan, mye blått og grønt i is, og antydningene til rødt og brunt her og der kommer nok av det jernholdige vannet ( mye rød stein i elva). Jeg har hjulpet til litt, økte mellomtonene i levels. Noe ekstra saturation forøvrig har jeg ikke våget meg på, det er en del støy i bildet som ville ha blitt plagsomt forsterket i så fall.

vh fred
Torbjørn K.

Etter min mening et av dine bedre is-og-snø-bilder i det siste. Her liker jeg de skitne fargetonene som likevel får sin sjarm. Spesielt at du har dype blåtoner inne i isen gjør dette spennende. Et kaos i farge og form, som fungerer bra.

Torbjørn
Odd Eirik S.

Hei!

Kommentaren min ble litt ''flåsete'' og det var et forsøk på å være morsom. Jeg har sett sånne farger i isen før og det var ikke meningen å trekke ektheten av disse i tvil.

mvh
OddES
Andreas S.

Hei Fred!

Dette var noe til mektig is. Liker fargespillet godt. Minner meg utrolig nok om et korallrev jeg dykket på utenfor Australia.. Rart hva man erindrer:)

Mvh. Andreas D
Avsluttet .

bildet er en hel symfoni i blide former og farger, måske en lille beskæring i bunden så noget af den hvide klump bliver fjernet, den fanger for meget opmærksomhed.
mvh. Leif
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu