DNB i Bergen Sentrum
Utstyr
  • Ricoh
  • 50 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_18837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Marcelo V.

Lyset er for hardt. Burde ikke være bedre å komponere bildet kun påygningen og ikke ha himmelen i det hele tatt. Hva med å gjøre bildet til sort og hvit i PS og øke kontrasten?

Hilsen
Marcelo
PD er den en Ricoh 50 mm eller Pentax?
Ishi K.

Enig med MV om lyset. Du kan prøve å måle lyset fra himmelen og lås eksponeringsverdien, omkomponere bildet. Ikke mål lyset på bygningen, da blir skyggene tatt med og bildet blir lett overeksponert.

mvh K.
Torunn B.

MV og IK: Takk for råd. Bildet er tatt for ca. 10 år siden. Kan prøve igjen. Har gitt kameraet til min sønn og husker ikke akkurat typen, men det er ikke Pentax. Men objektivet er 50 mm.

Torunn :-)
Thorfinn B.

enig med MV vedr evnt omgjøre til sv/hv med en kontr.justering..
John G.

Hallo Torunn!
Takk for at du er så flink til å kommentere bildene mine :-)
IK: Jeg ville tro at det å måle lyset bare mot himmelen ville gitt et FOR undereksponert motiv... Men det spørs jo hvor blå eller lys himmelen er. Ellers ser det vel ut som om at eksponeringen i seg selv sitter godt nok?
Ingen dum idé å gjøre det om til sv/hv, selv om det uansett nå blir vanskelig å få vist det arkitektoniske mangfoldet det ligger i dette motivet.
Ja, prøv igjen!
John

PS Jeg var i Bergen, både i fjor og nå i sommer. FLOTT by!
Torunn B.

Hei, John!
Bildene dine er jo som regel så flotte at jeg klikker meg inn på dem uansett hva thumbnailen viser. Klart jeg må si noe da.

Enig i at Bergen er en flott by. Har bodd her i 19 år og stortrives.

Vedr. bildet, så tror jeg ikke jeg legger ut noen ny versjon i sv/hv. Vil heller finne frem andre bilder, eller ta nye. Selv syns jeg egentlig det var greit med litt sterk kontrast. Men smaken er jo så forskjellig. Men det er nok ikke dumt å prøve flere forskjelilge eksponeringer med å måle lyset forskjellige steder.

Torunn :-)
John G.

Jepp!
Enig...
John
Helge S.

Jeg syntes bildet var riktig så flott, det er klart og fint og jeg synes skyggene passer fint inn! Må få lov å takke deg for dine kommentarer på bildene mine, setter stor pris på det.

-Helge
Torunn B.

Hei, Helge!
Tusen takk skal du ha. Jeg setter pris på kommentarer fra deg og. Du har godt blikk for komposisjon syns jeg. Lykke til med utdannelsen.

Torunn :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu