Sunset
Fotö,Göteborg.Cokin121
Utstyr
  • Nikon D2x
  • Nikkor12-24
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/8
  • Lukker4secs
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182056} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Odd Eirik S.

WOW. Det er et utrykk jeg sjelden bruker men å stå opp til noe så nydelig fortjener det. Har ikke noe å utsette på dette. Nydelig lys i et velkomponert og godt eksponert bilde. Fint med holmene og skjærne som danner en fin overgang mellom sjøen og himmelen. Berget og steinene i forgrunnen leder blikket på en naturlig måte innover i bildet.

mvh
OddES
Finn M G.

De kraftig graderte Cokin-filterene må brukes med stor forsiktighet, ellers blir det et Cokinbilde og ikke bilde av en solnedgang. Slike bilder er gøy i starten, men blir fort uinteressante.
Man bør ha dette som regel: Filteret skal fremheve fargene i solnedgangen, ikke skape en solnedgang. Det er et par ting som avslører dette bildet: For det første så ser man så alt for godt overgangen mellom øverste del av filteret med farge og nederste del uten effekt. Det er en skarp kant tvers over bildet. For det andre så er det helt unaturlig at deler av himmelen skal være mørkere enn refleksjonene i vannet. Vannet skal jo reflektere nettopp lyset i himmelen og kan dermed umulig være lysere! Det er også helt unaturlig at himmelen skal være helt rød (altså rød uten noe blått i) uten at noe av rødfargen blir reflektert av vannet.

Jeg vil anbefale deg å investere i LEE-filter isteden for Cokin. De har graderte filter uten den skarpe overgangen mellom lys og mørk, overgangen er mer gradvis. Kjøp da også et filter uten så kraftig effekt slik at ikke himmelen blir for mørk slik som på dette bildet. Kjøp da også gjerne et gradert gråfilter heller enn et Tobaccofilter.
Til slutt, ha dette som tommelfingelregel når du skal fotografere solnedganger i fremtiden: Filteret skal FREMHEVE fargene som allerede er i solnedgangen, aldri prøv å SKAPE farger som ikke er der fra før. Målet må vær at filterbruken ikke skal kunne avsløres, da blir nemlig bildet fort uinteressant. Bruk filteret til å dempe ned lyset fra himmelen slik at den ikke blir for lys og fargene utvasket, men lag den altså aldri mørkere enn vannet.

Håper du tåler den krasse kritikken og lykke til videre! Å tåle kritikk er beste måte å utvikle seg på. PS: Jeg gikk i samme fella som deg selv i mange år. De fleste Cokin-bildene er nå kastet. Gå inn på min hjemmeside: www.artfoto.no og klikk på ''naturbilder'' og ''solnedgang på Molnes'' så forstår du bedre hva jeg mener.
Knut Jørgen B.

Lærerik kritikk fra Finn men samtidig må jeg som ikke har hans erfaring si at jeg syntes bildet ditt var helt topp!!
Bra jobbet!

MVH
Knut
Finn M G.

Ellers har bildet en god komposisjon med høy horisont og sola plassert i det gyldne snitt! ;-)
Bjorn F.

Hei.Synns dette er svært så severdig og vakkert.
Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu