Kirke i HDR
HDR - av 3 ulike eksponeringer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-30 16:00:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70S
  • Nikon 18-80
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • AnnetHDR generert i PS CS2. Tonemapped ved hjelp av Photomatix Plugin.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger538
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Kjell F.

Skikkelig stilig arbeidstykke. I dette tilfellet synes jeg det var bra at du ikke rettet linjene, De skrånende linjene opp mot himmelen er med på å forsterke bildet. Synes det hviler mystikk og et elller annet uforklarlig over bildet. Meget bra.
Mvh Kjell
Erik N.

Enig med Kjell. Kunne imidlertid også tenkt meg å se bildet i b/w. Tror dette kunne ha blitt meget bra.

- Erik
Marcus R.

Spennende bilde, men jeg kan påpeke følgende:

HDR er spennende å jobbe med, men det kan være vanskelig å få det til å se naturlig ut når du bryter tone-hierarkiet i tonemapping-prosessen. Dette ser ikke naturlig ut. Nå kanskje det ikke var hensikten i dette tilfellet, så ok, men nederste del av himmelen bærer preg av unaturlig og forstyrende uskarphet som jeg oppfatter som forstyrrende. Dette kan være et resultat av at skyene har beveget på seg mellom eksponeringene og således ikke ligger identiske i bildene, men det ser nesten ut som om du har brukt blur, men slurvet litt? Også: går virkelig himmelen helt ned, eller har du klonet?

Konturene av tårnene har dessuten fått en grønn-blå halo flere steder, men om dette er et resultat av tonemapping-prosessen eller oppskarpingen er vanskelig å fastslå.

Ettersom bildet glir over i/mot svart flere steder langs marginen, tror jeg det hadde gjort seg med en hvit ramme. Evt. opplyse om dette.

Fortsett å utforske mulighetene i HDRi!


Ketil V.

Noen som kan forklare en amatør hva HDR er?
Børge B.

@ Kjell - Takk for hyggelig kommentar
@ Erik - Takker for det. Enig at det kunne vært spennende med BW. Skal prøve å få lagt ut ny versjon.
@Marcus - Takker for utfyllende og god kommentar. Nei, det var ikke intensjonen å få dette til å se naturlig ut - og det ble det jo heller ikke :-). Når du ''kjører'' bildet så hardt i tonemappingen som jeg har gjort her, så får en mye grain i himmelen. Har derfor brukt Neat Image - for å fjerne dette. Innstillingene der har også ganske ''harde''. Dette gir den ''blurede'' effekten du påpeker. Denne er da selvfølgelig ''masket'' inn over den orginale HDR'en. Mulig jeg har slurvet litt her i maskingen. Du har helt rett i at himmelen er klonet i bunnen. Det var noen fjell der - som i mine øyne ikke egnet seg. Er vel også enig i at denne kloningen ikke ble veldig kvalitativ :-) Jeg ser ikke den halo-effekten du påpeker. Mulig at dette er et resultat av slurvete masking, eller dårlig kloning. Vet ikke helt hvor du sikter til på bildet.
@Ketil - HDR er en forkortelse for High Dynamic Range, og kort fortalt er det en teknikk hvor en tar et sett bilder av samme motiv med ulike eksponeringer. Disse bildene ''merges'' så sammen - og en oppnår et større spekter med fargetoner i bildet. (kort og enkelt forklart). Søk på HDR i google for å lese mere.
Jarl Johnny J.

Dette var et flott bilde. Likte helt klart v1 best. Det er fargespillet her som virkelig gir bildet stemning. Syns ikke kloniga sjenerer bilder noe særlig. Er rett og slett veldig imponert!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu