Yggdrasil etter Ragnarok
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-19 22:53:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-20 21:30:00
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger715
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182209} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Wiggo T.

Utsøkt!

Avsluttet .

Spennende bilde der det meste stemmer. Kan du om mulig legge ut originalopptaket også ?

Mvh Åsmund
Stig S.

Småtøft, Fred - fin toning!

--stig--
Tom A. T.

Jeg vil ikke se originalen. Denne holder i lange baner.
Herlig bilde.
mvh Tom T
Fred S.

Takker: Holder med Tom, originalen er det ingen grunn til å se, men siden du ber om det, Åsmund. Du får knipe igjen, Tom.

vh fred
Stine J.

Hei Fred,

Vel, håper det verken er Yggdrasil eller Ragnarok, da står det i tilfelle ikke bra til her i verden. :-) Tror jeg lar den diskusjonen ligge..

Bildet er flott og toningen bra. Enkelt og slagkraftig motiv.

mvh Stine
Kurt S.

En flott gamling som med sine krokete fingre grafser ut i lufta.
Huff, det hørtes litt nifst ut faktisk-:)
Flott struktur i gubben og fin plassering av sola.
Utsøkt. V1 er min favoritt.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Fredd! Flotte fargetoner og fin kontrast mellom det døde og sola.
Men det er nok ikke et bilde jeg vil huske lenge.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Argh! Dødskult! :-D *elske trær*
Fred S.

Takker igjen.
Stine: Neida, Raganrok har enda ikke kommet, så slapp av.
Kurt: Ja, det får jeg da endelig håpe ! ( at V 1 er den du foretrekker) Originalen ble kun lagt ut som en ''referanse'', ikke som et alternativ.
Ingebjørg: Greit det, Ingebjørg. Tydelig at jeg har mer sans for bildet enn deg, da, for dette ga meg et lite ''kick'' da jeg fikk det som jeg ville. En stund siden jeg har hatt den opplevelsen nå.
Mia Regine: Hyggelig at du fikk et lite ''kick'' da. Nemi- argh`en din tyder på det

Ellers har jeg veldig stor sans for slike gamle tørrgadder, og da jeg kom over denne på skituren i går, falt jeg for det diabolske ''uttrykket'' på skapningen, som mest av alt minner meg om disse vondskapsfulle smådjevlene en ofte finner på kirker rundt om i Europa. ''Gargoyles'' på engelsk, Nidarosdomen har en hel bråte.

vh fred
Inge S.

Heisan.
Syns dette ble en fin siluett. men har helt klart sansen
for originalen. Litt mer ro og behag.

Mvh Inge
Per Harald O.

V1! Den var du heldig med! Meget bra!
Avsluttet .

Likte V1 klart best av disse to. Kontrastøkningen fremhever godt treet og solstrålene. Er ikke helt sikker på om jeg synes det kan være noe for mye kontrast, da overgangen mellom tre og himmel blir veldig skarp.

Mvh
PMN:-)
Hans Jacob H.

En enarmet banditt kanskje. Dekorativt med slike tørre og forvridde trær. Er litt mer skeptisk til den kremgulebeige fargetoningen du har brukt, ble litt voldsom synes jeg. Ellers fin struktur i stammen. Bare silhuett hadde nok blitt litt for kjedelig.
Torbjørn K.

Dette ser ut som et av de oppsatte ''ravne-pinnene'' vi fotograferte på i Flatanger, bare at her mangler ravna :-)

Ravn eller ikke, jeg synes dette ble severdig og da mener jeg spesielt v2. Sola og strålene er nok ikke tilfeldig plassert, og dette hever selvsagt bildet flere hakk. Passe ''kitchy'' dette, og jeg liker det bra.

Torbjørn
Espen A. I.

Dette er et bilde som blir altfor kjedelig i s/h, så glad du valgte den varme fargen.

Flott med sola, som jeg synes er undervurdert i bilder. Høylyset gjør ikke noe.

mvh Espen
Fred S.

Takk for kommentarer: Igjen må jeg få lov å si at versjon 2 ( originalen) er lagt ut bare som en referanse, ikke som et alternativ. Da jeg gikk gjennom bildene fra denne skituren hadde jeg egentlig tenkt å kassere samtlige bilder, men så muligheten i dette da jeg fikk fram detaljer i stammestrukturen. Det finnes nesten ikke i originalbildet, og et rent silhuettbilde ( som originalen i det minste nesten er) ville jeg ikke ha lagt ut okke som er. Men som sagt, detaljene jeg fikk fram i shadows/ highlight var grunn nok for meg til å beholde i alle fall dette bildet.
Fargetonen ? Tja, ender ofte opp med denne, vet ikke helt hvorfor. Har lagt ut et i en adskillig mørkere tone, der strukturen i stammen vises godt, i motsetning til i versjon 2.

vh fred
Joachim H.

Hei

Versjon 1 var detaljrik men likte ikke sepia effekten. Originalen ble for nøytral og furua nede trakk for mye oppmerksomhet vekk fra trestammen.

Versjon 3 likte jeg veldig godt, den var rik på kontrast og spennende å se på :-)


Bra bilde

mvh

JH
Sondre S.

Jeg må innrømme at jeg blir like imponert hver gang jeg ser på bildene dine...
Du har en utrolig evne til å komponere flotte bilder med tilhørende titler som sitter som støpt! (: Dette var enda et...
Nydelig lys, kontrast, farger og utsnitt... Vakkert.

SSS
Odd Eirik S.

Oj, kommet en ny versjon siden jeg var innom her sist. Har stor sans for slike trær. V1 er jo flott, den saken er klar. Liker sepiatonene og uten en v3 så hadde jeg neppe sett at dette kunne gjøres enda bedre.
Det krokete treet blir om enda mye mer levende i v3 med masse struktur og nærmest som skåret ut av sitt opprinnelige miljø med hjelp av kontraster og USM?.
Solstrålen er perfekt plassert og man får en fornemmelse av at treet beveger seg fremover med sine utstrakte greiner, klar til å fange sitt ''bytte''. Hvilken effekt som trer i kraft er jeg ikke sikker på. Kanskje den tenkte bevegelsen skyldes et ønske om at treet må flytte seg så jeg ser hele sola. Rart egentlig for rent logisk så skulle man vel ønske at det flyttet seg bakover så det skjermet for sola. Sitter vel egentlig med en litt sånn ''creepy sci-fi'' følelse over dette treet som ser ut til å være et levende vesen fra en annen verden.
Supert!

mvh
OddES
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg synes #3 ble ganske så bra.
Litt som min dag idag. Tirsdagsmorgen og dagen derpå.
-ikke bra, men noe grå..Men i grunn er jo ikke #1 ''så gæli'' allikevel.
Kanskje jeg bare trengte litt tid. Men uansett ikke av de beste:)

-ingebjørg
Fred S.

Takk for nye kommentarer. Sci-fi er vel en tolkning her, Odd Eirik, egentlig kanskje noe mer ''mytisk'' jeg var ute etter, men myter er vel den del av dagens fantasy-versjon av sci-fi sjangeren.
Litt usikker på hvordan dagen din er i dag, Ingebjørg, ganske så bra, men egentlig ikke så bra og litt grå, skriver du. Litt schizofren-dag da, skjønner jeg. Skal snart somle meg til å kommentere bildene dine, jeg har slurvet med kommentarer i det siste. Ikke bra for selv-disiplinen!

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Ein særprega form på det døde treet,
likte godt #1, der den dramatiske stemningen kjem så godt fram, og som t.d. vekker assosiasjoner til Ringenes Herre filmane.

Inger Anne
Tone A.

Eit spesielt bilde av dette treet med avsagd hovedstamme og med denne greina som strekk ut desse tynne kvistane. Tørrgadd er eit heilt nytt ord for meg. Sola og strålene som lyser opp trestammen får fram strukturen på og detaljane langs stammen. For dette treet har levd eit tøft liv, ikkje rart at denne eine greina med kvistar strekk seg ut.
Versjon 1 med sepiatonar likte eg godt, pga at treet ikkje er så dramatisk mot himmelen med varme fargetonar.
Versjon 3 med mørkare tone vart meir dramatisk og passar med tittelen på bildet. Strukturen på treet kjem meir fram her pga kontrastane og himmelen er meir dramatisk. Så eg vil ha begge versjonane dvs 1 og 2, men held ein knapp på v1.
:) Tone
Tone A.

Trykkleif her: eg meinte altså versjon 1 og 3! Originalen viser jo kva utgangspunktet var og at du er svært flink i PS, Fred!
:) Tone
Stig Børre E.

Hei. Småpent dette. Vers1 er best i mine øyne. Vers3 ødelegges av haloer rundt treet. Syns du burde flyttet litt på deg så du hadde ungått å få sola med i bildet.

StigB
Helge R.

Hai. Jeg har vært innom dette bildet flere ganger, minimalistisk og stilfullt. Jeg er glad i farger og faller for V1, komposisjonen er god, solen besnærende, lyset ellers er topp, igjen et severdig bilde fra deg, hilsen
:)Helge
Solfrid M.

Utrolig stilig bilde. Fint med den varme men samtidig kalde fargen. Eventyrlig og spennende. Fint at sola kom frem der bak treet, som et slags håp i ensomheten. Du har mange gode stemningsbilder av natur, var innom siden din.
Avsluttet .

Veldig fint bilde! Liker særlig greinene. Hadde gjort seg med to ravner for å gjøre det norrøne komplett ;) Vakkert!
Fred S.

Artig at dette kom opp, ikke minst fordi jeg ser at jeg har glemt å takke en haug med hyggelige kommentatorer. Fint du brakte det på banen igjen, Magnus, så fikk jeg også rettet opp den manglende høfligheten.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu