Øyekontakt
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger809
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Tone B.
Hei Odd Tore,

Veldig vakkert lys som skaper varme fine fargetoner. Skarpt og fint samt god detaljgjenngivelse. Fin bruk av dybdeskarphet. Skal jeg pirke hadde det vært fint om det grønne gresstrået ikke hadde vært bak det venstre øyet. Ellers veldig bra.

mvh Tone
Steinulf L.
Ikke mye å føye til utover det Tone nevner. Varme fine fargetoner. Ville nok klonet bort strået. Disse her stanses vel også i moderat lys med middels lukkerhastighet og laveste iso.
Vegard L.
Særdeles bra skarphet. Fine detaljer. Et flott og severdig bilde.
Mvh Vegard
Venche J.
Flott bilde. Et øyeblikk trodde jeg du var bitt av makrogalskapen, men bare et øyeblikk.

Flott lys og mange, skarpe fine detaljer. Jeg liker det veldig godt. :)

Wenche.
Kurt S.
Skarpt med et vakkert lys, masse fine detaljer og flotte farger.
Kanskje noen vil kalle typen for en sleip, slimete og litt ekkel skapning.
Den er iallefall ganske spesiell og faktisk vakker, synes jeg.
Gresstrået er nevnt. Utover det ble dette bare supert.
Mvh Kurt

Chr. G.
Minus: 1. Jeg får inntrykk av at det er noe tomt og mørkt opp mot øvre høyre hjørne. Kanskje ville jeg ventet litt dersom den er i ferd med å endre retning og fått den mer diagonalt. Da ville vi også sett mer av spiralformen på baksiden av huset, kanskje ønskelig. 2. Størrelsen på bildet (med en skjermoppløsning 1280 i bredden innebærer dette fikling med vinduer og jeg karakteriserer dette som ''i største laget'').

Jeg mener å huske å ha sett andre bilder av snegler her inne, og at disse ikke har gitt meg den helt store henrykkelsen. Med et forholdsvis kjedelig utgangspunkt hva angår farger blir lyset desto viktigere. I din framstilling spiller solstreifene en viktig rolle, og setter selv en snegle i et godt lys. Refleksjonene fra strukturen i huset og slimet på kroppen, pluss skarpheten, gjør at dette oppleves som ganske nært. Nå er ikke snegler det dyret jeg vanligvis henter min inspirasjon hos eller lengter etter å fotografere, men de kan jo ha sin sjarm. Gode på smak kan de og være.
Ann F.
Usedvanlig nydelig lys, som får sneglehuset og kroppen til å gløde, i kontrast til bakgrunnens kjølige grønntoner.
God og velplassert skarphet.

Ideelt, skulle selvsagt ikke gresstrået vært bak venstre øye. Heller ikke de to lyse som stikker opp over bakre del av sneglehuset.
Men verden er ikke ideel. Ved blomsterfoto kan man rydde først,ikke så ved dyr - heller ikke snegler, de setter ofte opp en forbausende fart ved synet av et kamera.
Da gjenstår kloning - eller å la det være som det var. Slik jeg kjenner deg, Odd Tore, velger du det siste.

mvh Ann
ingeborg w.
Det er visst ikke bare jeg som finner sola... Her har du treffi bra med lyset og det gjør bildet virkelig pent å se på. Tror bildet ville blitt kjedelig uten så varmt lys. Bildet er skarpt og fint. Du har fått frem en masse detaljer jeg ikke legger merke til når jeg går og titter rundt meg for å finne landskapsbilder. Fargene ser naturlige ut.
Jørn Tore K.
Hyggelig å se et bilde av en krabat som ikke er så opptatt av fart og tempo.l Fint lys av et vesen som kanskje er bedre enn sitt rykte.
Mvh. Jørn T.
Tim Ø.
Akkurat strået bak øyet ville jeg klonet vekk. Det bryter så utrolig med rytmen.
Eller så er dette virkelig en lekker sak, med varme fine fargetoner som kler hverandre usedvanlig godt.

Mvh Tim
Espen A. I.
Lyset gjør vel hele bildet, noe som de fleste påpeker. Ellers fin makro, som hadde passet godt i en naturbok av en eller annen sort.

mvh Espen
Torbjørn K.
Er enig med Espen her. Her er det lyset og fargetonene som gjør bildet. Fine høylys og artig positur på sneglen. Teknisk veldig bra.

Torbjørn
Odd Tore S.
Øyekontakt virker kanskje som en litt søkt tittel på bildet.
Det var likevel hovedinntrykket etter denne seansen:
Sneglene, for de var mange, fulgte meg meg med blikket hele tiden.
Kom jeg for altfor nær, trakk de til seg øynene og forsvant inn i skallet.
Litt lenger vekk, og ett øye forsvant.
Enda lenger vekk, dvs. på passe skuddhold, så snudde de med en sniles eleganse seg vekk fra fotografen.
I soloppgangen et motiv for 300 mm og IS, stativ ville blitt for statisk og skremmende.
Odd Tore
Jan Frode A.
Teknisk veldig godt utført. Lyset og fargetoner er 100% her. Kunne muligens vært 'softet' litt nedi høyrehjørnet for å ta bort noen detaljer som trekker bittelitte grann oppmerksomhet. Ellers syntes jeg bakgrunn med anelse av miljø, forsterker helhetsinntrykket av bildet. Og øyekontakt med modellen har du så absolutt.

mvh Jan Frode
Oda Lystrup H.
hehe, fascinerende!
egentlig ganske fint ''dyr'',
bra lys og farger.

Oda:)

Tom A. T.
Snegler er artige å fotografere, og slett ikke så rolige som man skulle tro. De forsvinner fort ut av fokus, men her har du håndtert dette med skarphet på en glimrende måte. I dette lyset fungerer det fint med den store dybeskarpheten som sørger for at huset fremstår med fin glød og god struktur og ikke minst sneglkroppen som er kanskje enda bedre gjengitt. Selv om jeg vanligvis er tilhenger av mindre ( svært kort ) dybdeskarphet må jeg innrømme at her fungerer det motsatte vel så bra.
mvh Tom T
Øyvind A.
Kan underskrive på det Tom sier, sneglenes bevegelse er en større utfordring enn man kunne tro.

Jeg liker bildet ditt, fin skarphet, fint lys.

Ø.
Avsluttet .
Synes lyset her fremhever dette bildet og gjør det veldig bra (ikke den eneste som synes dette tydeligvis). Liker også uskarpheten på bakgrunnen, noe som gjør at bakgrunnen for meg ikke skjemmer hovedmotivet, eller virker rotete.

Mvh
PMN:-)
Tone A.
Ikkje lett for meg å kommentera dette bilde pga at eg vanlegvis synes at sniglar er ekle! At desse det som ser ut som følehorn er auge, gjer at bildet med sine skarpe detaljar og varmt lys får fram det fine med snegla. Sneglehuset med si form og fine linjer har eit varmt lys i forgrunnen som får den fine gløden i dei ulike laga med bruntonar. Sjølve kroppen er spesiell med alle blemmene.
Flott positur på snegla med sine gylne fagetonarsom er ein kontrast til den kalde bakgrunnen. Dei duse grasstråa høyrer til i dette miljøet nede på bakken. Eg plantar i krukker hos far min som har stor hage. Der er det tusenvis av iberiasniglar og dei er så ekle! Men denne var utruleg flott!
:) Tone
Odd Tore S.
Takk for flere positive tilbakemeldinger. Også snegler kan se tiltalende ut i lavt morgenlys.
Jeg antar at dette en fransk vinbergsnegle. De ble innført til Asker og Bærum på 1920-tallet, og har formert seg bra i enkelte områder. På Kalvøya, hvor dette bildet er tatt, finnes de over det meste av øya, og i store kolonier i enkelte fuktige siv/grasområder.
De er store, godt over 10 cm lange, og finnes med brunt eller lysebrunt hus.
I følge Line Kristin Woldbeck er de velsmakende for de som kan tilberede dem, og egnet til kjæledyr siden de hverken bjeffer eller biter.
Enkelte hageeiere i Skaugumområdet har gitt uttrykk for andre meninger og karakteriserer den som ”knasende iberia”.
Uansett er det en fremmed art som har blitt satt ut, sprer seg og som tar godt for seg der den kommer til, kanskje til fortrengsel for opprinnelig arter.
Odd Tore
Bente K.
At det går an å få fram det vakre i en snegle imponerer meg her. Lyset gjør at huset skinner som kobber. Skarpheten gjør den livaktig, og jeg har sittet lenge og beundret dette dyret som jeg vanligvis synes er ekkelt.
Et beundringsverdig bilde der alt stemmer teknisk og estetisk.
mvh Bente
Ketil M.
herlige farger og glans i denne
Avsluttet .
Duverden !!!

Fabelaktig dyr hvor jeg synes du har fått frem nettopp begrepet ''Fabel'' i aktig.

Nesten som et fabeldyr, selv om det er virkeligehet i alle pixler. Farger, lys og skarphetsplan setter en høy standard, en standard i kjent Odd Tore stil.

Spesiellt liker jeg det dunkle morgenlyset som bekreftes med rette av bakgrunnen, og de første strålene fra morgensolen som rinner inn over sneglens kropp og hus.

Topp utførelse !

Svenn
Stine J.
Hei

Nå pleier ikke jeg å like disse krypene, men slik du presenterer sneglen så er den jo vakker! Nydelig lys. :)

mvh Stine
Morten W.
Dette er et kjempebra bilde. ''En mørk tomhet'' har noen liret ut av seg. Hvorfor kan man ikke konsentrere seg om motivet. Og nei, hadde ikke klonet bort strået. Det er litt hysteri om å klone bort ting, synes jeg. Miljøet rundt er viktig.
Lars-Anders M.
Perfekt lys. Ok.
Carsten A.
Meget bra i meget bra lys. Har vurdert om bildet ville vunnet på en løfting av mellomtoner, men tror jeg etter en tids betraktning frafaller den tanken.

Ser ut som den samme vinbergsneglearten jeg påtraff borte ved Hvalstrand bad bilde nr. 134387 for noen år siden. Hageeiere i Asker og Bærum skal være sånn passe entusiastiske for den der, etter hva jeg har hørt.

MVH CA
Odd Tore S.
Takker for flere positive kommentarer!
Jeg vil nok besøke denne kolonien igjen om lys- og værforholdene blir som jeg ønsker, mener at disse typene har potensiale til seg flere vinklinger om jeg klarer å få EF 75-300 mm IS med forsatslinse til å gjøre det jeg vil i stedet for det den vil.
CA:
Ja, dette er nok samme art som på ditt bilde. Den lever sammen med en større, lysere og mer grålig variant på Kalvøya.
Jeg fant i går ut at de også har etablert seg på Kadettangen.
Dette er en innført erobrerart, dog langt mindre aggressiv enn brun iberia.
Odd Tore
Judit W.
Hei Odd Tore!

It can be very difficult to have an eye contact with a snail :) Actually I have never tried to do so – so, maybe it's easy (?). I always try not to step on them after rains and that is difficult too :)

But your photo is very poetic, nice – I like the dark tones you used. Great work!

Judit :)
Odd Tore S.
Thank for your comment!
At least it is very difficult to maintain eyecontact with this specimen of snails, since they retract at least one of their eyes and turn around with a snail's grace as soon as the photographer tries to establish contact.
For true eyecontact a 300 mm macro with IS is OK, but then it must fokus more accurately than that of mine does.
For the time being we decapitate about 25 brown Iberias per day, but they are not photo models, just sleamy creatures eating my wife's flowers!
Odd Tore
Janne L.
Wow, dette var knall. Jeg forsøkte for en uke siden å ta bilde av en sneiel, men det var ikke lett. Den glinsete kroppen gav så mye gjennskinn. Og sneielen ville ikke snu hodet slik at jeg fikk med følebustene(?).

Det var også et nydeligt lys på sneielen. Vi kan se at dyret er slimete og sleipt. Samtideig som huset er vakkert belyst.

Virkelig flott at hele sneielen er klar. Dette var et mesterverk.

Janne
Linde G.
HEi der

Sinnsvakt godt bilde spør du meg. PRikken over i en her er tittelen din ! Det er jo det man får selv om man ikke får det slik man er vant til , øynene er absolutt noe spesielle her. Bra !

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu