Kveld
Vestenden av Saraholmen, Skaugumsåsen og Ramsåsen i bakgrunnen.
--------------------
Bør sees i fullskjermvisning.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-20 18:29:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Steinulf L.
Vakker og kald vinterstemning med en fin diagonal inn i bildet mot Kolsåstoppen. Fint toneforløp og en effektiv komposisjon. Vidvinkelformatet med sin store dybdeskarphet kommer til sin rett her.
Odd Tore S.
Ikke Kolsås, men Skaugumåsen og Ramsåsen i fortsettelsen av denne mot nord (= mot høyre i bildet).
Odd Tore
Stig B.
Flott kveldsinntrykk. Likte godt at du la horisonten så høyt i bilde. Kveldsfargene / blåfargene dominerer bildet her, med kaldt inntrykk og fine linjer inn i bildet. Venter på å se en liten tusse stikke hodet opp i et av skyggepartiene her.

Mvh Stig
Kurt S.
Vinteren kan være vakker noe du viser til fulle med dette bildet.
Flotte linjer i forgrunnen, fin, kald og blå fargetone som står i fin kontrast til den varme himmelen.
Flotte mønstre og konturer i forgrunnen.
Et enkelt og fint bilde.
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.
Skaugum og Kolsås er det mange som har tatt feil av, ikke minst de som kommer sjøveien :-) Liker komposisjonen med stor forgrunn og liten horisont. Diagonalen fra strukturen fremme til høyre, via en ''rygg'' hvor det ser ut som om det føyker litt snø, leder blikket hele veien inn i bildet til toppen der bak til høyre. Flotte farger og interessante snøformasjoner. Her har vær og vind formet ''landskapet''. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Torbjørn K.
Kalde dype blåtoner mot en ildrød himmel. Forutsetningene for å lykkes med et bra landskapsbilde er ihvertfall tilstede! Likevel må fotografen arbeide målbevisst og skape en fin komposisjon. Det synes jeg du klarer her. Jeg liker godt valget av den høye horisonten, den gir ekstra dybde. Normalt sett gir varme toner i forgrunnen og kalde toner i bakgrunnen mer dybde, og varme/kalde toner er motsatt her så tror jeg nettop det at du har valgt en høy horisont her er viktig. Liker formene og linjene i snøen.

Torbjørn
Vegard L.
Fine strukturer i snøpartiet. Et bilde å studere. Et severdig bilde dette. Hilsen fra laptop på Rica Oslo.
Lars-Anders M.
Meget fine farver. Perspektivet er og bra. Stå på.
Tom A. T.
Pent kveldsbilde hvor eksponeringen er bra avstemt mellom for og bakgrunnen. Strukturene og kurvene i snøen skaper liv i forgrunnen og gir bildet fin dybde. Litt tamt oppe til høyre, men alt i alt et severdig bilde.
mvh Tom T
Inger-Lise S.
Vakkert bilde. Flott struktur og god stemning. Flott lys. Jeg liker den store forgrunnen. Jo,dette gjorde seg :-)

Inger-Lise
Fred S.
Bakgrunnen gir meg ikke all verden, men jeg har sans for forgrunnen. Snøfattig vinter her oppe, så jeg vandrer gjerne i disse snøfonnene, i det minste med blikket, liker både farge og struktur. Litt for mye snø blir det likevel, for meg hadde bildet vunnet seg på et 4-5 cm kutt nede.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Odd Tore. Flott bilde med fine snøformasjoner
og en god konatrst med den lille delen himmel.
Usikker på om jeg støtter kuttforslag.
Vakkert er det.

vh ingebjørg
Tone A.
Vakre blåtonar i den store forgrunnen med desse snøfennene som har så mjuke former og fin struktur. Jammen der det ikkje også ei diagonal linje i den første snøfonna som mest går over heile bildet. Dette gir også ein mellomgrunn med søkket nedover på venstresida mot den høge kanten bak. Fin dybde der det mest ser ut som ei lita øy på eit islagt vatn bakerst til venstre. Skogen og fjella langt bak samen med den orange himmeln skaper ein fin kontrast. Eit uvanleg utsnitt men det gjer bildet spesielt med den store flata med snøen med vakre blåtonar og med spanande formasjonar.
Vakkert stemningsbilde i blåtimen med snøen som hovedmotiv.
:) Tone
Avsluttet .
Veldig fine lysspill og fargekontraster her. Liker dette bedre enn ditt forrige pga. at du her har fargespillet i himmelpartiet som kontrast til alt det blå. Sitter nå på min lavoppløste 1024X768 jobbskjerm, så bildet er litt for stort til å få sett det i sin helhet. Får prøve det når en kommer hjem istedet - det blir nok bedre. At du har valgt så mye forgrunn på bekostningav himmel er en styrke her - liker denne type flateinndeling godt.
Eirik H.
Eg er samd i det Fred seier her. Forgrunnen har mykje for seg pga. fargane og strukturen i snøen, men bakgrunnen gir ikkje så mykje. Derimot synest eg det er interessant med den høge horisonten her.
Ann F.
Igjen ett av disse bildene som virker lysere og med flere detaljer i fullskjerm enn i normalvisning.
Hvorfor kan man jo lure på.

Forgrunnen er fin med alle sine detaljer, men den overstråles litt av den varmt glødende himmelen.
For å få forgrunnnen til å bli mer synlig, hva med en forsiktig beskjæring av himmelen, ned til at det bare så vidt er en smal glødende stripe på noen meget få piksler over Kolsåsen? Jeg synes det skal være med litt.

Mvh Ann
Tore B.
Flott bilde igjen, Odd Tore! Jeg har bare et kompliment: Jeg skulle ønske jeg hadde tatt det sjæl!
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og innspill!
Kutt i topp har jeg vært inne på også, og det falt ikke vanskelig å legge ut en versjon med mindre himmel.
Kutt i bunn og evt enda mer kutt i topp av dette bildet er jeg ikke med på.
Årsaken er klar:
Jeg hadde oppprinnelig planlagt et bilde av bare snøfonnene med aftensolen omtrent tangerende fonnene for å få fram formene i disse, særlig av innbuktningen. Det rakk jeg ikke, sola var raskere enn jeg.
Jeg synes lyset blir for flatt til bare snø her slik som det er nå. Kanskje ikke logisk, men likevel begrunnet.
Odd Tore


Espen A. I.
Dette blir som to poler, men du verden det er lite gnistringer. Dette likte jeg, flotte sterke farger som virkelig står mot hverandre. Gult og blått er kjempevakkert. Særlig liker jeg konturene i snøen som står svært godt sammen med den rene, gule himmelen. Selv ville jeg ikke kuttet himmelen. Savner kanskje noe å se på, men dette ble uansett ganske pent.

mvh Espen
ingeborg w.
Liker dette godt, mye detaljer i mye forgrunn, god dybde og fargene, det kalde blå mot det røde orange. Går for v1
Venche J.
Versjon en på meg. Det blit for snaut i versjon to.

Nydelig stemningsbilde med flotte farger og detaljer. :)

Wenche.
Odd Eirik S.
Nydelig forgrunn med masse tegninger og formasjoner som drar blikket innover i bildet. At du får med noen spor etter dyr er vel neppe tilfeldig. Akkurat det som trengtes for å skru opp nysgjerrighets-skruen et ekstra hakk, nok til å sette fantasien i sving. Hvem gikk der og så videre...
Nydelige blåtoner i snøen. At du har tatt med en solnedgang hevet bildet for min del. I disse situasjonene kjenner jeg meg godt igjen. Komposisjonen med så høy horisont er jo litt spesiel, men fungerer helt utmerket. Dette var flott og da spesielt i fullskjerm med sort bakgrunn som enda berde får frem de små detaljene i snøen.

mvh
OddES
Johan K.
Går for v1. Likte den høye horisonten. Synes ikke kuttingen i v2 gjorde så mye til eller fra.
Et flott bilde, med fine formasjoner i snøen som leder blikket rundt.

Opplevelsen var best i fullskjerm ja :)

Johan
Ketil K.
Igjen har du fanget blåtimen på (snø)kornet. Går også for versjon1. Komposisjonen er bra. Jeg lurer på om det hadde vært mulig å få snøkanten som går mot venstre avsluttet noe lavere i bildet? - Vesentlig for å øke dynamikken. Bildet mørkner også noe inn fra sidene på denne skjermen - tror jeg ville lettet det opp, så det blir jevnere.
Stine J.
Flott natur. Fint mønster i snøen og flott fargegjengivelse av himmelen. Jeg blir ikke helt fortrolig med komposisjonen. Jeg har forståelse for at du ikke har kuttet i bunn av bildet pga det fine mønsteret som snøen lager, men forgrunnen blir for tung mot den lille stripen himmel. Jeg ville foretrukket enten en kutt i bunn eller å kutte vekk himmelen i sin helhet. Du har i grunnen 2 bilder i ett her i mine øyne.

Stemningen i blåtimen, den har du imidlertid på plass.

mvh Stine
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer og forslag.
Jeg la ut bildet slik som jeg syntes at det skulle være den dagen og med grunner som jeg har beskrevet ovenfor.
Nå har det hele fått sjansen til å modnes litt.
Jeg testet ut forslaget til bl.a. Stine om å kutte ut himmelen fullstendig, og må vel si at jeg ble forbauset over hvor godt det funket på denne skjermen. Det krever imidlertid en skjerm som lar detaljeme i snøen stå fram. Et kutt som dette var mentalt blokkert til å begynne med.
Mørke sider er vel karakteristisk for dette objektivet, her strekker ikke mine ferdigheter med PS til for å rette det opp.
Odd Tore
Avsluttet .
Dette bildet var nice! Fantastisk fint med himmelen slik du har den på toppen. Skikkelig kontrast til all den kalde snøen nede. Kanskje kunne du lagd et panoramabilder av det, altså kutte bort nederst? Ellers helt topp. Kunne hatt det på veggen her hjemme. Fine farger.
Janne L.
Vakkert bilde. Her treffer du godt med komplimentærfargene, og du verden så det fungerer. Det ble virkelig smell i fagene.

V1 var best. Den hadde passeligt med himmel, det ble litt lite på v2. Herligt med så mye snø på bildet. Flott bilde av en flott kveld.

Janne
Tone B.
Hei Odd Tore,

Flotte fargetoner og fin struktur i snøen. Stemningsfullt og den uberørte naturen formidler ro. Jeg holder en knapp på v 1 hvor jeg synes de varme fargetonene i himmelen blir en fin kontrast mot den kalde snøen. Likte dette!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu