Leaving grandma`s house
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kristel S.
Hei Fred, dette var et kjekt alternativ til din forrige tullepan :)
Jeg tenker at dette bildet burde jeg tygge litt lenger på, samtidig som jeg har så lyst til å skrive noen ord nå...
Men skulle jeg komme med så mye mer tanker etterhvert, så får jeg heller skrive det seinere.
Når jeg skal prøve å analysere linjer og forsvinningspunkt, så er jeg fort ute og kjører. Men kan forenkle det med å si; det funker bra! ;)
Blikket hennes virker trist og ulykkelig, og sammen med posituren avvisende. Som om hun beskytter seg i et tungt øyeblikk. Jeg liker virkelig de mørke øynene her.
Fra jeg så bildet har jeg vært usikker på om jeg liker teknikken, men samtidig så har jeg til nå heller ingen bedre forslag å komme med. Motivet i seg selv likte jeg veldig godt, og modellen gjør en kjempe god jobb - dere har sammen skapt et sterkt og troverdig uttrykk.
-Ansiktet og håret hennes var vel de områdene hvor jeg likte aller best denne teknikken.
Hilsen Kristel.
Terje K.
Dette likte jeg :-)
Fargetoning og korningseffekten skaper en litt dramatisk undertone i bildet og underbygger på en måte det litt triste uttrykket hos jenta. Det er jo trist hvordan bestemors hus har forfalt..

Terje
Stig Børre E.
Hei.
Fine kontraster. Strukturen i det morkne treverket kommer veldig godt fram.
Skjønner ikke helt budskap, mulig jeg er treg (tidlig om morgenen...). Er hun trist - og hvorfor?

Men - uansett syns jeg dette er blitt et svært vellykket bilde. Det eneste jeg er litt usikker på er etterbelysningen av jenta. Tror det kunne fungert like bra/bedre om hun sto mer i kontrast til bakgrunnen.

StigB
Odd Tore S.
Trist jente, trist hus, bra plassering og linjeføring, ingen mangel på effektbruk, men det funker.
Valg av farge for toning treffer ikke hos meg, men det er høyst personlig.
Jeg tror jeg har nevnt det før, men den eventuelle fortellingen om å forlate bestemors hus stopper opp med påkledningen til jenta, alternativt så havner den på et sidespor.
Man må vel ha ganske spesielle ærend for å stille i et slikt antrekk i forbindelse med et såpass medtatt og forlatt hus.
Kanskje sidesporet er riktig spor likevel.
Odd Tore
Torbjørn K.
Farger, korn og glow gir et veldig dystert og tungt preg, selv om tonene i bildet er relativt lyse. Jeg er dog mer innstilt på å se dystre motiv i dystre toner, og ville nok foretrukket det en del mørkere. Om du ville fått klarere frem budskapet ditt da er jeg dog ikke helt sikker på. Spesielt anntrekk og veldig bra med de ''krøllene'' i stoffet som gir 3D-effekt. Har også sans for ''lokken'' i håret som skygger for ansiktet.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Svarte tomme øyne som ser ned.. Et ensomt bilde, kanskje også fyllt av frykt.
Når jenta har handa over magen, får jeg et inntrykk av at hun bestykker seg.
Det gamle huset står stort og tomt bak henne og himmelen, sammen med toneforløp, forsterker dramatikken. Dette var bra, Fred.

hilsen ingebjørg
Fred S.
Takk for kommentarer; egentlig mer positive enn forventet. Har hatt bildet ''liggende'' en stund, uten helt å klare å finne den formen jeg ønsket. Glemte hele bildet, men fikk plutselig behov for å snuse inn litt sagmugg-duft fra Sirkus Foto.no, og kom over det i min søken etter noe som kunne brukes. ( Produserer ikke noe nytt for tiden, jobb, jobb, jobb, selv om vi lærere vel egentlig ikke gjør noe som helst, skal vi tro folk flest)

Tolkninger ? Hyggelig det, men igjen, ikke legg for mye i dette. Odd Tore er som vanlig den som gjennomskuer meg best; jeg har sans for slike motiver, og that`s it: ung -jente-for-anledningen- kledd- i-kjole- som-overhodet-ikke-passer-inn-logisk i kombinasjon med forfallent hus: En klisje jeg ser flere har sans for, og symboljakt i motivet er fåfengt, selv om det kan være et morsomt tidsfordriv.

vh fred
Kurt S.
Synes bildet ble både røft og tøft.
Skulle akkurat til å redegjøre for min tolkning av bildet. Tror likevel jeg holder den for meg selv. Om du vil det eller ikke er her iallefall masse rom for tolkninger og det er bra.
Selv om jeg ikke er flink til å få til slike ''saker'' selv liker jeg den røffe stilen i bildet. Skråstilling av huset, litt sleivete beskjæring etc.
Bildet blir på en måte et av de som skaper litt motvekt mot det glatte og perfekte her på foto.no. Mangfold må man ha.
Liker det jeg ser.
Mvh Kurt
Jóhann Á.
Hei Fred!
Liker godt den strukturen bildet får med denne effekt festen din. Både farger og korn bidrar til en nesten metallisk overflate noen steder. Men jenta vs. gammelt hus er jeg mer i tvil om, men det er ingen tvil at en kan lese mye inn i de kontrastene!

MvH, Johann
Hans Jacob H.
Liker gamle hus og høye himler jeg, og med disse ingrediensene, inkl en ung dame, er det uungåelig at man gjør seg visse tanker om innholdet, klisje eller ei. Men jeg er vel bare sånn måtelig begeistret for effektene du har lagt til her, det gjorde det hele litt flatt liksom, nærmest som et eller annet grafisk trykk. Passer forsåvidt fint på bygningsmassen og stillestående motiver der strukturen ble tiltalende nok, men ikke fullt så godt på den unge damen, og tok saften litt ut av dramatikken og innholdet (fortsatt slik jeg leser det da) ellers i bildet også.
Fred S.
Takk for kommentarer: Ikke uenig med noen av dere, men har stor forståelse for Hans J`s innvendinger; jeg er IKKE helt fornøyd med bildet, har ikke fått fram akkurat det jeg ønsket. ''Effekten'' er ikke et resultat av et eller annet effektfilter, men fikling i både shadow/highlight, levels, curves, m.m. Jeg var omsider ''halvfornøyd'', men er enig i at det tredimensjonale ikke fungerer her, det ER litt flatt og kompakt.

vh fred
Joachim H.
Hei Fred

Ideen er råtøff men jeg er ikke helt komfortabel med effekten du har brukt. Vinkel og utsnitt synes jeg fungerer bra. Flott utseende og figur på modellen ville heller prøvd å fokusere på gammel og utslitt og modellen er ung og vakker.

JH
Avsluttet .
cool

mags
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu