min utsikt
Dette bildet er tatt fra Seiertuva i fjor sommer og ned mot Salsnes, ei bygd hvor jeg og litt over 100 til bor.

Til høyre ser man Nord Europas nest dypeste innsjø (464 m.).
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-21 22:41:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-04-21 22:44:00
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger798
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187452} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Inger-Lise S.
Vakkert motiv med lekre farger. Synd det er litt uskarpt..
Litt av en plass du bor på :-)

God helg!

Inger-Lise
Robin J.
Fint motiv,flott natur, her har du sikkert mange flotte motiver. Mangler litt på skarphet. Stå på.
Mvh RJ
Stig Vidar H.
Et flott motiv. I motsetning til de to andre er jeg ikke sikker på om det er uskarpt, men det ser litt ullent ut. Kanskje litt forsiktig bruk av uskarp maske er det som mangler?
Avsluttet .
Endelig et vaskeekte landskapsbilde fra deg:) Nydelig utsikt her, mye vakker natur. Bakker og berg, skog og innsjø, hav og atter fjell. Slike bilder florerer det med, men jeg synes det er like vakkert hver gang.

Vakkert fordi naturen er vakker i all sin prakt og skue, farver og former og linjer. Og så er det så kjekt å se landskapsbilder fra deler av landet vårt som jeg vet jeg ellers ikke kan nå.

Teknisk synes jeg du sliter litt med skarpheten, akkurat som jeg selv gjør.
Men bildet ditt gir meg et godt helhetsinntrykk.

mvh arild
Stine J.
Hei Ingebjørg,

Utsikten din er flott den, men bildet mangler dessverre en god del på skarpheten. På slike motiv syns jeg skarpheten må være på plass for å få rette inntrykket. Fargene er bra. :)

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer!

Må nok si at jeg er glad for at jeg har vokst opp der nede! :)
Arild - Det var akkurat det som slo meg. Jeg har ikke lagt ut et ''skikkelig'' landskapsbilde, dette er snart 1 år gammelt. V2 ble vel bedre. Og v3...sommer...!! Vet ikke hvilke jeg liker best. Det ble litt mer liv i v2.

ingebjørg.
Eli B.
Hei, jeg likte faktisk originalen best, for der harmonerer fargene best. På de to første ser det høstlig ut, men jeg stilte meg likevel undrende til den grønne enga nederst i dalen. På originalen er det fargemessig mer logisk bygget opp, her taler alle detaljene for sommer. Vakker natur. Heldig er du som kan boltre deg med kameraet her.
mvh Eli
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!
Pent på Salsneset, ingen tvil om det. Aldri vært oppe på disse fjellene men området har vært et yndig mål for utflukter i Fotoklubben i Namsos.
Liker bildet med føringen fra steinene i forgrunnen, via bebyggelsen og ender opp i vindmøllene på Hundhammerfjellet? i horisonten. Skulle jeg gjort noen forandringer ville det vært å fjerne litt av himmelen og kvitte meg med skydotten. Kunne også tenke meg å lette de mørkeste områdene slik at en får litt tegning. De er veldig mørke hos meg, men slikt varierer veldig fra skjerm til skjerm.
Når det gjelder fargene er det stort sprik fra v1 og v2 til v3 som virker veldig blågrønn i forhold til de to første. Som til gjengjeld er noe varm. Går vel for v2 i denne samlingen. Liker best fargen og mye forgrunn.

MvH, Johann
Kjell Sigurd S.
Misunner deg landskapet du har rundt deg. Dette ble litt for midtstilt og uskarpt. V2 og 3 har bedre skarphet. Ble litt nysjerrig på de 3 hvite stolpene der bak, er det en bru?

Kjell S
Stig Vidar H.
Ser det ble bra med versjon 2. Det er altså viktig å skille mellom 'uskarphet' pga. uta av fokus og 'uskarphet' pga. for lite eller ingenting uskarp maske i presentasjon av bildet.
ingeborg w.
Her er det god dybdefølelse og en ser godt hvor åpent landskapet er. V2 ble veldig mye bedre når det gjelder skarphet. Landskapet er helt annerledes enn jeg ville gjettet på når jeg har sett de andre bildene dine. Jeg har tenkt at du har bodd inne i landet og høyt oppe, så feil kan man ta.
Torgeir S.
Et flott landskapsbilde med fin dybde og teknisk kvalitet (v2). Det ser ut som en fin plass og bo, spesielt hvis du er glad i naturen. Den lille skydotten oppe til høyre gjorde mye av bildet. Alt i alt et pent natur / stedsbilde!

Mvh. Torgeir
Bent R.
Hei!
Flott bilde, god dybde, luft og ''sug'' utover. Synes likevel det blir litt flatt og uengasjerende i mangel av noe som kan fange oppmerksomheten og pirre øyet. Teknisk bra, bortsett fra at himmelen kanskje er en tanke høy.

Mvh
Bent
Tone A.
Versjon 2 med friske fargar og kontrast liket eg best. Det virkar veldig flatt på Salnes iallefall fra Seierstuva. Og kva heiter Nord Europas nest djupaste innsjø?
Flott komposisjon med fjellet, dalen til venstre og Salnes som er eit flatt landskap nede ved sjøen. Fine blåtonar på sjø og innsjø. Fjella bakerst i bildet dekker heile horisonten og er eit skille mot den store åpne himmelen, med eit lett skylag nederst. Den markerte skya i hjørnet gir ein fin effekt på den klare himmelen. Her kunne du tatt bilde frå same utkikkspunktet til ulike årstider. Eit spanande lanskapsbilde med mange detaljar, fine fargar og flott lys.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for flere tilbakemeldinger!

Plassen heter hverken Salsneset, eller Salnes. Og fjellet heter ikke Seierstuva (som Fred også har vært borti å nevnt). Men Salsnes og Seiertuva.

Jóhann - ja, sier meg nok enig med deg der! Det er fint. Spesielt fra Seiertuva, naturen der oppe er veldig flott. Steinlandskap og flott utsikt! En tur dit hadde nok vært noe, ikke er det for hardt å gå opp heller! Kanskje jeg skal si meg villig som lokal-guide!? Hehe. Vindmøllene er på Hundhammerfjellet, riktig. Skal legge ut en ønsket versjon i morgen.

Kjell - De tre stolpene er vindmøller. De er over 100 m høye og hvert blad veier ett tonn. Da det var storm i vinter falt de av på en av de tre møllene..Tror de er de største i Nord Europa.

Stig - Uskarpt fordi ute av fokus og ingenting usm.

Ingeborg - morsomt å høre hva du tenkte deg! Ja, så feil kan man ta :)

Tone - Egentlig lyver nok dette bildet litt for det er mange småfjell som nesten er blitt utvisket. Hadde jeg ikke visst av dem, hadde jeg ikke trodd at de var der. -så det er nok ikke så flatt. Det kan kanskje nevnes at bildet er tatt med 300 mm brennvidde. Ned til havet er det ca.5 km i luftlengde. Innsjøen heter Salsvannet.

ingebjørg.


Odd Tore S.
Her kan du ikke klage på utsikten, og v2 ble ganske bra.
Ved første øyesyn trodde jeg at du hadde brukt mild vidvinkel, men så var det 300 mm tele i stedet. Det gjør at man, hadde nær sagt som vanlig, blir lurt av dimensjonene.
Odd Tore
Torbjørn K.
Jeg også går for v2. Fin dybde i bildet og man får lyst å ta fart å løpe nedover bakken og ut mot sjøen. Her må du ha gode muligheter for landskapsfoto. Jeg også kommer fra et lite sted, men flyttet til Trondheim da jeg begynte å studere. Her mangler man slike motiv!

Torbjørn
Ioannis L.
Klarer ikke helt å bestemme meg for versjon...
Men det er uansett et nydelig og mektig landskapsbilde!
Kurt S.
Tror jeg går for V2. Valget står mellom den og V3 som også ble fin.
Du har fått frem fin dybde i dette vakre landskapet.
Fine farger. Kunne kanskje tenkt meg litt mindre midtstilt horisont.
Ville likevel ikke kuttet noe særlig i øverkant da den enslige lille skyen må være med i bildet.
Et flott sted du kommer fra ser jeg. Her er det nok store muligheter for mange fine turer.
Mvh Kurt
Wiggo T.
Liker versjon 2 best, nydelig natur og et flott landskapsbilde!

Mvh
Wiggo
Avsluttet .
Hei Ingebjørg.

Storslott natur som du har fanget godt. V2 er nok den som er best i forhold til farger og skarphet.

Mvh Kyrre Lien
Inger-Lise S.
Ikke noe i vegen med skarpheten på originalen,nei :-)
Men jeg velger v#2. Den har du gjort en god jobb med.

Du har mange gode bilder!

Inger-Lise
Avsluttet .
Flott dette. V2 er best. Deilig drømmende og avslappende stemning. får en føelse av at jeg har gått hele denne veien, og har endelig satt meg ned med kameraet mitt og en kvikk lunsj:-D

Mvh
Mikal §trøm
Espen A. I.
Skjønner ikke hva du har gjort med v1 når v2-3 er så bra som de er, uansett, det er lov å prøve og feile. Skriver kommentaren ut i fra v2 i og med at jeg likte den best. En vakker utsikt du har gitt, missunner deg den, flotte naturlige farger som harmonerer. Den lille skydotten er det lille ekstra.

mvh Espen
Steinulf L.
Her var det lyst og ledig. Friskt naturbilde med høy himmel. Falt for v#2.
Odd E. k.
Et flott landskapsbilde der versjon #2 ble det beste. Versjon #1 blir for komprimert og uskarpt, versjon #3 blir for ensformet og gir et for ensformet fargepreg over hele bildet. Versjon #2 inneholder mange farger på jordsmonnet og gir bildet mer liv. Skarpheten er også ubeklagelig. Meget flott komponert. Dette bildet likte jeg.

Mvh.

Odd E.
Atle Q.
Luftig og fint landskap, med blikket som ledes ut på neset... Den ene skydotten rettferdiggjør den høye himmelen.
Versjon 2 for meg, da den er litt skarpere og har med litt mer av forgrunnen.

nvh Atle : )
Thomas M.
Flott utsikt, og nydelig natur!
Må være litt spesielt å bo et sted der rundt 100stk mennesker bor:)
falt også for v2.

mvh thomas mørch
Fred S.
Hei Ingebjørg: Det jeg ble mest opptatt av her, er det faktum at jeg har så dårlige lokalkunnskaper når det gjelder geografi: Hadde ikke peiling på at Salsvatnet strekker seg helt til Salsnes ! Nå ser jeg det, ikke bare svart på hvitt, men i fine farger, og har lært noe nytt. Jeg VET at jeg har kjørt langs vatnet en gang vi kjørte til Rørvik via Skrøyvdalen, men jeg har aldri klart å linke det videre til Salsnes.
Ellers tror jeg Seiertuva MÅ være den toppen jeg var på for 5-6 år siden, utsikten stemmer med det ( Nå skrev jeg Seiertuva korerkt, ikke sant)
Utsikten er fremdeles fin, og som et panaorama-postkort fra dine trakter fungerer dette fint.

vh fred
Peter W.
En vacker utsikt som du har! Klara fina färger och ett mycket njutbart ljus i bilden. Snyggt genomfört!

Mvh Peter
Mikael L.
Vilken otrolig utsikt!! Gillar ver 2 som har lite bättre kontrast och färg.

Mvh,
/Mikael
ingebjørg fyrileiv g.
tusen takk alle sammen.

Espen - nei, skjønner ikke helt hva jeg har gjort med v1 jeg heller :)

Thomas - ja, det er spesielt med en så liten plass, men jeg er glad for at jeg har vokst opp der!

Fred - Salsvannet starter på Salsnes (navnet kommer fra Salen). Man lærer så lenge man lever! Det er godt mulig at du har vært der. Hvis du husker ei gamme litt lenger inn i fjellet, stemmer det nok. Ok rettskriving denne gang :)

~ingebjørg
Avsluttet .
Et uskarpt ''postkortbilde''. Neste gang du er ved varden trekker du deg tilbake og legger deg ned på bakkenivå. Får med et par forblåste gresstrå, sten, lyngkant eller vardekanten med sine grågrønne lavstener, så får du perspektiv og unngår at bildet ''henger''. Høydeforskjellene i landskapet og den mørke skogen trekker deg ned og ''suger'' for mye. En skikkelig klarværsdag tidlig i september hadde gitt oss ''din utsikt'' i en utgave vi forventer av deg.
Avsluttet .
Et uskarpt ''postkortbilde''. Neste gang du er ved varden trekker du deg tilbake og legger deg ned på bakkenivå. Får med et par forblåste gresstrå, sten, lyngkant eller vardekanten med sine grågrønne lavstener, så får du perspektiv og unngår at bildet ''henger''. Høydeforskjellene i landskapet og den mørke skogen trekker deg ned og ''suger'' for mye. En skikkelig klarværsdag tidlig i september hadde gitt oss ''din utsikt'' i en utgave vi forventer av deg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu