Fossekall
Midt under de minuttene hvor lyset var som flottest fant fossekallen det for godt å flytte seg vekk fra ''godplassen''.
Et bilde jeg er ganske usikker på selv. Jo, jeg liker det på en måte- men samtidig er jeg svært usikker på om det er et bilde som ''kan brukes'' til noe- eller om det er mat for søppelbøtta? Setter stor pris på alle tilbakemeldinger.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger553
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjartan T.

Skjønnner godt at du er usikker, for bildet har noe absolutt noe ved seg. Og når man får en slik følelse gjør det at man ikke automatisk sender det til søppelbøtta på PCen, selv om det ikke ble helt slik man hadde håpet når speilet slo i D2h'n.

Lyset og stemninga er flott, fuglen er bra plassert i ruta, men samtidig er et synd at vi ikke får med deler av den hvite halsen og bedre får identifisert nasjonalfuglen.

Morsomt er det likevel å se et litt annet bilde av denne fuglen fra deg. Fint å se at det ikke bare er meg som skyter litt vilt, og håper at noe bra skal komme ut av en situasjon du aldri ville ha brent av på i de dager kameraet var fylt med Fuji-film.

Vanskelig dette, men mitt råd er at du lar det ligge å modne noen måneder og kommer tilbake til det. Det ville nok jeg ha gjort, og det kommer vel egentlig ann på hvor mye hardiskplass du har, og hvor kresen du skal være i utvelgelsen....

(Rart, for jeg har lagt merke til at det ofte er det bare 3-4 bilder man er virkelig godt fornøyd med etter en lang dags jobb med en art. Disse bildene kommer man alltid tilbake til, og egentlig burde man nok være flinkere til å kaste.)
Peter W.

Härligt ljus och mycket stämningsfullt! Bra fångat.

//Peter
Ann F.

Jeg liker bildet, men hadde du ikke selv skrevet Fossekall, ville jeg glatt gitt blaffen i fugleart.
Det gjør jeg for så vidt fortsatt. Ikke alle fuglebilder er artsavhengige for å være gode.
Bildet formidler noe annet.

Mørknende kveld, gyldent vann med de siste reflekser fra den blå solbestrålte himmelen, en skygge av en fugl som drar til nattero.

Ville ryddet opp i noen av de små sorte prikkene rundt fuglen. OK, det er vel vanndråper, men bildet vil virke renere uten dem.
Mvh Ann
Per Harald O.

Dette hadde vært en innertier- hvis fuglen hadde vært skarp!
Venche J.

Ikke søppelbøtta Svein.
Dette syntes jeg er et skikkelig stemningsbilde som absolutt ikke krever skarphet på fuglen.

Nydelige gullfarger. Jeg liker det veldig godt.

Wenche.
Tim Ø.

Som artsbilde er dette nok ikke allverden. (Jeg synes forøvrig at ordet artsbilde er idiotisk, store rom for misforståelser).

Men det har klart andre mer abstrakte kvaliteter. Det gydlne skjæret er en ting. Men takket være formen på issørpa fungere komposisjonen veldig bra. Den gir inntrykk av fart og bevegelse. Jeg synes du bør ta deg tid til å fjerne dråpene, ved første øyekast ser de ut som sensorstøv.
Tim Ø.

Takker foresten for innspill rundt ''prosjektet'' mitt. At folk engasjerer seg er inspirerende.

Mvh Tim
Eyvind R.

Artig forsøk dette, Svein. Jeg synes ikke du kommer helt i mål.. Bildet blir for mørkt og ''grumsete'' etter min mening. En litt lysere versjon hjelper litt (men ikke nok?)

Mvh Eyvind
Avsluttet .

En fantastisk bild där fågelns rörelseoskärpa gör mycket till bilden och stämningen. Vattendropparna skänker liv och händelse. Färgerna är förföriska för sinnet och bilden är en klar favorit. Mycket bra!
Mvh
Elisabeth
Avsluttet .

Fuglen er akkurat pass skarp, dråpene må være der, og bildet er absolutt ikke noe for søppelkassa!

Mulig det er ørlite dunkelt, men ellers skiller det seg ut fra mengden av gode arts- og miljøportretter (som vi er vant med at du leverer i bøtter og spann). Det formidler en fin opplevelse av at fugler er flyktige vesener som man ofte får sett i så altfor korte øyeblikk.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu