-Våren har kome til Vojen-
Eg kjem stadig tilbake til denne staden, som eg har har fotografert i vinter i ulikt ver. Det er stadig noko som dreg meg dit. Det er ei sandstrand der og ei rullesteinsstrand. Og bles det på eine stranda, så er det stilt på andre stranda. Benken fortel også om flittig bruk. Nå er det tydeleg teikn på vår på Vojen. Om det var iskald nordavind denne aprilkvelden, så var det fuglekvittringa som overdøyvde alt. Stadig var det ulike fuglegruppar som tok seg ein tur. Markene har fått grønfarge og vipa fyk opp om ein går bortover. Snart slepp bonden ut kyrne her, og då vert det kukaker overalt. Så då får eg finna meg ein annan stad. Men blåtimane her er uendeleg vakre!
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker2s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189159} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Geir F.

Synes dette var et av det flotteste bildene du har tatt fra dette stedet, og blåtonen er utrolig flott.
samt en vakker og balansert komposisjon gjør dette til et meget severdig bilde.
Og det ligger mye poesi i en benk som vitner om tider som har gått.
-geir f-
ingebjørg fyrileiv g.

Alle kommer nok tilbake til sine kjæreste motiv. man får en spesiell tilknytning til slike/sine steder og man ser nye tin hver gang.

Det var flott å se trasnda i et annet lys. Kjempefint vårlys! Fargene er sterke og i fin harmonin og den slitte benken forteller og hardt vær. Enda et godt komponert bilde fra denne stranden. Absolutt ikke lik de andre. De har alle sine egne uttrykk.

~ingebjørg
Stig Børre E.

Hei Tone.
Dette var lekkert! Flott komposisjon og fin lys. Benken er en veldig viktig faktor som
tilfører bildet en liten historie. Meget bra!

StigB
Andreas S.

Heisann

Dette var nydelig landskap ja, og ikke minst flotte blåtoner. Liker den skrale krakken i forkant som tydeligvis har overlevd litt flo. Eller har den kanskje blitt ført ditt av havet?:)

Mvh. Andreas D.
Kurt S.

Forstår godt at du har dette som et favorittsted. Du beskriver stemningen fint både i ord og bilde. Etterhvert som du vandrer her vil du sikkert stadig oppdage nye motiver fra dette stedet. Det er spennende.
Håper vi får se litt sommerstemning herfra til tross for kukakene. Du får prøve å snike deg i mellom disse-:)
Veldig fin, blå stemning og steinene gir, med sine gjentakende former, fin dybde.
Benken, med litt rask rundt, bidrar godt til å vise hvilken årstid det her er snakk om.
Veldig bra og et flott bilde.
Mvh Kurt
Gunnar H.

Hei. Nydelig bilde ! Viser et landskap med omskiftelig karakter. Rolig i dette øyeblikket, men den forfalne benken viser at været kan være et helt annet. Fin oppbygging fra forgrunn til bakgrunn og gode farger. Panoramaformatet var også vellykket her. hilsen Gunnar
Steinulf L.

Svært vakkert, men kanskje litt uryddig bilde. Fin vårstemning her, med kvister og benken som har fått hard medfart iløpet av vinteren. Litt av et smultronstelle du har funnet her. Fint lys.
Nina S.

Likte best blåfargen i dette bildet.
En fin miljøbeskrivelse.
Mer usikker på komposisjonen, litt mange elementer, litt tilfeldig, blikket vandrer litt. Ellers gir dette håp om varmere og triveligere tider.
Mvh Nina
Sturla M.

Hei!
Du har allerede mange gode kommentarer her, så jeg bare legger til at bildet gir meg en god ro! Har selv bodd en tid i stavanger og når jeg ser bildene dine ser jeg at det var mye jeg ''glemte'' å fotografere.
Torbjørn K.

Klassisk og bra landskapsbilde som fungerer bra i panoramaformat. Synes det er bra at du skildrer dette i flere årstider, det bør du fortsette med utover sommeren og høsten også. Pen komposisjon som er helt etter boka, forgrunn av interesse, mellomgrunn og bakgrunn med interessepunkt som er riktig plassert.

Torbjørn
Tone A.

Takk for alle kommentarar og hyggelege tilbakemeldingar.
Torbjørn: Eg skal fortsatt ta bilde frå denne staden om det vert mange kukaker der. Det er stadig nye motiv å finna også.
Steinulf: Det ser litt rotete ut, men det er mange steinar her som Håelva renn ut. Lengre oppe til venstre står folk og fiskar i Håelva.
:) Tone
Jan Frode A.

Lyset og fargetonene er så absolutt flotte. Kanskje litt forstyrrende med såpass mange elementer i forgrunnen på dette bildet, siden benken (slik jeg føler det) er et viktig element, men som desverre forsvinner litt i mengden. Denne værslitte benken, kan sikkert fortelle sin historie, og muligens at du burde forsøke å fokusere mere på denne.

Ellers viser du igjen et bildet der det jærske landskapet er godt ivaretatt :-)

mvh Jan Frode
Fred S.

Ikke alle bilder som fungerer på min mørke jobbskjerm, men det gjør faktisk dette. Det får en mørk, blå tone, som til tross for mørkheten blir mer harmonisk enn dyster. Den falleferdige benken fungerer fint som motpol til fyrtårnet.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Et fantastisk flott bilde Tone, både i henhold til komposisjon, lys og farger,
du er heldig som har dette motivet rett utenfor stuedøra, sjølv om kvar plass har sin sjarm.
Veldig bra eksponert også.

God helg!

mvh Inger Anne
Jacob V.

Hei, Tone

Et nydelig bilde. Komp, farge og lys er perfekt.


Mvh


Jacob
Tone B.

Hei Tone,

Du har fått velfortjent ros for dette bildet, og jeg stemmer i med de andre! Herlig bilde!

mvh Tone
Tone A.

Stor takk til Inger Anne som anbefalte bildet! Det er ca. 25 min. å kjøra til denne staden.
Takk til de siste for kommentarar for gilde tilbakemeldingar. Nå vert det ein serie pga at eg har så mange bilde herifrå, men med kukaker overalt så er det ikkje lett å trø der. Men graset vert grønt pga gjødselet!
:) Tone
Odd Tore S.

Her blir det mye scrolling opp og ned når man skal kommentere, langt mellom bilde og kommentarrute, og god grunn til å dobbeltsjekke egne meninger!
Positivt for deg, som har fått så mange og fyldige kommentarer.
Første inntrykk her er en viss matt stemning. Skyldes blånyansen, men også fargen på steinene som ikke akkurat lyser opp i landskapet.
Men hva gjør vel det, når de står så bra til den resignerte benken som har havnet her. Litt pinneved forsterker inntrykket av resignasjon.
Selve motivet synes jeg er OK, men det kunne kanskje utnyttet potensialet til benken noe bedre. Slikt er lett å drømme om fra kommentatorplass, kanskje verre i praksis, men det kunne vært verdt å vurdere.
Odd Tore
Tom J.

Utrolig fin steming i bildet. De lyse husene i bakgrunnen gjorde bildet veldig bra. De ledet blikket fint ut i horisonten. Eksponeringen er ''spot on''. Gratulerer med et veldig bra landskapsbilde.

mvh
TJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu