Krikkand
Krikkanda er minst av andefuglene. Den er en smidig og en meget rask flyger, og ligner en vader i flukmønster. De er utrolig nervøse, og kommer ofte sveipende ned for landing i en stille bukt, for deretter å seile over vannflaten og fly opp igjen. Villfuglen er svært vanskelig å komme innpå om en ikke benytter hjelpemiddler som:sjul
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185780} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Caroline M. S.
Flotte farger og skarpe, fine ender (og sikkert godt gjort å få tatt et så bra bilde av disse. He, he - selv har jeg kun erfaring med de nær sagt heltamme stokkendene i Akerselva - ikke nødvendig med verken kamuflasje eller skjul for de. Det holder å rasle med en plastikkpose og da kommer de stimende for nærportrett med vidvinkel *SS*).

Synes steinen og strående i bakgrunnen er for dominerende og uskarpe på en forstyrrende måte (burde vært noe skarpere eller mer uskarpe) og jeg merker også at jeg blir litt distrahert av de uskarpe stråene nede mot venstre (men ikke like mye som de oppe). Hadde beskjæring vært en mulighet her?
Kjell G.
Det ser rimelig nært og flott ut. Så får det stå sin prøve at forgrunnen er litt uskarp. Litt av den dominerende bakgrunnen opp til venstre kan med fordel beskjæres.

Nydelig artsbilde av en art som de færreste har sett på nært hold, fordi den er så sky.

Riktig god påske ønsker kjellg.
Jan v.
Bildet med redegjørelse fasinerer.

På disse premissene vil jeg si meg meget fornøyd med resultatet. Du har fått fuglene skarpe og tydelige, mens omgivelsene er markant uskarpe. Den blå sjøen gir fin kontrast til de brun-gule ståene, disse ville ellers lett virket dominerende tror jeg.

Noe strammere utsnitt hadde motivet tålt, men jeg synes resultatet her er svært bra.

Mvh Jan
Ann F.
Den uskarpe forgrunnen kunne nok vært beskåret noe (nesten opp til beina, kanskje?), men bortsett fra det, er det et fint bilde av en sky fugl i miljø.
Den biten av blå sjø du har med, balanserer fint mot de gyldne tonene forøvrig, og jeg kommer nok til å kjenne igjen denne om jeg ser den ut fra dette bildet.
Sånn sett fyller det også et annet ''mål'' enn å være et greit bilde per se.

Et amatørornitologisk spørsmål: fuglen t.v. ligner veldig på stokkand hunnen, bortsett fra at der det er grønt i vingespeilet, er jeg mer vant til blåtoner hos Fru Stokkand. Er det Krikkand hunn, eller en Stokkand hunn med grønnere farger akkurat der?

Mvh Ann - alltid på jakt etter ny lærdom.
:-)
Steinulf L.
Gode råd om beskjæring har du fått. Skarpt og med fint lys. En andetype jeg aldri har sett. God påske til deg også.
Nils B.
Takker for hyggelige tilbakemeldinger.
AF: Det er nok fruen ser du. Den er mye mye mindre enn stokkanda. Til sammenligning kan du få fakta om størrelse. 34-38 cm lende for krikkanda og for stokkanda : 50-65 cm lengde.
Jarle L.
Flott motiv, fine farger og et herlig lys. Hadde foretrukket mere luft på høyre side, men bildet er flott.... uten tvil.

Jarle
Kjartan T.
Veldig pent bilde av krikkand-paret. Hannen i slikt lys er noe av det vakreste naturen kan by på. Nesten så jeg får tårer i øynene....
Venche J.
Nyyydelig par. Støtter meg ellers til KTs uttalelse. Jeg kan ikke få sagt det bedre. :)

Wenche.
Eyvind R.
Et nydelig arts- og miljøbilde. Flott lys. Bra!

Mvh Eyvind
Carsten A.
Delikat artsbilde!

MVH CA
Nils B.
Enda en gang takk for hyggelige tilbakemeldinger.
Bjørn H.
Likte det bildet her godt som artsbilde, selv om omgivelsene synes litt rotete, er det flott at også miljøet rundt fuglene er med.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu