Hvitveis
Var en tur i Borre Nasjonalpark i kveld. Der var det en masse hvitveis noe en stressa småbarnsfamilie ikke la merke til.
Bildet inngår i albumet Borre Nasjonalpark -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-02 00:40:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-05-02 23:22:13
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189160} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Tone A.

Flott oppbygging av bildet med den frodige kvitveisfelete med fine grøntonar og fine kvitveisar mest som småstjerner i det grøne. Flotte linjer på det gamle mosegrodde treet som har bare greiner som strekk seg innover. Store røtter som avgrensar forgrunnen, der familien på tur med unge og barn hastar avgarde. Bakgrunnen med steinmuren og det bare treet er ein flott kontrast mot den lyse himmelen. Flott fanga motiv og eg blir ikkje heilt enig med meg sjølv, om du skulle kutta dei greinene som stikk inn øverst.
:) Tone
Helge R.

Hei Geir.
Første spørsmål da jeg så bildet, hvor mange mm linse?
Bildet er idyll og stress på en gang, foruten en delikat komponering. Det er skjeldent å se et tre så mektig som her, flotte røtter.
Du presenterer meg for våren, endelig spor av grønt, en hvitveis er jo heller ikke å forakte.
Folka gjør seg, her blir de et vesentlig punkt i bildet. Han står der, venter med barnevognen, mens mor kommer travende med eldstemann i hånden.
Utbrentheten er helt bra, gir et sterkt motlys til bildet.
Jeg likte dette, igjen et bra bilde fra deg Geir, hilsen
:)Helge
Helge R.

Hei!!
Bare til Tones forslag om kutt. Da må de heller klone dem bort, bildet trenger denne luften. Hadde vært artig å sett en V2.
Hilsen
:)Helge
Geir F.

Hei Tone og Helge.
Hjertelig takk for raske tilbakemeldinger..
Tone: Jeg var også litt i tvil om jeg skulle fjerne greinene, men syntes de ledet blikket mot den lille familien og økte ''stresset'' i bildet så jeg lot det gå.

Helge: Jeg er en idiot når det gjelder teknikk. Har et Canon Powershot s1 IS og pleier ofte bare å fyre av bevistløst på auto og så rette opp brølerne på Photo shop Der mener jeg at jeg er noenlunde habil siden jeg bruker det flere timer om dagen i jobben min.

Eksperimenterer også litt med lukkertider og blendere men husker aldre hva jeg har gjort når bildene spretter opp på skjermen.

Legger straks innn en versjon 2.

-geir -
Tone A.

Hei Geir seint om natta. Nå hadde eg så mange skrivefeil, at eg må i seng. Eg ser når eg rullar bildet nedover at det blir litt trangt ved kutt av greinene. Flott oppdaga motiv med desse frodige kvitveisane mot den vinterprega naturen bak. Motlyset gjer mykje for bildet. Takk for rask kommentar på bildet mitt.
;) Tone
Helge R.

Hei Geir!!
Det hjalp å klippe buska, et mye renere utrykk nå, hilsen
:)Helge
Tone A.

God natt Geir!
Eg er enig med Helge. Bildet fekk eit reinare uttrykk der personane og bakgrunnen kom meir til sin rett.
;) Tone
Jørn Tore K.

Hei Geir.
Jeg likte best første utkastet. Greinene skaper liv og dybde og kontakt med treet i bakgrunnen. Dessuten bryter greinene opp den hvite flaten. Meget bra bilde. Føles som om jeg sitter bak treet og plukker hvitveis og gjemmer meg for forbipasserende.
Mvh. Jørn T.
Janne L.

Damen med barnevogn snur seg nok og lurer på hvorfor en voksen mann ligger blandt hvithveisene. Jeg likte komposisjonen godt. Synd med den utbrente himmelen. Veldig bra med mennesken i bildeflaten.
Janne
Aina T. S. K.

Ble litt blenda av himmelen, ellers er det et kjempefint bilde med mange fine komponenter.
Stig Børre E.

Nydelig! Flott komponert med trestammen i ene enden og treet i andre.
Menneskene i midten fullfører det hele. Veldig bra Geir! Ikke akkurat et typisk
''hvitveisbilde'' :-)

StigB
harald l.

Hei!
synes ikke det gjorde noe med de greinene faktisk, de ledet blikket inn i bildet mot personene. men jeg likte ikke at himmelen var så utbrent. ellers et flott litt annerledes hvitveis bilde.
mvh harald
Nina S.

Artig med ''giganttreet'' og ''kjempehvitveisen'', Virkelig flott vinkling. Sjenerer ikke meg at kvistene er der, foretrekker at de er der, det nøytraliserer litt den veldig hvite himmelen. Et uvanlig hvitveisbilde, som nevnt av Stig børre.
Mvh Nina
Jan Frode A.

Synd med de kvistene', tenkte jeg med det samme jeg så bildet. Så ser jeg versjon #2 som er en klar forbedring. Kunne allikevel tenkt meg å beskjære nedover fra øvre bildekanten og halveis ned mot det lille treet til høyre. Dette for å komme enda tettere inn på både hvitveis og mennesker. Samtidig beholder du inntrykket av denne gamle kraftige stammen, som er et viktig element i bildet. Så absolutt en spennende vinkling på hvitveisen :-)

mvh Jan Frode
Geir F.

Hjertelig takk for alle tilbakemeldinger folkens.
Når det gjelder utbrent himmel så har jeg faktisk sansen for det, så lenge det er tydelig gjort mener jeg at det blir en effekt og ikke et arbeidsuhell... tror jeg. Jeg klarer ikke å styre unna litt småsære kontraster og farger. Sånn er det bare.
Men jeg har i versjon 3 gjort skikkelsene noe mørkere slik at ikke utbrentheten kommer på folkene også. Mulig det bidrar noe til at følelse av utbrenthet blir mindre.
Men slik er motlysets natur, Nyansene forsvinner og følelsen av motlys sterkere. Dette var også noe av tanken i bildet mitt. Familien i lysfeltet og de vakre hvitsveisene ligger der mer usynlige i mørket.

Og til deg Jan Frode. Jeg har fulgt rådet ditt og lagt inn en ny versjon der jeg har kappet i topp. Hva synes du?

-geir f-
Odd Tore S.

v3 ble bra.
Stamme og hvitveis gjør seg bra, og utbrent himmel og disige mennesker passer faktisk bra inn her som en bakgrunnskulisse.
Jeg vil tro at om dette hadde vært ''korrekt'' og skarpt, så hadde det tatt oppmerksomhet fra hovedmotivet.
Odd Tore
Stig Børre E.

Jeg holder fortsatt en knapp på #1. Syns faktisk grenen tilfører bildet noe.

StigB
Helge R.

Hei Geir!!
Det er faktisk ganske spennede V3, det er som om fotografen kryper ennå nærmere marken. Etter det andre har sagt, er alle tre som utsøkt årgangsvin, jeg liker dem alle sammen, hilsen
:)Helge
Tove Å.

Utrolig flott komponert! På tur i den forheksede eventyrskogen :) Jeg synes både v#1 og v#2 er knall!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu