Påskefjellet
Husk å pakke med deg solkrem, kvikklunch og appelsin før du drar innover påskefjellet!
<p>
Slik så det ut på Oppdal palmelørdag...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-11 21:04:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 300mm f/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger729
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185746} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Kjell Sigurd S.
Ja, med den værmeldingen vi har så kan dette meget vel være det vi møter på fjellet i påsken. Du har fanget en dramatisk stemning her, tankene går nesten i retning av dommedag... :-) Fint dybde i bildet. På min skjerm ser det ut til at du har noen små utbrendte partier nederst. Får av en eller annen grunn lyst til å vippe bildet litt mot høyre. Severdig er det!

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
En bra formidla stemning i dette bildet.
Likte godt tonene og kompet.

God påske!

Inger Anne
Steinulf L.
Dramatisk himmel og flott lys gir vel idelle fotoforhold her,selvom sol og varme i været kanskje er å foretrekke. God påske.
Odd Tore S.
Dramtikken er nærmest til å ta og føle på, og sånn på øyemål ser skiføret mer utfordrende enn innbydende ut.
På Hardangervidda før påske opplevde vi så krapp vindskare at hvite vidder ble et tomt begrep, det så heller blågrått ut selv i sollys.
Ha en god og skifylt påske, her satser jeg på EXCEL i stedet.
Odd Tore
Venche J.
Velvalgt motiv med fin balanse og drama. Flotte farger og lys.

Wenche
Tormod I.
Føyer meg i rekkene. Spennende bilde.
Noen spesiell PP-teknikk du har brukt her, eller var det slik?
Johan K.
Et fjellbilde jeg kan like godt. Mye takket være den flotte og dramatiske himmelen. Den skaper en god stemning.
Ellers, en fin og balansert komp

Johan
Kjell G.
Flott og dramatisk. Det ser ut som om du kan pakke vekk solkremen for en stund!

God påske, forøvrig!
ingebjørg fyrileiv g.
Kjempeflott lys som gjør, sammen med farger og skyformasjoner, bildet svært dramatisk. Fine linjer i bildet. Naturen er vakker!

God påske til deg også, Torbjørn!

vh ingebjørg
Caroline M. S.
Jeg liker komposisjonen og ideen, men jeg lurer på om du har dratt til litt for mye med kontrast her? Synes hele bildet virker litt for hardt med relativt mørk grå snø og utbrente flekker/høylys. Jeg får litt inntrykk av at det egentlig var en blå, solrik dag som du har laget mørkere og mer uvær i Photoshop.
Jan Frode A.
Dette faller helt ismak hos meg. Liker stemningen i bildet, som igjen blir forsterket av et litt tungt inntrykk. Lys og fargetoner, sammen med former og linjer, gir et meget bra fjellbilde. Den tunge himmelen med to lyse partier, bidrar på sitt vis. Det lyse himmelpartiet inn mot høyrekanten, gir en fin avslutning til landskapet; blikket blir trukket innover i motivet.

mvh Jan Frode
Jarle L.
En tung og effektfull himmel. Flott bilde som falt i smak hos meg. Flott lys og en fin komp.

Jarle
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer.

Kjell: Jeg ser hva du mener, men disse flekkene er nok ikke utbrendt. Er enig i at de dog er litt for lyse, så jeg har prøvd meg på en versjon der jeg har tonet de noe ned. Er ikke sikker på om det ble helt vellykket?

Tormod: Jeg har ikke brukt noen ''spesielle'' teknikker. Jeg har gjort skyggene mørkere med ''levels'', økt kontrast en god del ved å senke mellomtonene i ''levels'', justert hvit-balanse i RAW-konverteren og så redusert noe fargemetning for å få det tunge og dystre preget.

Caroline: Ja, jeg har dratt en god del i spakene her. Oppdal lå midt i værskillet denne dagen, uvær i syd og blå himmel i nord. Hadde jeg snudd meg 180grader, ville du nok ha sett et ''typisk'' påskebilde. Skyene var nok en del lysere ja (bildet er tatt klokka 16:55), men jeg ville nok ikke lagt ut på ski i dette fjellet likevel. Du kan tydelig den kraftige vinden som virvler opp snøfokker, så ''pent'' vær var det ikke.

Torbjørn
Nina S.
Heftig og dramatisk, et krafig sug og spenning i bildet. Bra jobba.
Mvh Nina
Jon A.
Hei igjen. Bildet er fortsatt like slående i sin utstråling av et dramatisk vær. Det eneste som mangler er personen på vei inn i bildet fra venstre.
-Jon
Espen A. I.
Et utrolig bilde som er min smak, dette er bedre enn både sjokolade og pinnekjøtt. Stemningen og den dramatikken gjør bildet severdig og utenom det vanlige. Fargevalget er meget tiltalende, men har du prøvd dette i sort/hvitt?

Diagonalene som krysser hverandre gjør bildet balansert, de to hvite partiene i hjørnene hjelper til, ja jeg tror dette er et av dine blinkskudd i landskapskategorien. Stå på!

God påske:-)

mvh Espen
Torbjørn K.
Takk til dere siste også :-)

Hehe, sjokolade og pinnekjøtt... Ingen som har sammenlignet bildene mine med det før, men jeg må jo sette pris på det! Joda, Espen, ser nå at dette tar seg bra ut i S/H. Synes egentlig det ser det litt tøft ut i negativ også.

Jon: Joda jeg burde kanskje rekvirert noen skiløpere i rød fjellanorakk og plassert de nede til venstre. Er enig i at det hadde blitt bra.

Torbjørn
Wiggo T.
Et utrolig vakkert bilde Torbjørn! Formidlet på en glimrende måte, flotte dramatiske skyformasjoner og meget pent komponert, veldig bra!

Mvh
Wiggo
Morten W.
Nok et flott bilde fra deg.
Kai Frode G.
Utrolig dramatisk, flott lys.
Tone A.
Eit vakkert bilde med store kontrastar mellom den dramatiske himmelen med mørke truande skyer og den fine fjellheimen med fine linjer på fjella. Bildet gir inntrykk av kulde og uvær i vente. Linjene på fjellet som går diagonalt innover, og den andre linja som går motsatt gir ein fin effekt og flott dybde. Skyformasjoname har har litt bølga former og er trugande med flotte blåtonar mot alt det lyse i bildet. Flott lys og komposisjonen er kjempebra.
:) Tone
Bjørn H.
Skyene gjør hele bildet, dramatikk, flott, v2 for meg.
Stine J.
Hei Torbjørn,

Dramatikken på himmelen gjør dette bildet. Bra formidlet.

God påske!

mvh Stine
Tone B.
Hei Torbjørn,

Spennende dramatisk stemning og flott lys. Himmelen gjør bildet. Fin komposisjon med god balanse.

Fortsatt god påske til deg!

mvh Tone
Avsluttet .
Hei, mektig natur som er godt fremstilt. God drammatikk og stemmning. Likte dette!

Mvh Kyrre Lien
Ole E.
Dramatisk og flott. Herlig monokromt og fint lys. Ikkeno mer å si.
ingeborg w.
Dramatisk himmel, grav deg ned i tide, det ville jeg gjort, ser ut om uværet er over deg hvert øyeblikk. Ellers god bruk av linjer nederst.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu