Måneskinn over Lofotalpene
Har lagt tidligere ut noen sommerbilder fra dette stedet. Landskapet forandrer seg mye med årstidene og mye innformasjon forsvinner nå vinterstid. Jeg synes det er en fin tid å filme på nå da uønskede ting i naturen er tildekket med snø. Denne gangen blir det et kvelds/nattbilde med månen som lysmester. Her ser vi til høyre Napp som ligger på Flakstadsiden. Her skiller Nappstraumen øyene Flakstad og Vestvågøy. Forbindelsen dem imellom er en undersjøisk tunnel som vi ser innslaget av ved enden av tettbebyggelsen på Napp. På venstresiden av Nappstraumen kan vi se Sund på Vestvågøy. Ute i havet her foregår Lofotfisket som begynner å komme i gang.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker16s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløser og for å ikke glemme en kveldstur på fjellet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger466
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svein-Jørgen W.

Fin fin komp dette, men tror jeg vill ha økt itensitet endel, men holdt igjen lysene fra husene. Skjønner at det er et nattbilde, men ville likevel ha økt lysstyrken noe. Ellers et pent vinterbilde.
Steinulf L.

Stemningsfullt og fint. Nesten tredimensjonal effekt.
Espen A. I.

Virkelig en pen eksponering. Nydelige toner i natta!!

mvh Espen
Vegard L.

Et flott bilde dette ROger. Fin stemning.
mvh Vegard
Knut-Ivar J.

Hva skal man med nordlys?
Fint bilde kunne kansje vært litt lysere.

MVH

Knut I
Inger-Lise S.

Vakkert. Knakende god stemning!
Flott bilde dette.

Inger-Lise :-)
Kurt S.

Heisann Roger.
Artig å se landskapet og kjente steder nærmest fra lufta og i måneskinn.
Mener du har fått til et veldig naturlig lys i bildet. Dersom man er ute i måneskinn en stund og nattsynet begynner å virke oppdager man at det slett ikke er så mørkt som man skulle tro. Tror man oppfatter belysningen omtrent som det du viser på bildet.
Et storslått og flott landskap, spesielt fint i måneskinn, og et flott bilde.
Mvh Kurt
Camilla S.

Hei på deg!

Dette var rett og slett helt fantastisk å se på.
Nydelig landskap, som kommer tydelig frem ved hjelp av lukkertid og snøen.
Synes utsnittet, dybden og helheten sitter veldig bra.
Noe av lysene fra bygningene er noe sterke, men det er greit slik det er. Det tilføyer vel litt liv fra oss beboere på denne jordkloden :)

-Camilla
Roger K.

Hei og takker til dere alle for tilbakemeldingene på bilde. Det er jo litt vanskelig å legge ut bilder der lysforholdet oppfattes likt. Da tenker jeg på de forskjellige skjermene som er ute blant folk. Spessielt slike nattbilder vil nok de forskjellige skjermene spille et puss. Får se om jeg legger ut en versjon til der jeg trykker på litt lys for de mørke skjermer, men det blir liksom litt feil her hos meg.

..Roger..
Odd Tore S.

På min PS skjerm blir tonene troverdige og riktige her, bør ikke være lysere. Landskap og utsikt er det jo ikke noe å si på heller, og det hele er fint arrangert i bildeflaten.
Lyset fra bebyggelsen er gjerne sterkt nok, en måte å fikse det litt på er å velge ut den gyldne fargen du synes passer og så bruke Brush tool med liten styrke og bløt pensel til det skinner litt mindre. Må gjøres før downsampling og er meget tidkrevende!
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Dette syns eg var ei flott utsikt.

Stemningsfullt lys over landskapet og bebyggelsen.

Teknisk veldig bra.

God helg!

Mvh Inger Anne
Helge A.

Dett synes jeg ble både en flott komposisjon og stemning. På min skjerm oppfattes lyset som naturlig /riktig. Jeg er litt usikker på om jeg ville dempet lysene fra bebyggelsen. De høre jo til her, og skaper litt liv i bildet

Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu