blad blad
Et lite blad på skogens bunn.
Please gi beskjed om det er for mørkt. Farger og linjer er ikke så verst. God helg, oppgraderte mitt medlemskap så nå har jeg noe å gjøre i helgen.
Utstyr
  • 300d
  • 100 mm 2,8 makro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger179
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Inger-Lise S.

Et bra macrobilde dette. Kledelig at det ikke er symmetrisk.Fin bakgrunn. Refleksene i bladet forteller meg at du har brukt blitz..Jeg syns ikke bildet er for mørkt.
Fokus ligger langs kanten på øvre høyre bladside.Jeg har sett på de andre macrobildene dine og spør meg selv om du har brukt stativ, siden de er så uskarpe ''all over''... Stativ (eller annen støtte) er et ''MUST'', da selv nærmest usynlige bevegelser er en av grunnene til uskarphet.Aller best er trådutløser eller fjærnkontroll.
Macro er gøy, men de fleste fortviler i begynnelsen. Ikke gi opp!

Vedr. macro: Noen ønsker hele bildet skarpt, andre hele uskarpt ( nærmest drømme-aktig) og noen velger seg et fokuspunkt og syns det er best. Alle metoder er ''lov'', men det bør gjøres riktig for å oppnå et bra resultat.
Bruk gjerne steiner, greiner etc. for å støtte kamera under fotografering der stativ ikke går.
Du skriver under utstyr: 300 d og macro 2,8. Er det Canon eos 300 D og macrolinse 2,8, har du veldig godt utstyr.Utstyr som fortjener stativ. (Til å støtte kamera nær f.eks. bakken ved blomsterfotografering, har jeg fulgt et råd her på dotten: Jeg har sydd en ''beanbag'', som er en tøypose fylt med erter ( først erter inni en plastpose).Den er ikke stappfull, så resultatet blir at jeg kan sette kamera oppå denne slik at det står stødig.

Dropper jeg stativ eller ''beanbag'', angrer jeg alltid etterpå...
Lukkertid og blender spiller også viktige roller. Men nå er jeg ingen kløpper på det tekniske....Men de rådene du her har fått, er viktige.
Lykke til og gi bare ikke opp!

Inger-Lise:-)
tommy s.

Takk for meget utfyllende tilbakemelding. Har ikke brukt stativ på noen av mine bilder, har håndholdt kameraet på alle bildene som er lagt ut her. Skal prøve dette du sier her med bean bag.

Mange av bildene jeg har tatt er jeg inne på maks nærhet 100 mm linsa klarer, hvor stort område klarer en få skarpt da? Er det noen som vet det?( i cm).

Veldig kjekt med såpass gode og utfyllende meldinger.
Hjertlig, ha en god helg Inger Lise.

Mvh Tommy
Inger-Lise S.

Hei! Jeg vet desverre ikke hvor stort område man klarer å få skarpt i det tilfellet.
Jeg er veldig lite teknisk anlagt. Men ikke vær redd for å spørre folk! Jeg har fått masse hjelp her på foto.no og folk vil gjerne hjelpe. Det jeg kan, har jeg lært her.
Viktig å tåle at ikke alle gir hyggelig konstruktiv kritikk også. Men de fleste er hyggelige! Sug heller til deg alt du kan lære.
Og som sagt:Spør i veg! Ikke vær redd for å skrive til folk.
Ha en riktig god helg du også!

Mvh Inger-Lise:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu