Klar for påskefjellet?
Nå er påsken rett rundt hjørnet, da gjelder det å ha rett ski på føttene. Disse skiene henger på veggen i båten ''Fram'' på bygdø
Utstyr
  • nikon D70
  • Sigma 150 mm 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Odd Tore S.
Trodde du hadde vært på loftet i familiens hus i Hønefoss, der fantes helved (hickory?) ski med profil som skiene til venstre og med bindinger som de til høyre. Og de var i bruk til starten på 60-tallet.
Streng gjentatt diagonal komp mot bakgrunn som er parallell med sidekant i venstre side, men ikke i høyre. Ikke vesentlig, men slikt som man plutselig oppdager uten egentlig å ønske det. Komp er logisk valg.
Eksponeringen ser OK ut, lyst felt i bakgrunnen øverst til høyre tillegges maleren.
Jeg synes at det er noe umotivert å kutte bindingen til høyre, siden det er så lite som mangler, men dette er vel en gammeldags oppfatning.
Lappen (med eksponatnr?) kunne godt vært fjernet.
Helvedski er forresten ganske trasige på påskeføre, de trekker vann, iser, og smøring biter ikke etterpå. Men de er gode til styrketrening og meget slitesterke.
Odd Tore
Christian H.
Jeg har truffet på uvanlig mange, og ikke bare eldre, med lignende utstyr ute i løypa i vinter. Riktignok med litt nyere bindinger, men ikke spesielt moderne likevel. De som bruker slikt, gleder seg utvilsomt over opplevelsen av å være ute. Sånn sett er bildet en fin kommentar til hvilke prioriteringer som legges til grunn for om man får en vellykket påske eller ei.
Hva med en liten justering av lokalkontrasten? For eksempel med USM-verdiene 20,20,0. Er forresten enig med Odd Tore i hans kritikk av utsnittet ditt.
Jan v.
Kikket litt på dette bildet før jeg leste din kommentar. Jeg ser at Odd Tore også er på sporet, og jeg er veldig enig med hans bemerkninger.

Min første tanke var at dette var veldig arrangert, og etter å se hvor bildet er tatt synes jeg det enda mer. Riktig nok er ''Fram'' et museum, men å plassere skiene slik ble veldig lite realistisk synes jeg, men det er en annen historie.

Jeg synes nok du kunne rettet kameraet rett mot ditt motiv og unngått de perspektiviske fortegningene også. Bindingene er her av særlig interesse og det kunne du gjerne fokusert mer på synes jeg.

Men, alt i alt, et interessant bilde, når en ser bort i fra all etterpåklokskap.

Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu