Skogsdrift
Jeg har stor respekt for gutta som jobber på skauen. Det er en farlig jobb og de står på fælt i tillegg til at de er hyggelige karer. Desverre blir det ikke seende like pent ut etter dem alltid. De skal leve de også og det er et spørsmål om hvor mye en vil betale for papiret eller trevirket en kjøper.
Synes det er en god dokumentasjon, rimelig fornøyd med resultatet de forferdelige lysforholdene tatt i betraktning. Dette er ikke arrangert, gutta er på jobb og det setter sine begrensninger. Jeg er klar over utbrentheten enkelte steder. Den er ikke ønskelig, men jeg kan leve med den i slike tilfeller.
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger373
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183700} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Inge S.

Heisan.
Fin dokumentasjon av rasering av skogen. Hadde de enda klart
å rydde etter seg, så hadde det ikke gjort noe :-)
Er jo nesten ufremkommelig etter at disse gutta er ferdig,
men alt i alt en fin presentasjon.

Mvh Inge
Odd Tore S.

Bra illustrasjon dette av moderne skogsdrift. Det går unna, konkurransen er knallhard, og penga teller.
Bildet funker bra som dokumentasjon. Motlys og store kontraster er ikke enkelt, men det funker. Komp er velegnet for motivet etter min mening. Jeg savner litt blå- eller svartrøyk fra motoren, slik den gjerne kommer når det starter en eller annen operasjon, men kanskje blådisen til venstre i bildet ved siden av skogsmaskinen er spor etter denne? Eller er det litt flare fra sol på objektivet?
Skogsbunn som dette er min drøm som o-løper med begrenset løpskapasitet. Her må stor sett alle gå, og de som ikke gjør det, blir gjerne liggende innimellom og bruker like lang tid. Blod kan man også gi underveis!
Men o-løpere er i mindretall, og for folk flest i skauen hadde det holdt lenge om skogsarbeiderne ryddet stiene etter seg. Det gjør de ikke ofte, men til gjengjeld kjører de stiene nærmest ihjel.
Likevel, det skumleste på sikt er at sporene virker som drensgrøfter uten plan. Naturlige sig samles opp, det blir tørt noen steder, og mye våter enn før andre. Sig blir til bekk. Slike spor kombinert med flatehogst i bratt terreng kan også gi alvorlige erosjonsskader. Heldigvis har jeg ikke sett mye av det her i landet, men i områder i Washington/British Columbia er dette et skikkelig problem med utvasking og ras.
Dette ble heller lite bildekritikk, men dette er et problem som opptar meg, og jeg har endel dokumentasjon av slike saker jeg også.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu