Cyber-diving
En lek med form og farger. Det jeg gjerne vil ha tilbakemelding på er om jeg har ''gått for langt'' her eller om du syns det fungerer. Selvfølgelig vil jeg gjerne vite tankene dine rundt bildet også, hvis du vil dele dem. :)

V2: Teksten jeg la til v2 forsvant. Den er kun lagt ut for å vise utgangspunktet på oppfordring fra Willy, det er ikke den jeg ønsker kritisert. :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-22 00:20:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot S45
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger466
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
willy m.
hei Stine..det første som slår meg er ...hvordan gjorde du dette..?? rett ut stilig..god komposisjon..repeterende mønster..alt...antar du har brukt ulike filtre og vil gjerne se orginalbildet... men dette ble fantastisk bra synes jeg..du kkommer sikkert til å få kommentarer på at dette er for mye Pshop men det skal du ikke bry deg om..! man har to leirer her..den ene som ikke liker at man Pshopper og den andre som gjør det..jeg synes at det viktigste er at man skaper et bilde...som kunstner bør man være åpen for slikt..teknikk er bra men man bør ikke avfeie det digitale studio...så lenge det skaper noe bra...og dette var bra..veldig bra...få det på veggen!
ha en fin natt mvh willy
Geir F.
Jeg likte dette. Er utgangspunktet for dette bildet disse skulpturene som stuper fra Oslo Plaza i Oslo?
I alle fall har du laget et severdig bilde med spenstige farger.
Tanken som slår meg er ''Å følge strømmen i Cyberspace''. Mer og mer foregår på nettet og man følger strømmen. Et eller annet sånt var det som slo meg uten at jeg kan forfølge tanken så mye lenger enn dette.

Synes det er helt ok å ''tukle'' slik som du har gjort her.

-geir fløde-
Rune O.
Må bare føye meg inn i rekken av dem som synes dette er stilig.

En liten kommentar om presentasjonen: Liker bildet bedre mot en ren, sort bakgrunn enn med den hvite passepartout-aktige kanten som jeg synes trekker oppmerksomheten vekk fra de rene, diagonale linjene. (Dette er lett å se når bildet vises i fullskjerm-visning).
Steinulf L.
Antar at du har benyttet noen av filterne i ps her. Slik sett er det ps og ikke du som har fremkallt denne effekten. Når det er sagt, så er det dekorativt, men man mister interessen nokså fort. Du har mye bedre bilder enn dette.
Eyvind R.
Artig lek med fine farger og morsomme effekter. Enig med SL i at det nok ikke ''holder'' over tid.

Mvh Eyvind
Odd Tore S.
Du er i det eksperimentelle hjørnet til stadighet for tiden.
Ganske spesielt og dekorativt:
En stim fluorescerende et-eller-anneter som i mørke svømmer diagonalt på delelinjene mellom banene i stedet for mellom dem.
Symbolikken er ikke åpenbar, om dette hadde vært svømming i cyberspace burde bildet vært mye mer preget av Brownske bevegelser og druknende individer. Men det er kanskje fortroppen og derved eliten.
Jeg synes at det var artig med en liten utfordring i lunchen.
Odd Tore
Kurt S.
Synes slett ikke du har gått for langt.
Lek med lys er interessant og spennende.
Det samme ble bildet.
Fine farger som kommer godt frem mot den mørke bakgrunnen.
Om bildet holder seg over tid vet jeg ikke.
Likte det iallefall.
Mvh Kurt
Helge R.
En manipulert virkelighet, eller sant, ikke sant.
Så lenge fotografiet har eksistert har bildet blitt manipulert. Fra alvene på et foto fra slutten av 1800, via utraderingene under Moskvaprosessene, General Mac Arthurs tilbakekomst til Filippinene, flaggheising på Iwo Jima eller riksdagen i Berlin, alle er face, bildene er konstruert dager etter at de virkelige hendelsene fant sted. Hvem husket det som skjedde i kampens hete, ikke soldatene som ble avbildet, bildet gjenskapte makthaverers propagandabilde av begivenheten.
I dag lever vi i dataalderens steinalder, tenk på den framtiden som lurer et sted i det fjerne. De manipulasjoner som finner sted på dotten i dag er barnemat mot det som kommer veltende mot oss. Det kommer en generasjon som har vokst opp i en digital virkelighet, som mesterer redskapen og i tillegg har øye for komposisjon, lys og farger. Deres bilder har, på veg fra kamera til ferdig produkt, vært innom et 3d studio, Photo Shoop, andre programmer vi bare kan drømme om, you name it and, you get it. Da kan vi begynne å snakke om manipulasjoner, formidling av bilder etter den enkeltes forgått befinnende, la oss bare håpe at de dyktigste også er de med best omløp i hue.
Jeg har sett litt på hva manipulasjonsmotstandrene kommer opp med av foto. Det er mye natur, fugler, sol opp og nedganger, snø, ny, halv og fullmåner, hav og himmel, klart at de som ser virkeligheten på den måten ikke har øye for manipulasjon, selv om deres egne bilder er cropet og har fått lys og farger justert ved hjelp av datateknologi. Det er mye slike fotografer som slenger svovel og galle mot de som har tilbrakt dager framfor skjermen for å få bildet akkurat slik det skal være.
Det er liksom ikke så enkelt å si noe fornuftig om et natur bilde, de fleste er meget bra, alt stemmer, utsnitt, lys, farger, som oftest kan jeg bare stille seg i rekken av gratulanter.
Slik det er nå, må det være plass til begge grupper i en bred anlagt presentasjon som her på dotten. Vi kan lære av hver andre, plukke opp ideer, vinkler, lys, alt er det samme enten en komponerer bildet der ute hvor det blir tatt, eller framfor PC-ens blanke skjerm, vi lager bilder, til glede for oss selv og for de som ser på dem. Ikke minst kan vi lære av hverandres manipulasjoner, enten det gjelder fargemetting, nye layers og sære filter, dotten må fortsette å være arnested for et fotografiske anarki.
For meg er det uforståelig at folk som villig vekk drar i spakene for å stille lys, kontrast, farger osv. osv. i PS begynner å stille spørsmål omkring andres bruk av mer avanserte teknikker i samme programmet.
Det er bare i et bredt anlagt galleri som her på Foto.no at det fotokjære folket kan presentere sine produkter for publikum, og selvsagt for hver andre. Energien må bruket på den skapende prosessen, ikke på fordummende debatter.
Det må være plass til alle som lager foto her på dotten.
Helge
Hege J.
God kveld, Stine! :-)

Av og til kan effektmakeri og PS-filter gi et bra resultat. Jeg synes dette bildet viser det. Forutsetningen er at manipuleringen foregår bevisst og ikke ukritisk. Synes du har balansert på en tynn line her, men at du kommer deg velberget over. Resultatet er, i mine øyne, dekorativt og severdig. Kunne gjerne sett det på veggen hjemme hos meg, jeg. ;-)

Ønsker deg ei god helg!

Mvh Hege
Stine J.
Tusen takk til dere for tilbakemeldinger. Jeg setter stor pris på dem som vanlig. Dette bildet var jeg veldig usikker på, selv om jeg likte det selv og jeg syns jeg fikk fram poenget. Hyggelig at flere av dere assosierer som meg. :)

Willy; Utgangspunktet er et bilde av skulpturene som stuper bak Oslo Plaza Hotell. Jeg har lenge gått og tenkt på å lage et bilde med utgangspunkt i dem, så når jeg var i Oslo denne uken tok jeg kompaktkameraet mitt med meg. Det var meningen å ta bildet i skumringen, men pga en sen middag var det mørkt innen jeg fikk tatt bildet. Originalen bærer preg av noe bevegelsesuskarphet. Opptaket var i RAW format. Jeg har gjort en exp.komp. på +3,4 og har en fargetemp. på 4350. Jeg legger den ut så du kan se hva utgangspunktet var etter disse justeringene fra RAWfilen + en omgang i NI. For å få neon-effekten har jeg brukt et filter ''glowing edges'' og justert til jeg ble fornøyd.

Geir; Som du ser av kommentaren til Willy har du rett i utgangspunktet for bildet. :) Fin tolkning.

Rune; Mulig du har rett i visningen, jeg ville avgrense bildet fra bakgrunnen.

Steinulf; Egentlig så har ikke jeg tatt bildet heller, det har kamera gjort. :) Spøk til sides; effekter fra ps høres alltid så enkelt ut, men det er ikke slik at alle effekter er bare å ''slenge'' på. Det krever faktisk endel jobbing, selv om det skjer i etterkant av opptaket er det like mye med på å skape bildet i mine øyne.

Eyvind; Takk til deg også. :)

Odd Tore; Artig tolkning og hodevridning. :)

Kurt og Hege; Takker til dere også. :)

Helge; Spesiell takk til deg for lang ''forsvarstale'' for denne type bilder, men likte du bildet? Jeg syns kommentarene jeg har fått på dette og andre bearbeidede bilder viser at det er rom for både slike bilder, naturbilder, fuglebilder, macrobilder, gatebilder osv. osv. At folk har forskjellige preferanser syns jeg er helt greit og jeg syns det er noe av det som gjør foto.no til et interessant lite cyber-samfunn. :) Jeg tror forøvrig du har helt rett i dine antakelser om kommende generasjoner. Jeg ser bare hva datteren min på 14 liker i bilder og hvor forskjellig vi ser på forskjellige motiver. ''Takhøyden'' for digitalt behandlete bilder er langt høyere hos den yngre generasjon og den utviklingen tipper jeg vil fortsette.

En riktig god helg til dere alle og nok en gang tusen takk for at dere viser interesse for bildet. :)

mvh Stine


Eli B.
Dette var spesielt, men fint, synes du har klart å få frem en fin effekt, og jeg liker v1 bedre enn v2. Du har jobbet med dette og linjene kommer klart frem. Dessuten har det vært fint å kunne lese alle kommentarene til bildet. Jeg synes det er fint at man kan lage bilder og bruke PS, det kunstneriske kommer frem, og mulighetene for utvikle og utfolde seg selv kunstnerisk er stor. Synes du lykkes godt med dette.
mvh Eli
Helge R.
Hei!!
Selvsagt noen ord om bildet. Utsnittet er i seg selv lite spennede, derfor får figurene høyere underholdningsverdi med litt sprø fargesetting. Du ender opp med et neonaktig uttrykk, jeg får en følelse av merkelige lysstoffrør som snor seg over bildet. Et filter som er greit i bruk, men ikke særskilt grensesprengende.
Det jeg beundrer er at du liker å leke med det fotografiske uttrykket, derfor ser jeg fram til fler spennede bilder fra deg, hilsen
:)Helge
Carsten A.
Tja, jeg syns ikke dette har ført frem til noe av særlig billedmessig verdi. Utsnittet er litt tilfeldig, og det samme gjelder fargesammensetningen. Slikt som dette har vært laget så lenge fargefilm har eksistert, men i digital form krever det litt mindre innsats enn tidligere. Jeg ser dessverre ikke noe klart formål med dette - utover at om man drar tilstrekkelig hardt i spakene får man frem slikt som dette eller noe annet. For ordens skyld: Mine innvendinger gjelder resultatet, ikke den forugåendeprosessen.

MVH CA
Avsluttet .
Dette synes jeg var en befriende og kreativ versjon av et motiv som jeg har sett flere ganger før her på siden.

Godt gjort!


MVH Tore §:)
Espen A. I.
Spennende resultat og meget god etterbehandling. Synes du har kommet svært godt ut av det. Imponert over sluttresultatet.

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu