after the plague
Mennesket har gjennom hele historien vært offer for pest og andre plager. Her har jeg prøvd å visualisere nåtidens fryk for muterte sykdommer. Gi bildet litt tid så forstår du hva jeg mener.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFlere lag, speilinger og et ekte skjelett, pluss masse tid på PCen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger439
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186061} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tore K.

The window is haunted
that´s fore sure

Morsom sak Helge

mvh Tore
Erik B.

Dette var virkelig bra, Helge! Måtte faktisk gi bildet forholdsvis mye tid før jeg tok poenget, men etterhvert kom det veldig tydelig frem. Bare å ta av seg hatten.

Hilsen Erik.
Jorun Kristin N.

After the plague living standards had changes dramatically. Ikke sant?
Alt vil bli endret, håper dette aldri skjer.
Helge R.

Hei og takk for at dere kommenterer bildet. Gjennom menneskets histore har pesten vært en nær følgesvenn. Til tider har den revet bort hele samfunn, her var det ingen forskjellene mellom fattig og rik, pesten rev med seg alle den støtte på.
Sykdom har til alle tider ridd menneskeheten som et uforståelig mareritt. Opp gjennom middelalderen klarte samfunnet her i vest å ta hånd om den pestbefengte dødsrytteren, ved hjelp av hygiene og nye medisiner fikk vi i det minste tak i tøylene hans. Den siste dødelige sykdommen som rammet oss var Spanskesyken en influensa som spessielt drepe unge mennesker. Den herjet i Europa rundt 1920. Senere har vi hatt forskjellige varianter av asiasyke, influenser som særlig tar livet av gamle og syke, unge mennesker har styrke til å overleve.
Problemet i dag er at sykdom muterer, endrer livsform, angriper nye arter. Enn så lenge har legene klart å redde liv ved utstrakt bruk av antibiotika. Problemet er at stadig flere av våre mikrofiender skifter taktikk, nå er de imune mot antibiotika når de angriper oss. I framtiden vil stadig flere barn dø av de samme barnesykdommer som våre oldeforeldre døde av. Vi som lever i dag befinner oss i et mellomstadie, hvor penselin og nye vaksiner berger oss gjennom barndommen.
Et av menneskenes problemer er at det er for mange av oss. Blant alle andre levede arter fører overbefolkning til epedemiske sykdommer som utrydder et flertall av individene. Som regel overlever noen som fører slekten videre. Mennesket er et dyr på lik linje med lemen og mamuter, vi er hverken enestående som art, eller spesiellt trente til å overleve. Det er bare spørsmål om tid før en epedimi rammer oss.
Det paradoksale er de som har størst tjangs til å overleve er en liten uberørt steinalderstamme dypt inne i jungelen på Borneo.
God påske alle sammen hilsen
:)Helge
Jorun Kristin N.

Helt enig Helge.
På de fleste punkter så å si.

Men!, hvis vi mennesker lot influensa og forkjølelse vært fri for nettopp antibiotika er det en sjanse for at våre mikrofiender ikke ble imune.
Skjerp dere, dere bare gjør det værre med antibiotika.
Vi må ha våre doser med sykdom nettopp for å beskjempe den!!!

Mrk. dette: Jeg var veldig glad i en som døde av antibiotika.
Et bevis på at den ikke alltid redder liv.
Husk at bruk av antibiotika gjør de farlige FARLIGERE!
Mvh Jorun
Stine J.

Hei Helge,

Et dystert budskap i påsketiden. :-)

Menneskets higen etter overlevelse ligger vel i vår natur og når også midlene til å bekjempe sykdommer finnes, så bruker vi dem. De siste årene har det imidlertid blitt mer og mer fokus på at sykdomsbekjempelse ved antibiotikabruk kan være farlig og at vi som art til slutt møter oss selv i døren hvis ikke vi tillater at kroppene våre må gjennomgå en betennelse i ny og ne. Jeg tror og håper de fleste er klar over dette problemet etterhvert og utviser forsiktighet ved bruk av slike legemidler. Men, mange av oss har ikke TID til å ligge syke. Et paradoks.

Pest er, som du selv sier, noe som har fulgt menneskeheten gjennom tidene og vi har vel neppe sett den siste enda. I dag er vel panikken størst mot fugleinfluensa og HIV. Jeg leste et sted at malaria er den sykdommen som dreper flest barn i verden i dag. Vi hører ikke så mye om det i norske medier, sikkert fordi det er i en annen verdensdel at malaria er et problem og dermed ikke så nært oss....

Når det gjelder bildet syns jeg du får fram budskapet bra, men har en mistanke om at jeg ikke har sett alt enda. Må bruke mer tid på det. :-)

God påske til deg!

mvh Stine
Jan v.

Et forvrengt bilde av samfunnet, hodeskalle og grev - skrekken syder i dette bildet. Slik har det alltid vært og slik vil det alltid bli, men fortvil ikke:

- Livet går videre. Uavbrutt liv i ulike former har det allerede vært i kanskje noen milliarder år. Går alt etter planen vil livet fortsette i noen milliarder år til .... her.

Dramatisk bilde dyktig utført synes jeg.

God påske
Geir F.

Hei Helge.
Jeg har vært innom bildet ditt flere ganger i flere dager og har hatt problemer med å vite helt hvordan jeg skulle formulere meg rundt bildet ditt.
Først og fremst ser jeg en skrekkvisjon. Noe som vårt samfunn med media i spissen bidrar sterkt til. I vårt rolige hjørne av verden har vi et regulert helsevesen og et gjennomkontrollert samfunn der vi stort dett er fritatt for de fleste bekymringer. Vi lar derfor de farer som tross alt truer oss få så store dimensjoner at det av og til kan synes som perspektivene kommer noe ut av kontroll. Grunnen til det kan være at dette er farer som vi ikke kan kontrollere. Trafikkdøden f. eks. kan unngås ved å la være å kjøre bil.
Det kan virke som man i andre verdensdeler av vår kjære klode, hvor man ikke har det så godt som hos oss, ikke lar denne type farer styre livet i så stor grad. Der er fokuset et annet. Hvordan barna kan få legge seg uten å være sultne osv osv.
Oppfatter bildet ditt som at vi lukker farene ute og lukker vinduene godt igjen bak oss. Spørsmålet er om dette er en farbar vei i lengden. Livet må leves og vi må innvilvere oss.

-geir fløde-
willy m.

Hei helge..nå har jeg studert bildet ditt x antall ganger og jeg skjønner ikke noe av det...i forhold til teksten som du skriver...viktige ord som jeg er fullt med på men ser ikke forbindelsen til bildet..i så måte har bildet ikke en bred appell..noe som burde gjort det i et viktig tema som du alltid har..du er en mester i å tolke og ha en mening med det du gjør og harn mange politiske piskesvøp å meddele noe jeg synes er veldig bra..og et kjennemerke på hva du driver med..forklar bildet og symbolikken til meg en uvitende please..:) håper du tok dette som det det var..en kompliment..
mvh willy
willy m.

Og så scrollerjeg opp igjen..så ser jeg det...uahh...mesterlig Helge ...hatten av ..men hva det har med svartedauen og gjøre..beats me..men .....mesterlig ....sukk hatten av for deg...et bilde som har alt....og med en flott kommentar...dette var bra burde vært anbefalt..
mvh willy
ingebjørg fyrileiv g.

for et bildet.
for et budskap.
bra.
ingeborg w.

Budskapet er viktig, men bildet er nok desverre litt for infløkt og uskarpt for meg. Jeg så lenge på bildet, ga opp, leste kommentaren til Jan også fant jeg hodeskallen, men grev? Er det de buede greiene der? Skrekken for sykdommer er hysterisk nå for tiden, men skal du treffe meg må du gjøre det enklere...
Helge R.

Hei Ingeborg!!
Livet er nå engang infløkt og det som befinner seg på andre siden framstår som temmelig uskarpt. Det er få ting som er enkle, som bare kan formidles ved hjelp av lettfattelige symboler. Her setter jeg betrakteren på prøve, jeg gir ledetråder og overlater til den enkelte å se helheten. Det er nok flere av de 250 som har vært innom som har sett på bildet uten å se, men slik er det ellers i livet, vi ser, hva er det vi ser, som oftest det vi gjerne vil se, problemer lar vi ligge igjen usette. De fleste av mine bilder setter krav til betrakterens fantasi, dette gjør det i høyeste grad, ha en fin dag hilsen
:)Helge
Jan v.

Jeg beklager min skrivefeil: Ikke grev, men grav. Jeg ser en grav med hodeskalle og ribbein. Beklager.

Uanssett hva vi ser, er ditt bilde føde til ettertanke.

Mvh Jan

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu