- Nå vil eg sjå etter svanene, Julie Elise-
Dette er frå ein sundagstur der det var lett skydekke då me drog,og då me kom til Vojen etter 20 min., vart det skikkeleg tett rennedrev. Men ungane synes det var heilt topp ver til å laga snøenglar og leika gjømsel i! Og eg synes det var merkeleg å gå langs sjøen, der sandrendene ved sjøen var frosne som harde flak.
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-19 03:10:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-21 00:14:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital IS0 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger523
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182049} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Petter H.

Her snakker vi snøvær, ja. Dramatisk og god skildring! Det er denne type snøstorm Hollywood ofte prøver å emulere - som regel uten hell. Det eneste jeg vil pirke på er hvitbalansen. Vel mye blåstikk. Dersom du har Photoshop vil jeg anbefale at du går inn i Match Color og krysser av for Neutralize... jeg tror du vil bli overrasket. :-)

Mvh Petter
Stine J.

Hei Tone,

Litt av et ruskevær ja. Men det er jo det som er så herlig med ungene, de ser mulighetene i et vær som dette - til å lage engler i snøen for eksempel. Vi voksne trekker skjerfet godt rundt oss og hutrer med vår tillærte fokus på det negative. Vel, det finnes sikkert unntak. :-)

Fin skildring av lek i ruskevær hvor barn og fyrtårn gir en fin balanse i bildet. Forøvrig enig med PH om blåstikket.

mvh Stine
Inger-Lise S.

Her har du fått fram værforhold og stemning meget godt. Samtidig fine blåtoner i v#1 ,som jeg foretrekker.
Liker dettte godt, Tone!

Inger-Lise
Tone A.

Takk for rådet om Match Colour, Petter! Det gjorde mykje for bildet. Dette var jo i skumringa så eg ser at det er blåtonar i originalen, og eg har antakeleg lagt litt saturation i kopien eg laga etter turen 28.jan. Ungane ville ikkje heim, så då me skulle kjøra låg det snøfenner i vegen, den vesle timen me var der. Det var såvidt eg kom meg fram!
:) Tone
Camilla S.

Heisann

Kjempe gøyalt og flott dokumentert fra turen deres.
Liker i grunn begge versjonene dine, v1 kan nærmest se ut som at bildet er tatt i blåtimen, og v2 blir på dagen. Liker best v2 da det blå fremhever ektra kulde, og vinter.
Synes ungene og tårnet er godt plassert i bildeflaten, alt sitter på sin plass.

God søndag til deg:)

-Camilla
Steinulf L.

V#1 for meg, takk. Surt og kaldt og en fin vinterstemningsrapport.
Espen A. I.

Dramatisk og mye bedre med blåstikk. Flott snødrev og et fint turvær må jeg si;-)
Kunne tenkt meg å se dette i sort hvitt med store kontraster. Fin komposisjon som bygger opp situasjonen.

mvh Espen
Geir F.

Hei Tone.
Det var skikkelig driv over dette bildet her.
Men for meg funket bilde nr 2 best. Dette ga meg den sterkeste følelsen av tilstedeværelse.

-geir f-
Bente K.

Dette likte jeg umiddelbart. Har har du fått frem uværstemningen utrolig bra. Ungene som løper er et avgjørende element i komposisjonen din. Fint med den røde jakka mot det røde taket. V2 blir den beste for meg her.
mvh Bente
Avsluttet .

Jeg liker V1 meget godt Tone.
Meget flott skildring av uværet hvor lyset er passe dystert og fint. Fyrlykten og barna i bildet er meget positive elementer.

Meget godt dette!

MvhJRH
Odd Tore S.

Dette så jo svært så trivelig ut, det eneste som mangler er et blink fra fyret som kunne gitt en gulaktig stråle og en kontrast i alt det blå. For jeg går for v1, kanskje med litt mindre blåstikk, siden strålen mangler.
Barna gir både dimensjon og et inntrykk av at her er det futt i vinden.
Odd Tore
Ole E.

Dette likte jeg. Jeg liker de monokrome fargene som blir brutt at det røde taket på fyret og jentas bekledning. Her ser det ut som det er ruskvær, og bildet viser at unger kan ha det moro uansett vær. Helt greit komponert, men jeg ville ha kuttet litt i bånn.

Mvh,
Ole
Kurt S.

Det kan absolutt lønne seg å ta frem kameraet i slikt vær.
Du har fått snøværet godt frem. Flott med det røde i klærne på ungen til høyre. Rødfargen gjentar seg på toppen av fyrlykta. Slike fargegjentakelser gjør seg godt på bilder.
Foretrekker fargetonen i V1 og utsnittet i V3.
Det ser kaldt og surt ut men det ble et superflott bilde.
Mvh Kurt
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar!
Eg måtte sitja langt inne i bilen med døra åpen for å ta dette bildet. Det snøa slik at det ikkje var råd å stå ute. Det vart nokre bilde eg tok og etterpå var det ganske blaut inne i bilen! Julie Elise og Judith syntes det var så gildt å leika gøymsel blant store steinar, og båthusa som ligg ved sida av fyrtårnet. Svanene såg me ikkje noko til, dei hadde nok kome seg ein lunare stad!
:) Tone
Stig Børre E.

Hei Tone,
dette var veldig godt skildret! Versjon1 er utvilsomt best. Blåstikket kler bildet.
Komposisjonen er også veldig bra.

StigB
Anne A.

Hei. Brrrr.... dette så kaldt og surt ut! Likte v1 best, blåstikket er med på å fremme kuldefølelsen synes jeg. Rødfargen er nevnt, enig i dette. Bildet skildrer helt suverent barns livsglede og utforskertrang - uansett vær. Flott bilde!

Mvh Anne
Helge A.

En vellykket komposisjon med fyrlykta og ungene, og en flott og dramatisk skildring av et skikkelig snøvær. Jeg foretrekker V1, med blåtonen, som gir meg mest følelse av et kaldt og surt vintervær.

Helge
Tone A.

Takk til de siste for kommentarane. Også eg likar versjon 1 best pga at dette var i blåtimen og difor får snøen ein fin effekt. Eg har lagt på litt blått, men det er så lite samanlikna med originalen. Storleiken på v1 var litt for stort , så slik vart v3 betre.
Eg må visst ta ungane med meir på slike turar,pga at det vart eit bilde som skildra kulda godt. Me hadde mykje klede på, men snøen og vinden beit godt i ansiktet ,så me var kun ute i ein time!
:) Tone
Camilla S.

Ser jeg har laget en trykkleif på min kommentar litt lengre oppe... mente at jeg likte best v1..som fremhever kulden og snøen på vinteren i blåtimen, ikke v2 som jeg skrev feil. :)
God natt!

-Camilla
Siri S.

Utrolig stilig bilde, veldig god fanget.
- Siri
Jan Frode A.

Det har blitt lite med tid til fotografering og til foto.no i det siste. Har kikka innom dann og vann, og husker spesielt dette bildet. Liker så absolutt denne vinterslige stemningen fra Jæren. Syntes bildet er fult av liv og bevegelse, noe som blir forsterket av ungene og snødrevet. Foretrekker nok versjon #1; syntes blåtonene forsterker det vinterslige. Syntes også veldig godt om komposisjonen og utsnittet, spesielt forgrunnen med disse steinene syntes jeg gir en spenning i bildeflata. Vinterslig og livat bilde! Meget bra.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu