-Kveldsro ved Vojen-
28.april bles det iskaldt frå nord, og det var kun 5gr.om kvelden. I denne bukta mot sør var sjøen stille, og bruset frå bølgene frå andre stranda høyrdest. Det var eit yrande fugleliv, med ulike fuglar i nærleiken som dominerte her. Ei flott vårkjensle i den kalde aprilkvelden. Her har sola gått ned, og litt rosatonar ligg på den lyse himmelen. Det har budd folk i dei to småe husa bak. Desse husa ligg ved sandstranda mot nord, der eg først stod i kald vind og fotograferte solnedgangen.
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-06 00:12:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-05-06 01:35:48
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker2,5s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløsar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Tone! ET bilde med fine, lune, farger og den stemningen vi alle liker. Bildet har en svært god oppbygging og steinene i forgrunnen forsterker dybden. Bebyggelsen der oppe blkir truffet av et varmt og flott lys.Det eneste jeg savner, er bedre skarphet. Ellers er det et veldig fint bilde med god ro.

~ingebjørg
Stig S.

Liker ikke rammen du har lagt på - skulle gjerne sett det med en helt enkel en. Heller bildet øøørlite mot v? Kan se slik ut ifht. veggene på husene. Det var det negative....

Bortsett fra det like jeg bildet godt: fin ro, flott dybde, bra komp og flotte farger. Mulig du kunne kjørt på med liiitt mer USM, men pytt..

--stig--
Kurt S.

Nok et fint stemningsbilde fra deg.
Kan nesten leve meg inn i hvordan det er å vandre rundt i disse omgivelsene en stille vårkveld på jakt etter fotomotiver.
Flott dybde og fine fargetoner.
Litt mere USM vil bli bra tror jeg.
Ha en riktig fin vårhelg.
Mvh Kurt
Tone A.

Takk for raske kommentarar og gode råd! Bildet var litt lite, så eg har gjort det større og har lagt på litt USM også. Ramma har eg fjerna. Eg lurar på om eg har fokusert på feil stad, pga at eg har brukt stativ og fjernutløsar. Så bildet skulle ha vore skarpt.
:) Tone
Stig S.

Se det, ja, det hjalp:-) Men du kan nok enda være litt tøffere med usm, evt kjøre det selektivt...

--stig--
Nils B.

Likte dette bildet Tone. En kjent og kjær plass for både deg og meg. Øk kontrasten noe fra mellomtoen til skyggen. Dette kan medvirke på til at bildet virker skarpere, men du beholder opplevelsen. Litt mer usm hadde heller ikke vært av veien. Når det gjelder skarphet så er nok den relativ i dette tilfelle. På bildet har du jo nesten litt motlys fra himmelen noe som også stiller sine krav til objektiv og hastighet. Tror nok at om jeg hadde tatt dette bildet så hadde nok blenderen min iallefal stått på minst 11, med dertil enda lengre lukkertid. Men plassen er der og det kommer helt sikkert til å by seg flere gode muligheter i dette området.
mvh Nils
Geir F.

Hei i natten, Tone
Dette er nok et vakkert bilde fra deg. Jeg har veldig sans for størrelseforskyvningen i bildet. Store steiner i forgrunnen og husene som nesten forsvinn i bakgrunnen. De sparsommelige restene av lys gjør mye for bildet der det kaster sine siste lystreif på husveggen.
Jeg likte dette.

-geir f-
Tone A.

Takk for gilde kommentarar i denne varme mai-natta og gode råd!
Nils: Godt at du kom med den kommentaren om blendar. Tanken slo meg når eg skreiv siste kommentaren. Sola var gått ned, og det var ganske mørkt der eg stod på ei smal brygge. Men himmelen var ganske lys allikevel, så eg har nok brukt for stor blendar. Til vanleg prøver eg ulike blendarar og lukkartid spesielt etter at det har blitt mørkt. Men det var ganske mørkt bak nausta bak meg, ( eg er litt mørkredd), så eg tok berre 10 bilde utan å endra blendaren. ( Eg følte nok at det var ganske mørkt.)
Nils: har du nokre bilde frå Vojen eller Håteigane som er rette navnet?
Versjon 3 har eg endra mellomtonane og hatt litt USM. Nå tør eg ikkje å gjera meir med det. Eg har illrøde auge pga kraftig bjørkepollenallergi, så det gjer synet heller uklart.
Geir: takk for koseleg kommentar!
;) Tone
Stig Børre E.

V2 er helt nydelig. Flott komponert. Stenene i forgrunnen skaper flott dybde i bildet. Fin plassering av husene. Veldig fint lys og flotte toner.

Dette er et av dine beste Tone.

StigB
Jan Frode A.

Versjon #2 jatakk! :-) Den faller veldig godt i smak hos meg. Fint lys og kontraster, med gode fargetoner. Jeg blir alltid fasinert av slik forgrunn som du har fått til her, med steiner som ser ut til å sveve. En stillhet og ro i vannflata, sammen med lyset, som gir en veldig flott effekt. Landskapet innover er så absolutt jærsk. Fargevalørene mot venstresida forteller om solnedgang, og gir også motivet en fin fargenyanse. Husene er flott plassert komposisjonsmessig. Det ser ut som om dette har blitt ditt favorittområde på Jæren, med mange muligheter for skiftende stemninger. Igjen et flott jærbilde.

mvh Jan Frode
Venche J.

Nydelig motiv i flott kveldslys. For meg stemmer versjon tre best. :)

Wenche.
Torbjørn K.

Jeg liker veldig godt steinene, spesielt den store, i forgrunnen her. Komposisjonen forøvrig er også veldig bra. Er litt usikker på himmelen. Guy Edwards skriver i boka ''100 ways to take better landscapes'' at man kun skal inkludere himmelen dersom den tilfører bildet noe ekstra. Her har du egentlig himmelen med i vannet, og jeg mener derfor at du kunne kutta 1-2cm over hustaka. Det gir det en høy horisont og et mer spennende bilde. Ellers kunne du brukt noe mer USM.

Torbjørn
Bente K.

Dette bildet var det en fryd å se på. Flott komposisjon og nydelige fargenyanser og lys. I V3 kommer alt til sin rett, og stemningen kommer flott fram.
mvh Bente
Tim Ø.

Fy søren det var deilig å bli kvitt den heslige ramma du har brukt i første versjonen ;-) (jeg mildner den meldinga meg en smilie)
Ellers skjønner jeg godt hvorfor du ikke blir ferdig med dette motivområdet. For det første er det vakkert der, for det andre har du kommet godt under huden på det.
For meg er det to ting som gjør dette bildet, lyset og dybdefølelsen. Hvis jeg får velge ramme, kan jeg godt tenke meg det på veggen ;-)
Tone B.

Hei Tone,

Et bilde som oser av ro og som er god medisin for sjela! Veldig fint med steinen i forgrunnen og den blikkstille sjøen. Herlige fargetoner og vakkert lys. Det blir v 3 for meg. Veldig bra levert Tone!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

#3 blir min favoritt her Tone.

Steinene bortover danner en fin dybde og bildet har en god komposisjon.
Fin stemning i bildet.

Inger Anne
Ole E.

Veldig bra. Dette er nydelig. Herlige fargetoner. Bra komponert. Dette må være et av de tre beste landskapsbildene du har lagt ut. Jeg ser du har brukt bl. 5.6, siden du har stativ kunne du godt ha blendet ned til 8-11, da hadde du fått bedre generell skarphet, såvell som bedre dybdeskarphet. Alt i alt, veldig bra!
Inger-Lise S.

Hei! Ser du har tatt flere gode bilder her. Lekre macro bl.a. Men jeg falt for dette bildet som virkelig står til tittelen sin. Roen og stillheten, kombinert med motiv og farger og lys: Meget bra!
Jeg velger meg v#3 her. Et nydelig sted! Godt presentert.

Inger-Lise:-)
Tone A.

Takk for hygglege tilbakemeldingar og gode råd!
Torbjørn: Det var eit godt råd om'' kun å ta med himmelen dersom den tilfører bildet noe ekstra.''
Nå har eg iallefall lært meg å blenda meir ned om sola har gått ned. Det har gått på autofokus nokre år pga nye fotoapparat for ca.16 år sidan. Før hadde eg speilrefleks med kun manuelle instillingar!
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu